Falke Napisano Niedziela o 14:47 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 14:47 Ponieważ Dynaudio dają cieply, dość ciemny dźwięk, pojawił się właśnie pomysł połączenia ich z Yamahą, grającą bardziej jasno, sterylnie. Być może źle sobie to wykoncypowałem, skoro to "lipa" - klasowo - do tych głośników. Żona sama zaproponowała zwiększenie wydatków na audio, chcąc spełnić moje marzenie o lepszym sprzęcie niźli dotychczasowe KD (rezygnując na razie z innych rzeczy do domu). Cóż, kupię najwyżej kolumny i sobie będą stały czekając na bardziej odpowiedniego i zarazem pasującego nam stylistycznie wzmaka (np. Yamahę R-N2000A) 😉To nie jest też tak, że pierwszoplanowy jest ten aspekt (wizualny), ale sprzęt ma cieszyć nie tylko nasze uszy, ale i oczy. I chyba nic w tym złego. Jak kupuję córce instrument (gra na fortepianie), to oczywiście bezsprzecznie najistotniejsze są jego walory dźwiękowe, aczkolwiek musi się on też po prostu podobać. 5 godzin temu, Amarok napisał: I jeśli jest to wspólna pasja, zainteresowanie...super. Tak. Z kolumnami - po ich usłyszeniu (a nie wylacznie obejrzeniu) - od razu doszliśmy do konsensusu i zgodnie stwierdziliśmy, że musimy podnieść budżet i je nabyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:08 Może używany Cambridge Azur 851A? Ale to też nie jest moim zdaniem piękny sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 10:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:11 Dnia 3.11.2024 o 11:09, Rafał S napisał: A nie gra za gęsto dla Dynaudio? Znam Arcama SA30 dobrze i on na pewno nie jest „gesty”, raczej przechyla się ciut w drugą stronę. I dlatego m.in. polecałem go do gęstych emitow. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 10:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:54 Dnia 3.11.2024 o 08:46, Kraft napisał: Czy "dość niską" to synonim "umiarkowaną", bo w podanym przez Ciebie cytacie stało „Producent uczciwie deklaruje umiarkowaną czułość 86 dB". Następny cytujący opuści "dość" i zostanie już tylko "niską". Przez taki głuchy telefon powiela się kolejny mit audio. Myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Każdy kto zna język polski i rozumie kontekst, będzie wiedział o co chodzi. Jaki Ty wzmacniacz polecasz do tych emitów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano Poniedziałek o 11:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:11 Witam u mnie grały Dynaudio Emit 30 najpierw z Cambridge Cxa 80, następnie z Roksan K3. Z Cxa było bardzo dobrze,ale Roksan zagrał jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falke Napisano Poniedziałek o 11:39 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:39 A użytkuje ktoś może te Emity z Denonem? Zacząłem myśleć o modelu PMA-1700NE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 18:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:14 6 godzin temu, Falke napisał: A użytkuje ktoś może te Emity z Denonem? Zacząłem myśleć o modelu PMA-1700NE. Będzie ciemnawo moim zdaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts