karnas Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Cześć, poszukuję kolumn do postawienia na biurku przy PC. Ostatnio przesłuchałem sobie kolumny aktywne ELAC Connex i Audio Pro A28. Ciężko mi powiedzieć, które tak na prawdę grały lepiej. Wydawało mi się, że A28 ma mocniejszy bas, jednak mają wadę, szum zbyt bardzo słyszalny przy wyłączonym dźwięku. Connexy mają za to jakąś funkcję, która odcina głośnik kiedy nic nie jest odtwarzane, dzięki czemu szum jest tylko przez chwilę po wyłączeniu dźwięku. Jednak zastanawia mnie czy nie znajdę coś lepszego w tej cenie z kolumn pasywnych + mały wzmacniacz? Czy może jakaś aktualizacja A28 dodaje funkcję odcinania głośników w czasie ciszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Cześć Moim zdaniem nie ma co iść w tym budżecie w system z kolumnami pasywnymi. Sprawdziłbym na pewno jeszcze kolumny aktywne takie jak Argon Audio Fenris A5, FiiO SP3, czy zestaw 2.1, który zapewni fajne zejście i zajmie mniej przestrzeni na biurku. Świetną opcją w tej sytuacji będzie Klipsch ProMedia Heritage 2.1 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października Czy wymienione głośniki nie mają problemu z szumem z odległości 1m? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Dnia 22.10.2024 o 20:26, karnas napisał: Cześć, poszukuję kolumn do postawienia na biurku przy PC. Ostatnio przesłuchałem sobie kolumny aktywne ELAC Connex i Audio Pro A28. Ciężko mi powiedzieć, które tak na prawdę grały lepiej. Wydawało mi się, że A28 ma mocniejszy bas, jednak mają wadę, szum zbyt bardzo słyszalny przy wyłączonym dźwięku. Connexy mają za to jakąś funkcję, która odcina głośnik kiedy nic nie jest odtwarzane, dzięki czemu szum jest tylko przez chwilę po wyłączeniu dźwięku. Jednak zastanawia mnie czy nie znajdę coś lepszego w tej cenie z kolumn pasywnych + mały wzmacniacz? Czy może jakaś aktualizacja A28 dodaje funkcję odcinania głośników w czasie ciszy? Witaj, A na jakim sygnale słyszałeś szum na A28? BT czy wifi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano 30 października Autor Udostępnij Napisano 30 października Optyczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Środa o 12:24 Udostępnij Napisano Środa o 12:24 Dnia 30.10.2024 o 23:15, karnas napisał: Optyczne To było podczas odsłuchu w domu czy w salonie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano Środa o 12:33 Autor Udostępnij Napisano Środa o 12:33 W salonie. Usiadłem przy głośnikach na odległość metra, jak przy komputerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts