krystian400 Napisano 19 września Udostępnij Napisano 19 września (edytowany) Dzień dobry wszystkim, na wstępie chciałbym podkreślić, że w swoim całym życiu nie miałem nigdy kina domowego. Szukam czegoś co mogę podłączyć do sypialni pod projektor, wielkość pomieszczenia ok. 8 m2. Budżet jaki chciałem wydać na start to 1000 zł za sprzęt używany, głośniki używane będą tylko do filmów ( nvidia shield pro 2019 lub optyk w projektorze ) oraz ps5. Czytam forum od kilku dni i zdążyłem sobie wybić z głowy soundbar 5.1, nad którym mocno myślałem. Co możecie polecić w tym budżecie?? Wzmacniacz będzie na małej półce, więc niestety wchodzi w grę tylko jakiś mały. Głośniki mogę umieścić albo na ziemi po 2 stronach łóżka, albo je powiesić na ścianie lub położyć na szafie ( wysokość 210 cm ). Fajnie jakby była możliwość rozbudowania tego w przyszłości, ale nie jest to warunek Zastanawiałem się nad zestawem Topping MX3 + Aurora 300 Topping MX3 + Polk s20e Jeżeli macie jakieś propozycje budżetowe będę bardzo wdzięczny. W załączniku przesyłam schemat pokoju Edytowano 19 września przez krystian400 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 19 września Udostępnij Napisano 19 września W tym budżecie to kiepsko. A już na pewno nic co będziesz w stanie rozbudować (do kina domowego?). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian400 Napisano 19 września Autor Udostępnij Napisano 19 września (edytowany) 6 minut temu, eMBe napisał: W tym budżecie to kiepsko. A już na pewno nic co będziesz w stanie rozbudować (do kina domowego?). Dzięki za odpowiedź, doceniam. Trochę poszalałem z myślą, że będzie to sprzęt do rozbudowy, ale trudno. Chcę od czegoś zacząć co da mi fajny efekt "kinowy" i ewentualnie w przyszłości sprzedam i kupię coś konkretnego Edit: Chyba, że jednak faktycznie kupić soundbar 5.1 np. Sony HT-S40R i wrócić do tego tematu jak będę czuł niedosyt. Edytowano 19 września przez krystian400 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 19 września Udostępnij Napisano 19 września Za 1000 fajny efekt kinowy z zestawu stereo? Ciężko. Co to za projektor? Może zestaw Logitech Z906 jeśli da się podłączyć pod projektor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian400 Napisano 19 września Autor Udostępnij Napisano 19 września (edytowany) Projektor Dangbei mars pro 4k i ma cyfrowe złącze optyczne, więc podejdzie chyba Czytałem o tym zestawie i ponoć dużo osób narzekało, że w tym budżecie można coś nowszego i lepszego znaleźć, ale to mówię o podrzędnych forach, a nie audio. Tak to jeżeli chodzi o jakość dźwięku każdy chwalił Edytowano 19 września przez krystian400 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 września Udostępnij Napisano 19 września Z906 to będzie fajna opcja w tym budżecie. Będzie efekt kinowy, a gra to przyjemnie jak na cenę i możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian400 Napisano 19 września Autor Udostępnij Napisano 19 września To mam już jakieś rozwiązanie Trafił mi się również ultimea poseidon d60 za 500 zl na olx. Co o tym sądzicie? Wiem, że dolby atmos tutaj to pic na wodę, ale na pepperze ktoś twierdził, że porownywal go do z906 i wypada w filmach lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września Udostępnij Napisano 20 września Logitech Z906 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts