Skocz do zawartości

Co po KEF R500?

jarrro

Recommended Posts

Pokój ok 20 m. Jestem napalony na Spendor A4 i je planuję zakupić. Interesuje mnie  dźwięk naturalny , bez  swego własnego brzmienia, narzucającego się  w każdym nagraniu, nie chcę  słuchać kolumn , tylko muzyki. Najgorszym szajsem , jakie posiadałem , to chwalone Pylony Diamond 25, chrońcie  mnie   przed podobną pomyłką. Pan z jednego ze sklepów  polecał  audiovector qr5 t, jednak  recenzjom  w sieci nie sposób dawać wiary , to kryptoreklamy, nie przeczytałem negatywnej opinii . R500 mnie znudziły , grają  szaro , dobrze  różnicują  nagrania, ale chciałbym coś lepszego.

Co polecacie i dlaczego ?  Spendory  A4 słuchałem  w sklepie, usłyszałem tylko, że wysokie  są bardziej wyszukane, bas  obfity, jednak w domu na pewno zagrają inaczej. Szukam  przezroczystego dźwięku, nie chcę  słuchać   maniery  narzucanej  muzyce  przez głośniki, owszem , każda marka   ma swe  brzmienie, ale KEF  stara  się grać neutralnie , co mnie zawsze się podobało i nie szczerzą zębów  w uśmiechu i nie krzyczą , że są fajne . Jednak ... chcę  pójść dalej . Co zatem  szanowni  spece polecają i  dlaczego

W takim razie spróbuj Sepndor A4, ale z mojej strony zaproponowałbym jeszcze spojrzeć na ofertę Vienna Acoustics. To oczywiście nie są kolumny w 100% neutralne, podobnie jak Spendor, ale czytając Twoje wymagania, sugestie, wydaje mi się, że to także może być świetny wybór. Z Vienna Acoustics koniecznie namawiałbym na posłuchanie najnowszego modelu Mozart SE Signature, ewentualnie w Twoim pomieszczeniu można spokojnie zastosować także monitory Haydn SE Signature.

Zapraszam na odsłuchy.