PanKlor Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 2 godziny temu, Daniel Ps napisał: wzmacniaczem zintegrowanym (to już też wiem że jest to wzmacniacz który pracuje w trybie końcówki ) Nie każdy wzmacniacz zintegrowany ma opcje pracy w trybie końcówki mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Przed chwilą, PanKlor napisał: Nie każdy wzmacniacz zintegrowany ma opcje pracy w trybie końcówki mocy. Zgadza się dlatego trzeba szukać z wejściem Mein In lub Bypass In wtedy omija się pre we wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października A nawet Main in... poza tym to może mieć jeszcze kilka różnych oznaczeń albo jak w Arcamach być konfigurowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 17 października Autor Udostępnij Napisano 17 października 1 godzinę temu, amatorkina napisał: Dokładnie tak to będzie działać, jest to najlepsze rozwiązanie dla Ciebie, nie ogranicza Cię nic oprócz wejscia na końcówkę mocy we wzmacniaczach zintegrowanych😉 Ja bym szedł w Rotela, ale tak jak piszę Ja... I wzmacniacz zintegrowany, bo ktoś musi napędzić fronty😉 No to chyba wszystko ładnie już rozumiem bardzo dziękuję jak tylko kupię sprzęt i podłączę to dam znać co i jak rotel nawet ułatwia mi sprawę bo jest na miejscu Ale chwileczkę czy ten rotel 1552 mk2 to nie jest przypadkiem sama końcówka mocy ? Czy jednak jest to integra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Myślałem o 1572mk2 ale tam rzeczywiście nie ma wejścia... jest pre out, jest balanced in ale brak beypass... tak 1552 mk2 to końcówka mocy, pomyliłem oznaczenia... przepraszam 27 minut temu, PanKlor napisał: albo jak w Arcamach być konfigurowane. Być może też tak jest w Rotelu🤔 @Top Hi-Fi & Video Design wypowiedzcie się w tym zagadnieniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 17 października Autor Udostępnij Napisano 17 października 1 godzinę temu, amatorkina napisał: Myślałem o 1572mk2 ale tam rzeczywiście nie ma wejścia... jest pre out, jest balanced in ale brak beypass... tak 1552 mk2 to końcówka mocy, pomyliłem oznaczenia... przepraszam Być może też tak jest w Rotelu🤔 @Top Hi-Fi & Video Design wypowiedzcie się w tym zagadnieniu No to wracam trochę do punktu wyjścia. Wzmacniacz z końcówką mocy zostaje tylko atoll in 100 skoro ten rotel to sama końcówka a Musical Fidelity M5si odradzacie moze macie cos z używanego sprzetu w takim razie cos co będzie super pasowało i w brzmieniu i cenowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Denon? Roksan K2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 8 godzin temu, amatorkina napisał: Myślałem o 1572mk2 ale tam rzeczywiście nie ma wejścia... jest pre out, jest balanced in ale brak beypass... tak 1552 mk2 to końcówka mocy, pomyliłem oznaczenia... przepraszam Być może też tak jest w Rotelu🤔 @Top Hi-Fi & Video Design wypowiedzcie się w tym zagadnieniu Na 99% procent jest konfigurowalność gniazd analogowych w menu Rotela. Jutro Wam potwierdzę tak bankowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 21 godzin temu, PanKlor napisał: Moze być przecież uzywany i tu i tu. Kwestia wygody. Niezbędny nie jest. Zależy też od tego czy wzmacniacz/koncowka mają wykrywanie sygnału. No może może. Ale mało która integra ma trigger in. 19 godzin temu, Daniel Ps napisał: Czyli musiałbym mieć dodatkowe źródło żeby to miało sens (wzmacniacz zintegrowany) a co jak używam tylko tidal Spotify Apple Music ? To co wystarczy sama końcówka ? No źrodłem może być amplituner wtedy tak. Albo wiim mini 19 godzin temu, Daniel Ps napisał: wzmacniaczem zintegrowanym (to już też wiem że jest to wzmacniacz który pracuje w trybie końcówki ) no jednak nie 19 godzin temu, Daniel Ps napisał: le za chu… nie mogę zrozumieć co to jest ta integra. @PanKlor widzisz że odblokowali Amatorkina. Mówiłem że to czasowe jednak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października Czy mógłbym prosić o napisanie co (jakie) wejście / wyjście musi mieć wzmacniacz zintegrowany ? powinien mieć jakieś przełączenie na pilocie trybu pracy ? moj amplituner posiada wyjście pre out i tu kablem rca i wychodzę i wchodzę we wzmacniacz zintegrowany (też prę out ?) nastepnie kolumny podpinam pod wzmacniacz i co musi jakie wyjścia/wejścia mieć na