Skocz do zawartości

Klipsch rp6000F II

Seniormartinez

Recommended Posts

Poszukaj wzmacniacz o barwie raczej idącej w ciepło, dobre wypełnienie. Jeśli nie potrzebujesz funkcji sieciowych, zwróć uwagę na Musical Fidelity M3siAudiolab 7000A (wiem że ponad budżet, ale zawsze z ceną można coś atrakcyjnego zrobić), czy Atoll IN50 Signature. W trochę wyższym budżecie bezkompromisowy Brytyjczyk Rega Elex Mk4.

Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Miałem poprzednią wersję tych kolumn RP-6000f. później RP-280f... Ze swojej strony polecam Denon PMA-900HNE, teraz jest w promocjach i uważam, że do Klipsch, będzie to dobra para. Jeśli wzmacniacz może być używany do 4.000zł, to można przyszłościowo pójść półkę wyżej, ale zdecydowanie polecam Denon. Testowałem większego, starszego brata RP-280f z Magnat MR780 i mi osobiście ten wzmacniacz nie podszedł dźwiękowo

4 minuty temu, Luk Pl napisał:

Miałem poprzednią wersję tych kolumn RP-6000f.

Nowa seria dzwiekowo nie rozni sie za mocno. Poprawili/zmienili design i dodali marketing o zmianach :) 

6 minut temu, Luk Pl napisał:

Magnat MR780 i mi osobiście ten wzmacniacz nie podszedł dźwiękowo

Mi podszedl. Wniosek z tego taki, zeby sluchac, zanim sie kupi ;)

9 minut temu, Luk Pl napisał:

Suuuuper, to ten sprzęt do kupienia za 7-9k? Co to ma wspólnego z budżetem autora tematu?

No to suuuuuuuper sprawdziłeś prawdopodobnie mówsz o modelu 3510 :) Używany model 3010S oraz 3010S2D sa w granicach cennowych o których autor piszę.

Jest jeszcze seria  zaczynająca się od 2 :)

Edytowano przez panbulka_