Skocz do zawartości

Wzmacniacz zintegrowany do Dynaudio Emit 50

Falke

Recommended Posts

Ponieważ Dynaudio dają cieply, dość ciemny dźwięk,  pojawił się właśnie pomysł połączenia ich z Yamahą, grającą bardziej jasno, sterylnie. Być może źle sobie to wykoncypowałem, skoro to "lipa" - klasowo - do tych głośników. Żona sama zaproponowała zwiększenie wydatków na audio, chcąc spełnić moje marzenie o lepszym sprzęcie niźli dotychczasowe KD (rezygnując na razie  z innych rzeczy do domu). Cóż,  kupię najwyżej kolumny i sobie będą stały czekając na bardziej odpowiedniego i zarazem pasującego nam stylistycznie wzmaka (np. Yamahę R-N2000A) 😉To nie jest też tak, że pierwszoplanowy jest ten aspekt (wizualny), ale sprzęt ma cieszyć nie tylko nasze uszy, ale i oczy. I chyba nic w tym złego.  Jak kupuję córce instrument (gra na fortepianie), to oczywiście bezsprzecznie najistotniejsze są jego walory dźwiękowe, aczkolwiek musi się on też po prostu podobać. 

5 godzin temu, Amarok napisał:

I jeśli jest to wspólna pasja, zainteresowanie...super. 

Tak. Z kolumnami - po ich usłyszeniu (a nie wylacznie obejrzeniu) - od razu doszliśmy do konsensusu i zgodnie stwierdziliśmy, że musimy podnieść budżet i je nabyć.

Dnia 3.11.2024 o 08:46, Kraft napisał:

Czy "dość niską" to synonim "umiarkowaną", bo w podanym przez Ciebie cytacie stało „Producent uczciwie deklaruje umiarkowaną czułość 86 dB".

Następny cytujący opuści "dość" i zostanie już tylko "niską". Przez taki głuchy telefon powiela się kolejny mit audio.

Myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Każdy kto zna język polski i rozumie kontekst, będzie wiedział o co chodzi.

Jaki Ty wzmacniacz polecasz do tych emitów?