Chmarski Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Jak masz do wydania taką kwotę, to najlepiej byłoby się umówić do salonu na odsłuch. W @Na Temat Audio jest szansa, ze wszystko będziesz miał na miejscu, plus inne dodatkowe opcje do przesłuchania. Zadzwoń, umów się, wsiądź w pociąg czy samochód i odsłuchaj osobiście. Mi, czy Piotrowi może się to podobać, Tobie może kompletnie nie podejść. Wydaje mi się, ze warto oświęcić trochę czasu i te 2-3 stówki by nie wtopić z zakupem za te 10k PLN w ciemno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarek Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Masz rację że odsłuch to podstawa, po obecnym zestawie mam nauczkę, dobierany był w ciemno i nie podszedł tak do końca idealnie. Kurde wiesz w kuchni mam jeden głośnik symfonisk z Ikei by sonos i jak to jest że on czy gra cicho czy głośniej zawsze brzmi tak miło dla ucha, może grać i pół dnia i nie męczy. Zastanawiam się czasem czy takie dwa sonos five by mnie zadowoliły. Tylko ze uwielbiam wygląd klasycznych skrzynek a jeszcze chciałem podpiąć tv i pendrive jak do WiiM ultra - świetna sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Ja mam Vifa Copenhagen 2.0 i tez mi się podoba jej brzmienie, ale nie zamieniłbym audio w salonie na zestaw dwóch takich głośników ustawionych w tryb stereo - a mają możliwość. Jakbyś się decydował na odsłuch w @Na Temat Audio, to obok jest sklep Super HIFI. Dosłownie dwa lokale obok siebie. Mi nie robili problemu ani jedni, ani drudzy gdy dobierałem wzmacniacze do kolumn. W ten sposób nie ograniczyłem się tylko do oferty jednego sklepu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia Udostępnij Napisano 11 grudnia Dnia 6.12.2024 o 12:21, zmarek napisał: Piotrze @Piotr Sonido jak mógłbyś opisać jak gra taki zestaw? Jestem na etapie wymiany mojego systemu oczekuje nie ostrej góry ale detalicznej, nisko schodzącego basu, zamiast F502 raczej F501 bo pokój ok 19,5 metra w kwadracie. Chcę wziąść coś na wypożyczenie i szukam elementu zaczepienia. Myślę jeszcze o denonie pma 1600 do niego może pylon diamond 25? Nie którzy uważaja ze 501 są nawet lepsze (ja do nich nie należe) bo są bardziej liniowe. To tam ostrej góry mieć nie będziesz. To granie spojne z dokładnym głebszym dołem. Fajnie kontrolowanym. Bardzo barwną i pełna średnicą. łagodne na górze ale bez wycofania. Diamondy z Denonem graja dla mnie bardziej bułowato głownie na basie, mniejsza kontrola niż pierwszy zestaw to na pewno. Mniej gory. Ale oczywiscie odsłuch to podstawa. Możesz odebrać inaczej niż ja. NTA kiedyś wypożyczali. Teraz jak stracili Fyne to może być z tym różnie bo znikają szybciej wiec po co wyjmowac. Sprawdzić warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts