pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 11 minut temu, Gargan napisał: Te KEF potrzebują 150W do pełnego wysterowania i są na 100% 4Ω pewnie ze spadkiem do jakiś 3,5Ω w najgorszym miejscu pasma przenoszenia. Sam sobie odpowiedz co da radę je rozbijać 🙂 Rozumiem, że są wymagające… Czy Yamaha poradzi sobie z nimi lepiej? Na papierze wartosci dla 4ohmów sa takie jak w Wiimie…60W Jesli oba te sprzęty za słabe to będzie odpowiednie przy założeniu posiadania takich funkcji jak te dwa „nie za mocne”? Odpisz, cytując
pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 24 minuty temu, pawhal napisał: Rozumiem, że są wymagające… Czy Yamaha poradzi sobie z nimi lepiej? Na papierze wartosci dla 4ohmów sa takie jak w Wiimie…60W Jesli oba te sprzęty za słabe to będzie odpowiednie przy założeniu posiadania takich funkcji jak te dwa „nie za mocne”? Sorry…60W dla 8 ohmów Odpisz, cytując
Gargan Napisano 8 października 2024 Napisano 8 października 2024 Pomyślałbym o czymś dużo mocniejszym do tych kolumn. ... albo wybrał łatwiejsze kolumny 😉 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 8 października 2024 Napisano 8 października 2024 Dnia 2.10.2024 o 16:26, pawhal napisał: Czy mógłbym prosić o polecenie jakichś Kabli przyzwoitej cenie do zestawu Wiim Ultra + Kef Q750/Aurora 700? Polecam niedrogie a całkiem niezłe kabelki KLOTZ (na Allegro z wtykami NAKAMITCHI) - są OK i niedrogie. Odpisz, cytując
pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 8 minut temu, Gargan napisał: Pomyślałbym o czymś dużo mocniejszym do tych kolumn. ... albo wybrał łatwiejsze kolumny 😉 Rzecz w tym, że kolumny mi sie podobaja…dzwięk, estetyka itd. Trochę pogubiłem się w technikaliach Yamahy r-n600a bo w sumie wiele źródeł podaje różne wartosści ale ile się nie mylę to jest mocniejszy niż Wiim Amp Odpisz, cytując
Gargan Napisano 8 października 2024 Napisano 8 października 2024 W sytuacjach wątpliwych pytaj producenta 😉 1 Odpisz, cytując
pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 5 minut temu, Gargan napisał: W sytuacjach wątpliwych pytaj producenta 😉 Róznica miedzy Yamaha 600 a 800 to jakies 1500 zl. W droższym modelu mocy wydaje się być chyba wystarczająco … pytanie czy warte to tej różnicy w cenie Odpisz, cytując
Gargan Napisano 8 października 2024 Napisano 8 października 2024 Czy to koniecznie musi być Yamaha i amplituner? Odpisz, cytując
pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 1 minutę temu, Gargan napisał: Czy to koniecznie musi być Yamaha i amplituner? Słyszałem że Yamaha lubi się z tymi kolumnami a poza tym chciałbym coś all in one Odpisz, cytując
Gargan Napisano 8 października 2024 Napisano 8 października 2024 11 minut temu, pawhal napisał: Słyszałem że Yamaha lubi się z tymi kolumnami a poza tym chciałbym coś all in one No to z tych dwóch wziąłbym mocniejszy, albo poszedłbym na całość i wziął Tysiączkę. Odpisz, cytując
pawhal Napisano 8 października 2024 Autor Napisano 8 października 2024 (edytowany) 4 minuty temu, Gargan napisał: No to z tych dwóch wziąłbym mocniejszy, albo poszedłbym na całość i wziął Tysiączkę. Też bym chętnie poszedł w 1000 ale to już daleko poza budżetem… Czy ktoś się orientuje gdzie można nabyć nową R-N800 (czarna) w cenie max 4k? Edytowano 8 października 2024 przez pawhal Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 października 2024 Napisano 9 października 2024 15 godzin temu, pawhal napisał: Jakby wyboru było mało i pomijając fakt, że jutro odbiorę Wiim Amp gdzieś rzucił mi w oczy model Yamaha R-N600a, jak się ma jedno do drugiego? Yamaha to moim zdaniem lepsza opcja, ale i zauważalnie droższa. Granie też żywe, mocne w górze. Patrząc w te okolice cenowe, to rozważyłbym też Cambridge Audio AXR100. Do tego WiiM Mini i masz bardzo solidne połączenie Odpisz, cytując
pawhal Napisano 9 października 2024 Autor Napisano 9 października 2024 7 minut temu, Q21 napisał: Yamaha to moim zdaniem lepsza opcja, ale i zauważalnie droższa. Granie też żywe, mocne w górze. Patrząc w te okolice cenowe, to rozważyłbym też Cambridge Audio AXR100. Do tego WiiM Mini i masz bardzo solidne połączenie Noooo musze przyznac ze to niezwykle interesujace zestawienie. pojdzmy dalej: Cambridge audio axr100 + wiim mini vs Yamaha r-n800a? Wiem, Yamaha 1400 zl droższa! Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 października 2024 Napisano 9 października 2024 Hmm, tu Yamaha pod kątem jakościowym może wygrać. Ale znowu zbliżamy się do CXA81, który też jest mocnym zawodnikiem 1 Odpisz, cytując
pawhal Napisano 11 października 2024 Autor Napisano 11 października 2024 W podziękowaniu wszystkim za rady i cenne uwagi informuję, że sprzęt już zamontowany i pierwsze odsłuchy za mną a zakonczylo sie na zestawie: Yamaha rn800a, Kef Q750 i kable Qed Xt silver anniversary 😎 1 Odpisz, cytując
pawhal Napisano 11 października 2024 Autor Napisano 11 października 2024 Dzięki za wskazowki i wasza pomoc w wyborze 1 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 11 października 2024 Napisano 11 października 2024 Daj znać za parę dni jak gra ta Yamaha 🙂 Odpisz, cytując
pawhal Napisano 11 października 2024 Autor Napisano 11 października 2024 1 godzinę temu, Gargan napisał: Daj znać za parę dni jak gra ta Yamaha 🙂 Dam znać na pewno a na razie pierwsze moje wrażenia są takie że jest dosyć neutralnie niezbyt jasno nie za dużo dołów,tak spokojnie bym powiedział - zaznaczam, że mój sluch i znajomość nomenklatury oceniam na 3 na 10 Odpisz, cytując
Recommended Posts