co zwrocic uwagę przy zakupie używanego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Out to wyjście In to wejście Jak wychodzisz to gdzieś wchodzisz z sygnałem. Sorry ale prosciej się nie da. Main in Direct in Power amp Bypass HT Itp Zdarzają się takie oznaczenia, wejścia na końcówkę mocy. Ps Uaktywnianie na pilocie ,czasem na froncie wzmacniacza, zdarza się przełącznik z tyłu albo trzeba konfigurować w menu wzmacniavza . Tak że różnie jest Edytowano 19 października przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Nie prościej końcówka mocy ? Głośność regulujesz , albo z Amp , albo z źródła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) A co to za trudność jest 🤦 Jak ktoś chce poprawić stereo to kupuję wzmacniacz, a nie dodaje końcówkę i dalej z przedwzmacniacza w amplitunerze korzysta . Ja tak uważam ale każdy ma swoje. Edytowano 19 października przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października A , ma tragiczny pre w Amp ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Też wolę dodać wzmacniacz jeżeli mam odpowiednie kolumny by słuchać osobno stereo( chodzi o jakość odbioru ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 1 godzinę temu, maciek72 napisał: A , ma tragiczny pre w Amp ? No w stereo mu nie pasuje . Więc dołożenie końcówki szału nie zrobi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Może głośniki potrzebują więcej prądu , bo to głośniki grają 😀 Może warto posłuchać innych głośników ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Nie oszukujmy się cherlawa Yamaha V6A nie wysteruje Auror 1000 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Potrzeba pieca Będą waty , będzie grać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Poruszałem już nie jeden raz ten temat ale na tym forum są mądrzejsi więc nie będę togo ponownie ciągnąć. Zapomniałeś jeszcze o rezerwie prądowej 😉 która też musi być wydajna... Np. CA 851A pobiera 800 przy czym oddaje 120 watt na kanał Yamaha V6A pobiera 360 przy czym oddaje 100 watt na kanał Daje do myślenia😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października A to rezerwa prądową odpowiada za to że brzmienie mi się podoba czy nie ? Pierwsze słyszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Ha ha dobre🤣 tego jeszcze nie słyszałem Wydajność prądowa jest potrzebna gdy jest zapotrzebowanie na niskie zejście hz z odpowiednim odkręceniem volume, gdy masz słaby sprzęt to przy cichym słuchaniu nie usłyszysz basu z kolumn bo jak skoro jest słaby, dopiero go usłyszysz gdy dasz znacznie głośniej... natomiast gdy masz odpowiednie zasilanie to nie ma znaczenia czy to będzie cicho czy głośno bas będzie obecny... testowałem na różnych sprzętach i dopiero Roksan pokazał i udowodnił mi że zasilanie daje dużo w odsłuchu. Inaczej jest z tranzystorem, inaczej w klasie D a jeszcze inaczej w lampie Edytowano 19 października przez amatorkina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Może się przyda ; ) https://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 2 godziny temu, amatorkina napisał: Ha ha dobre🤣 tego jeszcze nie słyszałem Wydajność prądowa jest potrzebna gdy jest zapotrzebowanie na niskie zejście hz z odpowiednim odkręceniem volume, gdy masz słaby sprzęt to przy cichym słuchaniu nie usłyszysz basu z kolumn bo jak skoro jest słaby, dopiero go usłyszysz gdy dasz znacznie głośniej... natomiast gdy masz odpowiednie zasilanie to nie ma znaczenia czy to będzie cicho czy głośno bas będzie obecny... testowałem na różnych sprzętach i dopiero Roksan pokazał i udowodnił mi że zasilanie daje dużo w odsłuchu. Inaczej jest z tranzystorem, inaczej w klasie D a jeszcze inaczej w lampie Wow Ale mi zaimponowałeś 😂 Ps To w hybrydzie też inaczej? A czym jest Roksan? Edytowano 19 października przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 10 minut temu, Dedal napisał: A czym jest Roksan? https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/892-roksan-kandy-k2-cd-kandy-k2-amp Kiedyś( 10 lat temu przewalałem sprzętem do 20 tys zł we wzmacniaczach, nie tony ale na dwóch rękach można by zliczyć vs stare i tanie ) i miałem też nie jedne kolumny ale te bardziej popularne na tamte czasy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts