Skocz do zawartości

Przełącznik audio 2x wzmacniacz i 2x kolumny

Tweeter2016

Recommended Posts

Jeśli wzmacniacz jest lampowy to może być problem. Kolumny powinny być do niego podłączone. I to nawet bez wchodzącego do wzmacniacza sygnału.

Co prawda ten przełącznik podobno jest przyjazny dla wzmacniaczy lampowych pod tym względem, ale gdzieś na zagranicznym forum jakiś użytkownik twierdził, że jednak nie jest tak różowo pod tym względem.

Jeśli chodzi o wzmacniacze tranzystorowe, to w ten weekend mój wzmacniacz przez wiele godzin przyjmował w tym samym czasie źródła po Coax, USB, RCA i XLR. Żadnych problemów nie stwierdziliśmy. 

Dnia 29.11.2024 o 11:12, Lumberjax napisał:

ale troche to uciazliwe i nie do konca jestem w stanie porownac wzmacniacze.

Jesli nie jesteś w stanie porównać wzmacniaczy bez tego, w sensie nie czujesz różnicy, to nie musisz tego kupować znaczy że jest minimalna.

Dnia 29.11.2024 o 11:12, Lumberjax napisał:

Czy w takim wypadku, jak np. wzmacniacz A bedzie przez LC30 wybrany, a DAC dalej bedzie na wzmacniacz B pchał sygnał, to może mi to uszkodzic wzmacniacz ? Bo on wciaz przez kable wysyla sygnal do LC30, lecz on sygnal nie przesyla dalej.

Nie bo włąsnie po to jest to urządzenie aby to chronić.