Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 minut temu, Gargan napisał:

Te KEF potrzebują 150W do pełnego wysterowania i są na 100% 4Ω pewnie ze spadkiem do jakiś 3,5Ω w najgorszym miejscu pasma przenoszenia. 

Sam sobie odpowiedz co da radę je rozbijać 🙂

Rozumiem, że są wymagające…

Czy Yamaha poradzi sobie z nimi lepiej? Na papierze wartosci dla 4ohmów sa takie jak w Wiimie…60W

Jesli oba te sprzęty za słabe to będzie odpowiednie przy założeniu posiadania takich funkcji jak te dwa „nie za mocne”?

Napisano
24 minuty temu, pawhal napisał:

Rozumiem, że są wymagające…

Czy Yamaha poradzi sobie z nimi lepiej? Na papierze wartosci dla 4ohmów sa takie jak w Wiimie…60W

Jesli oba te sprzęty za słabe to będzie odpowiednie przy założeniu posiadania takich funkcji jak te dwa „nie za mocne”?

Sorry…60W dla 8 ohmów

Napisano
Dnia 2.10.2024 o 16:26, pawhal napisał:

Czy mógłbym prosić o polecenie jakichś Kabli przyzwoitej cenie do zestawu Wiim Ultra + Kef Q750/Aurora 700?

Polecam niedrogie a całkiem niezłe kabelki KLOTZ (na Allegro z wtykami NAKAMITCHI) - są OK i niedrogie.

Napisano
8 minut temu, Gargan napisał:

Pomyślałbym o czymś dużo mocniejszym do tych kolumn. 

... albo wybrał łatwiejsze kolumny 😉

Rzecz w tym, że kolumny mi sie podobaja…dzwięk, estetyka itd. 

Trochę pogubiłem się w technikaliach Yamahy r-n600a bo w sumie wiele źródeł podaje różne wartosści ale ile się nie mylę to jest mocniejszy niż Wiim Amp

Napisano
5 minut temu, Gargan napisał:

W sytuacjach wątpliwych pytaj producenta 😉

Screenshot_20241008-215937.png

Róznica miedzy Yamaha 600 a 800 to jakies 1500 zl. W droższym modelu mocy wydaje się być chyba wystarczająco … pytanie czy warte to tej różnicy w cenie

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Gargan napisał:

No to z tych dwóch wziąłbym mocniejszy, albo poszedłbym na całość i wziął Tysiączkę.

Też bym chętnie poszedł w 1000 ale to już daleko poza budżetem…

Czy ktoś się orientuje gdzie można nabyć nową R-N800 (czarna) w cenie max 4k?

Edytowano przez pawhal
Napisano
15 godzin temu, pawhal napisał:

Jakby wyboru było mało i pomijając fakt, że jutro odbiorę Wiim Amp gdzieś rzucił mi w oczy model Yamaha R-N600a, jak się ma jedno do drugiego?

Yamaha to moim zdaniem lepsza opcja, ale i zauważalnie droższa. Granie też żywe, mocne w górze. Patrząc w te okolice cenowe, to rozważyłbym też Cambridge Audio AXR100. Do tego WiiM Mini i masz bardzo solidne połączenie ;) 

Napisano
7 minut temu, Q21 napisał:

Yamaha to moim zdaniem lepsza opcja, ale i zauważalnie droższa. Granie też żywe, mocne w górze. Patrząc w te okolice cenowe, to rozważyłbym też Cambridge Audio AXR100. Do tego WiiM Mini i masz bardzo solidne połączenie ;) 

Noooo musze przyznac ze to niezwykle interesujace zestawienie. 

pojdzmy dalej: Cambridge audio axr100 + wiim mini vs Yamaha r-n800a?

Wiem, Yamaha 1400 zl droższa!

Napisano

W podziękowaniu wszystkim za rady i cenne uwagi informuję, że sprzęt już zamontowany i pierwsze odsłuchy za mną a zakonczylo sie na zestawie:

Yamaha rn800a, Kef Q750 i kable Qed Xt silver anniversary 😎

Napisano
1 godzinę temu, Gargan napisał:

Daj znać za parę dni jak gra ta Yamaha 🙂

Dam znać na pewno a na razie pierwsze moje wrażenia są takie że jest dosyć neutralnie niezbyt jasno nie za dużo dołów,tak spokojnie bym powiedział - zaznaczam, że mój sluch i znajomość nomenklatury oceniam na 3 na 10 ;)