dr_s Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Stoję przed wyborem amplitunera do mojego kina domowego. Pokój to około 4m szerokości na 5m długości. W pokoju zainstalowane są front Sonus Faber Lumina V, centralny Lumina I, kolumny tylne Lumina II. Zastanawiam się nad : -Integra DRX 8.4 -Marantz SR8015 lub SR7015 -Marantz AV8801 + MM8077 Sprzęt użytkowany 50/50 kino i muzyka. Cena do 10tys. (mam możliwość kupienia każdego z tych urządzeń w tych pieniądzach z drugiej ręki). Nie jestem jakimś audiofilem ale chciałbym żeby to jakoś ładnie grało. W przyszłości jest plan na dołożenie subwooferów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Do tych kolumn zastanów się nad Arcamem AVR11. Jest czasem do dostania w tych pieniądzach. Nawet branża z forum może pomóc. Ta integra to Onkyo RZ70 też ciekawe urzadzenie. Wydaje. Jednak na tle pzostałych raczej kinowe. Marantz spoko ale to starsze urzadzenia. Szczegolnie ta dzielonka. W stereo to wypadnie bardzo ciekawie. Jednak bedzie to ograniczenie funkcyjne z czasem. No chyba że nie potrzebujesz najnowszych standardow Video? Z drugiej rękito może i wcześniejszy AVR20 byłby do dostania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_s Napisano 28 października Autor Udostępnij Napisano 28 października No mętlik w głowie mam straszny, bardzo podoba mi się ta Integra, parametry ma też niczego sobie, narazie przód mogę podłączyć w bi-amp., czy gdyby muzycznie było za mało, czy podłączenie pod nią końcówek mocy znacząco poprawi odsłuch w stereo? Telewizor mam 4k 120Hz, narazie go nie będę wymieniał przez kilka lat, kolumny też raczej pozostaną 5.0, ewentualnie dołożę subwoofery. Takie jeszcze pytanie czego może brakować temu zestawowi Marantz av8801 i mm8077 w zakresie kina domowego, bo obsługę 4k zapewnia, czego może mi jeszcze brakować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Ten Marantz ma bardzo stare hdmi. Brak Atmosa. Sprzęt dość wysokiej klasy ale mocno leciwy technologicznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 9 godzin temu, dr_s napisał: No mętlik w głowie mam straszny, bardzo podoba mi się ta Integra, parametry ma też niczego sobie, narazie przód mogę podłączyć w bi-amp., czy gdyby muzycznie było za mało, czy podłączenie pod nią końcówek mocy znacząco poprawi odsłuch w stereo? To jest Onkyo RZ70. Zobacz który obecnie tańszy. Osobiscie mi tez to stare ciosane Onkyo które terz jest Integra sie podoba bardziej. 9 godzin temu, dr_s napisał: 5.0, ewentualnie dołożę subwoofery. No raczej. 9 godzin temu, dr_s napisał: Takie jeszcze pytanie czego może brakować temu zestawowi Marantz av8801 i mm8077 w zakresie kina domowego, bo obsługę 4k zapewnia, czego może mi jeszcze brakować? jak wyżej. Teraz mówisz że Atmos nie , że 4K 120 Hz nie. Ale co będie za chwile. Nieyety to super sprzęt ale przez funkcjnalność bedzie tez tracił na wartosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_s Napisano 29 października Autor Udostępnij Napisano 29 października Ok, czy dobry jest plan: - kupić amplituner Integra 8.4 - kiedyś kupić subwoofery - kiedyś kupić końcówki mocy jakby Integra grała "źle" - kiedyś wymienić integrę na jakiś procesor av bieżącej generacji (może za 5-6lat) i używać z wcześniej kupionymi końcówkami? Czy to ma sens? No i właśnie tutaj wydaje mi się jest przewaga integry nad Onkyo, Onkyo niema wyjść xlr i z integry łatwiej zrobić przedwzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Nie ma co się zastanawiać nad tym, co bedzie za 5-6 lat Integra to fajny kierunek, podobnie Arcam czy Anthem. Subwoofery to też podstawa w kinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 20 godzin temu, dr_s napisał: - kupić amplituner Integra 8.4 Usilnie szukasz abyśmy klepnęli ten model. Cchesz go ale szukaśz potiwerdzenia w internecie. 20 godzin temu, dr_s napisał: kiedyś kupić subwoofery Szybciej niż poźniej. 20 godzin temu, dr_s napisał: kiedyś kupić końcówki mocy jakby Integra grała "źle" No to po co Integra jednak? 20 godzin temu, dr_s napisał: kiedyś wymienić integrę na jakiś procesor av bieżącej generacji (może za 5-6lat) i używać z wcześniej kupionymi końcówkami? Hmm nie widze sensu. Bo akurat i ta Integra i RZ70 ma dobre PRE OUTY 20 godzin temu, dr_s napisał: No i właśnie tutaj wydaje mi się jest przewaga integry nad Onkyo, Onkyo niema wyjść xlr i z integry łatwiej zrobić przedwzmacniacz. Jeśli będa końcówki z XLR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr_s Napisano 30 października Autor Udostępnij Napisano 30 października Wszystko niby się zgadza, na integrę jestem zdecydowany ale temat napisałem żeby zapytać, czy może jest jakaś lepsza alternatywa. Chyba jednak zostanę przy integrze i zobaczymy jak to zagra. A suby mam nadzieję, że w przyszłym roku zawitają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października Lepszą alternatywa będzie arcam tańsza Alternatywą pioneer lx805 czyli Integra w środku... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października 21 godzin temu, dr_s napisał: Wszystko niby się zgadza, na integrę jestem zdecydowany ale temat napisałem żeby zapytać, czy może jest jakaś lepsza alternatywa. Chyba jednak zostanę przy integrze i zobaczymy jak to zagra. A suby mam nadzieję, że w przyszłym roku zawitają. Jest. duzo. Ale chciałeś integre i przyszedłeś tutaj abyśmy klepnęli że to dobry wybór Wiec idź w to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts