emigrant Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Pewnie chodzi o fizykę i czas przemieszczania się fali dźwiękowej do punktu docelowego. Czasami pewnie dwie pary atmosowe zagrają jednocześnie i jednocześnie mają dotrzeć do słuchacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ale czy tego nie powinna załatwić kalibracja ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Andrzejigor napisał: Czy jesteś pewien, że jeśli z przodu mam np. te 30 to z tyłu też musi być 30 ? Albo jak z przodu 55 to z tyłu też 55 ? To o czym piszesz to referencja, do tego dążymy, tak by było technicznie idealnie. No ale często się nie da pogodzić wszystkiego i dlatego Dolby przyjęło widełki jakich mamy się trzymać. Będziesz mieć 30 z przodu i 55 z tyłu to moim zdanim będzie trochę średnio. Nie że tak być nie może, ale to set akceptowalny z grymasem na twarzy. Na pewno korzystniej mieć symetrię, czyli jak np. 30 przód to i 30 tył. I nawet dla tych 30 stopni dać uchylne głośniki, bo nie dość że musisz je odchylać w płaszczyźnie przód tył, ale także do centrum. Wspomniane Melodki mają kąt tylko (aż) 15°. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Planowałem 30 z przodu, 45 z tyłu. I te 30 z przodu myślałem, że skoryguję tą uchylnością. Po prostu nie mam innej opcji z przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jak nie masz jak to spróbuj zrobić symetrycznie z tyłu tak jak pisze @Butler. Jak się nie da to trudno lepiej tak niż w ogóle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu No i ok. Głośniki mają tylko 15. Ja bym dał wszystkie 4 uchylne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu No więc będą 4 uchylne. Zacząłem powątpiewać, czy to w ogóle ma sens, ale z tego co piszecie to widzę że jednak warto i tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts