Skocz do zawartości

WiimAMP + Polk R200 do TV?

TomiZann

Recommended Posts

Cześć

Od jakiegoś czasu zastanawiałem się jaki zestaw audio zakupić konkretnie pod TV w salonie (80% TV , 20% Muzyka)

Jestem kompletnie zielony, wiec to nie była łatwa decyzja, zwłaszcza że nie miałem opcji odsłuch czegokolwiek dla porównania.

Po długich walkach sam ze sobą na temat soundbarów, kolumny aktywnych przy pasywnych. Czytania recenzji, porad itp....

Wybrałem dla siebie zestaw WiiM AMP + Polk Audio Reserve R200.

Myślicie że taki zestaw będzie dobry pod TV? Salon ok.25m , nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o audio, więc będę porównywać dźwięk do tego z TV :)

Drugie pytanie, zastanawiam się czy brać WiiM AMP czy warto jeszcze chwilkę poczekać na WiiM AMP PRO.  Ktoś z drewnianym uchem, usłysz i poczuje różnice miedzy modelami?

Pozdrawiam

Edytowano przez TomiZann

• TomiZann changed the title to WiimAMP + Polk R200 do TV?

To jak najbardziej dobra propozycja. Zagra to bardzo dobrze. Może nie jest to zestaw audiofilski, ale w swoim budżecie moim zdaniem jedna z lepszych opcji.

WiiM AMP Pro jest trochę mocniejszy, ale do R200 spokojnie wystarczy zwykły AMP,

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.