once Napisano 3 listopada Udostępnij Napisano 3 listopada Witam wszystkich czytających. Mam dylemat w wyborze daca do mojego pc i zestawu kolumn od edifier r2600. Zastanawiałem się nad modelami toppinga e50, e30, d10 ale nie wiem czy w moim przypadku takie urządzenie się sprawdzi i faktycznie dźwięk będzie lepszy. Nigdy nie miałem jeszcze okazji posłuchać dźwięku z takiego urządzenia a w temacie jestem dość "świeży". Jestem również otwarty na propozycje innych dac-ów w podobnej cenie co te wyżej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 3 listopada Udostępnij Napisano 3 listopada Dzwiek napweno sie polepszy i to słyszalnie , ale najpierw kup porzadne okablowanie tzn interkonekty rca , broń Boże takich najtanszych z kolorowymi koncowkami , by połaczyc daca z edifierami , i druga sprawa KONIECZNA odpowiednia konfiguracja foobara !!!! Pewnie kupisz topppinga ja jednak bym polecał smsla . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
once Napisano 3 listopada Autor Udostępnij Napisano 3 listopada (edytowany) Dzięki za informację, napewno kupię jakieś lepsze okablowanie. Jeszcze tylko muszę wybrać model daca na olx widziałem e50 za 500 zł i kusi żeby go kupić. Jeśli chodzi o smsl to na jakie modele warto popatrzyć? Edytowano 3 listopada przez once Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 listopada Udostępnij Napisano 4 listopada Przy Edifierach gigantycznej różnicy nie będzie, ale jakaś na plus na pewno się pojawi Jeśli chciałbyś podpinać też słuchawki, to sprawdziłbym iFi ZEN DAC 3 lub starszy model, ZEN DAC V2 Jeśli nie, to E30 będzie najciekawszym rozwiązaniem w swoim budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
once Napisano 4 listopada Autor Udostępnij Napisano 4 listopada Czyli moje kolumny nie będą w stanie oddać faktycznego brzmienia np. takiego toppinga e50/e30. Jeśli różnica poprostu będzie odczuwalna to myślę że kupno samego daca nie będzie mieć sensu. W takim wypadku lepiej będzie wymienić te edifiery na coś innego. Tylko ile by to kosztowało i na jakie marki patrzeć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 4 listopada Udostępnij Napisano 4 listopada A od kiedy to kolumny oddają brzmienie wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
once Napisano 4 listopada Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2 godziny temu, eMBe napisał: A od kiedy to kolumny oddają brzmienie wzmacniacza? Skoro kolumny wydają dźwięk to chyba one oddają to jak wzmacniacz gra. Czy o co chodzi bo już się gubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts