jarrro Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Pokój ok 20 m. Jestem napalony na Spendor A4 i je planuję zakupić. Interesuje mnie dźwięk naturalny , bez swego własnego brzmienia, narzucającego się w każdym nagraniu, nie chcę słuchać kolumn , tylko muzyki. Najgorszym szajsem , jakie posiadałem , to chwalone Pylony Diamond 25, chrońcie mnie przed podobną pomyłką. Pan z jednego ze sklepów polecał audiovector qr5 t, jednak recenzjom w sieci nie sposób dawać wiary , to kryptoreklamy, nie przeczytałem negatywnej opinii . R500 mnie znudziły , grają szaro , dobrze różnicują nagrania, ale chciałbym coś lepszego. Co polecacie i dlaczego ? Spendory A4 słuchałem w sklepie, usłyszałem tylko, że wysokie są bardziej wyszukane, bas obfity, jednak w domu na pewno zagrają inaczej. Szukam przezroczystego dźwięku, nie chcę słuchać maniery narzucanej muzyce przez głośniki, owszem , każda marka ma swe brzmienie, ale KEF stara się grać neutralnie , co mnie zawsze się podobało i nie szczerzą zębów w uśmiechu i nie krzyczą , że są fajne . Jednak ... chcę pójść dalej . Co zatem szanowni spece polecają i dlaczego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października W takim razie spróbuj Sepndor A4, ale z mojej strony zaproponowałbym jeszcze spojrzeć na ofertę Vienna Acoustics. To oczywiście nie są kolumny w 100% neutralne, podobnie jak Spendor, ale czytając Twoje wymagania, sugestie, wydaje mi się, że to także może być świetny wybór. Z Vienna Acoustics koniecznie namawiałbym na posłuchanie najnowszego modelu Mozart SE Signature, ewentualnie w Twoim pomieszczeniu można spokojnie zastosować także monitory Haydn SE Signature. Zapraszam na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts