Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry wszystkim,

na wstępie chciałbym podkreślić, że w swoim całym życiu nie miałem nigdy kina domowego.

Szukam czegoś co mogę podłączyć do sypialni pod projektor, wielkość pomieszczenia ok. 8 m2. Budżet jaki chciałem wydać na start to 1000 zł za sprzęt używany, głośniki używane będą tylko do filmów ( nvidia shield pro 2019 lub optyk w projektorze ) oraz ps5. Czytam forum od kilku dni i zdążyłem sobie wybić z głowy soundbar 5.1, nad którym mocno myślałem. Co możecie polecić w tym budżecie?? Wzmacniacz będzie na małej półce, więc niestety wchodzi w grę tylko jakiś mały. Głośniki mogę umieścić albo na ziemi po 2 stronach łóżka, albo je powiesić na ścianie lub położyć na szafie ( wysokość 210 cm ). Fajnie jakby była możliwość rozbudowania tego w przyszłości, ale nie jest to warunek

Zastanawiałem się nad zestawem 

Topping MX3 + Aurora 300

Topping MX3 + Polk s20e

Jeżeli macie jakieś propozycje budżetowe będę bardzo wdzięczny. W załączniku przesyłam schemat pokoju

schemat.png

Edytowano przez krystian400
Napisano (edytowany)
6 minut temu, eMBe napisał:

W tym budżecie to kiepsko. A już na pewno nic co będziesz w stanie rozbudować (do kina domowego?).

Dzięki za odpowiedź, doceniam.

Trochę poszalałem z myślą, że będzie to sprzęt do rozbudowy, ale trudno. Chcę od czegoś zacząć co da mi fajny efekt "kinowy" i ewentualnie w przyszłości sprzedam i kupię coś konkretnego  

Edit:

Chyba, że jednak faktycznie kupić soundbar 5.1 np. Sony HT-S40R i wrócić do tego tematu jak będę czuł niedosyt.

Napisano (edytowany)

Projektor Dangbei mars pro 4k i ma cyfrowe złącze optyczne, więc podejdzie chyba

Czytałem o tym zestawie i ponoć dużo osób narzekało, że w tym budżecie można coś nowszego i lepszego znaleźć, ale to mówię o podrzędnych forach, a nie audio. Tak to jeżeli chodzi o jakość dźwięku każdy chwalił 

Napisano

To mam już jakieś rozwiązanie

Trafił mi się również ultimea poseidon d60 za 500 zl na olx. Co o tym sądzicie? Wiem, że dolby atmos tutaj to pic na wodę, ale na pepperze ktoś twierdził, że porownywal go do z906 i wypada w filmach lepiej