Marek K Napisano wczoraj o 13:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:38 Witam Powoli zaczynam rozglądać się za kolumnami podłogowymi i wzmacniaczem, koniecznie z rynku wtórnego, gdyż nie zamierzam poprzestać na jednym zakupie i tracić pieniądze gdy pojawi się chęć zmiany, tak jak to mam miejsce przy zakupie nowego sprzętu. Uważam też, że lepiej kupić używany sprzęt wyższej klasy, niż nowy niższej Liczę na waszą pomoc w nakierowaniu mnie i wyborze sprzętu który sprosta moim oczekiwaniom. Z góry dziękuję Wracają do sedna... Budżet jaki planuję przeznaczyć to +- 7 tyś. Pokój 15 m2. Muzyka jakiej głównie słucham to: Rap, Pop, Dance, Minimal Techno. Czasami też Rock, Blues, Country. Jak widać różnorodność jest całkiem spora, z tego powodu, iż lubię eksperymentować z muzyką i ją poznawać Moje oczekiwania: Brzmienie ciepłe, dobra dynamika, łagodna góra, wypchnięty środek, szeroka przestrzeń, niskie zejście, mocny kopliwy bas. Źródłem dźwięku będzie laptop z wyjściem optycznym Jack, odtwarzanie muzyki z Tidal i własnych plików Flac. Co do wzmacniacza szukam czegoś odpowiedniego pod wyżej wymienione gatunki muzyczne i oczekiwania brzmieniowe, zależy mi też na tym aby posiadał USB DAC, wejście optyczne i fajnie gdyby miał Bluetooth (ale nie jest to konieczne). Nie wykluczam w przyszłości dołożenie subwoofera, ale nie wiem, czy ma to sens do tak małego pokoju? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano wczoraj o 16:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:23 2 godziny temu, Marek K napisał: Pokój 15 m2. A nie wystarczą monitory? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano wczoraj o 16:56 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:56 Właśnie obawiam się, że nie wystarczą, chociaż nigdy żadnych nie słyszałem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano wczoraj o 17:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:07 Jeśli myślisz w przyszłości o subie, monitory spokojnie wystarczą. Tutaj masz bardzo fajny zestaw. Bez obaw - nie mój ani żadnego "szwagra". Po prostu sam grałem na czymś takim kilka lat temu i uważam, że w tych pieniądzach gra to co najmniej przyzwoicie. https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-wzmacniacz-cyrus-one-cast-kolumny-audiophysic-claisic-3-CID99-ID11dFIW.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano wczoraj o 18:10 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:10 57 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeśli myślisz w przyszłości o subie, monitory spokojnie wystarczą. Tutaj masz bardzo fajny zestaw. Bez obaw - nie mój ani żadnego "szwagra". Po prostu sam grałem na czymś takim kilka lat temu i uważam, że w tych pieniądzach gra to co najmniej przyzwoicie. https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-wzmacniacz-cyrus-one-cast-kolumny-audiophysic-claisic-3-CID99-ID11dFIW.html Bardzo mnie zaciekawił ten zestaw muszę przyznać, a co ważne mam blisko po niego Miałeś dokładnie ten sam model? Jak u nich z zejściem i średnicą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 18:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:30 Na spokojnie sobie poradzą Możesz szukać KEFów R300, Jasperów 18/Diamondów 18, może Vienna Haydn znajdziesz w fajnej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano wczoraj o 18:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:59 44 minuty temu, Marek K napisał: Bardzo mnie zaciekawił ten zestaw muszę przyznać, a co ważne mam blisko po niego Miałeś dokładnie ten sam model? Jak u nich z zejściem i średnicą? Tak, mialem ten sam model kolumn (nawet ten sam kolor😉) a wzmacniacz bez streamera. Z basu byłem bardzo zadowolony. Nie schodził może w jakieś sejsmiczne rejony ale było go sporo a przy tym - co najważniejsze, nie wzbudzał się i nie ciągnął. Średnica może nie jest najmocniejsza stroną tych kolumn ale moim zdaniem w muzyce, której słuchasz nie ona jest najważniejsza 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 22 godziny temu, KrólKiczu napisał: Tak, mialem ten sam model kolumn (nawet ten sam kolor😉) a wzmacniacz bez streamera. Z basu byłem bardzo zadowolony. Nie schodził może w jakieś sejsmiczne rejony ale było go sporo a przy tym - co najważniejsze, nie wzbudzał się i nie ciągnął. Średnica może nie jest najmocniejsza stroną tych kolumn ale moim zdaniem w muzyce, której słuchasz nie ona jest najważniejsza 🙂. Rozumiem, dzięki za propozycję 😉 Szukam dalej... A co moglibyście polecić z podłogowych i wzmacniaczy? Jeszcze nie zdecydowałem ostatecznie w jaki rodzaj kolumn się pchać Monitory są o tyle fajne, że zajmują mniej miejsca, ale w moim przypadku i tak musiałyby iść na podstawki, co w sumie i tak dalej wydaje mi się dobrą opcją. Co do kolumn podłogowych może być problem z prawą stroną, gdzie wysokie łóżko zasłania jeden z wooferów starej budżetowej kolumny, co dokładnie widać na załączonym zdjęciu. Proszę o jakieś porady w tej kwestii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts