Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich czytających. 

Mam dylemat w wyborze daca do mojego pc i zestawu kolumn od edifier r2600. Zastanawiałem się nad modelami toppinga e50, e30, d10 ale nie wiem czy w moim przypadku takie urządzenie się sprawdzi i faktycznie dźwięk będzie lepszy. Nigdy nie miałem jeszcze okazji posłuchać dźwięku z takiego urządzenia a w temacie jestem dość "świeży". Jestem również otwarty na propozycje innych dac-ów w podobnej cenie co te wyżej. 

Pozdrawiam 

Napisano

Dzwiek  napweno  sie   polepszy  i  to  słyszalnie ,   ale  najpierw   kup  porzadne    okablowanie   tzn  interkonekty   rca  ,  broń   Boże   takich  najtanszych  z  kolorowymi   koncowkami  ,  by  połaczyc   daca   z   edifierami ,  i  druga  sprawa    KONIECZNA   odpowiednia  konfiguracja   foobara   !!!!       Pewnie  kupisz    topppinga   ja  jednak  bym  polecał      smsla  .

Napisano (edytowany)

Dzięki za informację, napewno kupię jakieś lepsze okablowanie. Jeszcze tylko muszę wybrać model daca na olx widziałem e50 za 500 zł i kusi żeby go kupić. Jeśli chodzi o smsl to na jakie modele warto popatrzyć? 

Edytowano przez once
Napisano

Czyli moje kolumny nie będą w stanie oddać faktycznego brzmienia np. takiego toppinga e50/e30. Jeśli różnica poprostu będzie odczuwalna to myślę że kupno samego daca nie będzie mieć sensu. W takim wypadku lepiej będzie wymienić te edifiery na coś innego. Tylko ile by to kosztowało i na jakie marki patrzeć? 

Napisano
2 godziny temu, eMBe napisał:

A od kiedy to kolumny oddają brzmienie wzmacniacza?

Skoro kolumny wydają dźwięk to chyba one oddają to jak wzmacniacz gra. Czy o co chodzi bo już się gubię.