kthxb Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października (edytowany) Witam, wątek trochę łaczony z kinem domowym. Mam Denona X3800H i chciałbym, żeby w kinie domowym obsługiwał mi wszystkie głośniki pod 7.1.4, a nie tylko 5.1.4. Jak dobrze wyczytałem, potrzebuję dokupić wzmacniacz z wejściem Main in i spiąć go z wyjściem pre out z Amplitunera. Grać to będzie z Monitor Audio Bronze 500. Rozważam opcje: Onkyo A-9130 Cyrus one Musical Fidelity M2si Audiolab 6000A Audiolab 6000A Play Nie jestem audiofilem i szczerze, to nawet nie bardzo rozumiem wszystkie sformułowania typu, góra, dół, scena, głębia itd. Więc nie wiem czy nie iść po prostu w najtańszy model, bo i tak zagra "lepiej" niż ten Denon? Czy też może jakiś lepiej się sprawdzi w kinie domowym? A teraz w kwestii technicznej. Jak to ogółem będzie działać z tym amplitunerem? Już zawsze charakter brzmienia kolumny będą brać ze wzmacniacza? Amplituner tylko będzie dbać o to, żeby poziom głośności był odpowiedni? Mogę odpalić tylko sam wzmacniacz bez amplitunera? Czy to już razem się będzie tylko załączać? Z góry dziękuję za porady, bo trochę zielony jestem w temacie. Edytowano 10 października przez kthxb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Końcówkę mocy stereo sobie kup. A jeśli upierasz się przy integrze to Onkyo możesz od razu skreślić. Ono jest słabsze od tego amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kthxb Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Jak dobrze widzę to 99% końcówek mocy to ceny powyżej 3 000 zł. To już na start o wiele więcej jak pierwsze trzy wzmacniacze. Ostatecznie mogę iść w używki, tylko, że się na tym nie znam i o ile nie będzie coś trzeszczeć, to mogę nie wyłapać, że ktoś mi kit wcisnął, a gwarancji pewnie brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października NAD, Rotel, Emotiva mają tanie końcówki mocy. W twoim przypadku przedwzmacniacz już masz w amplitunerze. Nie ma sensu płacić dodatkowo za ten element, a w integrze to znacząca część ceny. Jeśli nadal się upierasz na integrę to celowałbym w te 3 marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 17 minut temu, kthxb napisał: Jak dobrze widzę to 99% końcówek mocy to ceny powyżej 3 000 zł. To już na start o wiele więcej jak pierwsze trzy wzmacniacze. Ostatecznie mogę iść w używki, tylko, że się na tym nie znam i o ile nie będzie coś trzeszczeć, to mogę nie wyłapać, że ktoś mi kit wcisnął, a gwarancji pewnie brak. Tanio wychodzi Fosi V3 mono. Dosyć popularny ostatnio i fajnie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kthxb Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października 1 godzinę temu, Gargan napisał: NAD, Rotel, Emotiva mają tanie końcówki mocy. W twoim przypadku przedwzmacniacz już masz w amplitunerze. Nie ma sensu płacić dodatkowo za ten element, a w integrze to znacząca część ceny. Jeśli nadal się upierasz na integrę to celowałbym w te 3 marki. Możesz proszę napisać jakieś te "tanie" propocyzje, bo albo źle wpisuję albo wszystko jest 4000+ 56 minut temu, Paweł Pawlik napisał: Tanio wychodzi Fosi V3 mono. Dosyć popularny ostatnio i fajnie gra. Dobrze rozumiem, że musiałbym kupić dwa takie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Emotiva BasX A2 - ok. 3400 PLN Rotel RB-1070 - używany po serwisie z gwarancją ok. 2500 pln Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 33 minuty temu, kthxb napisał: Dobrze rozumiem, że musiałbym kupić dwa takie? Tak, dwie sztuki. Na amazon masz 30 dni na podjęcie decyzji i ewentualny zwrot. Polecam wątek: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) NAD C268 - 3800 PLN do negocjacji - nowy Jest też pełno chińszczyzny w stylu EverSolo czy Wiim. Są też tanie Nuprime. 4000+ za końcówki mocy to nie jest drogo. Możesz pójść też w rynek Pro. Crown robi sensowne końcówki mocy po taniości. Crown XLS 2502 - 3000 PLN - 2x 777W@4Ω Edytowano 11 października przez Gargan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Kolego @Gargan a możesz uzasadnić wybór końcówki mocy a nie integry z możliwością pracy jako końcówka mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października @KrólKiczu zapytałbym raczej co uzasadnia używanie integry zamiast końcówki mocy jeśli nasz kolega chce tylko rozszerzyć ilość kanałów obsługiwanych przez amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 1 godzinę temu, Gargan napisał: @KrólKiczu zapytałbym raczej co uzasadnia używanie integry zamiast końcówki mocy jeśli nasz kolega chce tylko rozszerzyć ilość kanałów obsługiwanych przez amplituner? Ano to, że większość znanych mi z tego forum osób, które zaczynały swoją przygodę ze sprzętem audio od klocków kina domowego, w końcu albo przeszły na system stereo albo przynajmniej rozbudowały system tak, że mają i KD i stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Czyli to forum jest pułapką na klientów? Dobrze wiedzieć 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts