Krzysiek H. Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Witam serdecznie, jako 40latek wypadłem z obiegu stereo i muzyki, za gówniarza przewinęło się kilka wzmacniaczy oraz amplitunerow ( a potem poznałem żonę🤣🤣🤣) już jej nie ma i chciałem powrócić do relaksu przy muzyce. Temat jaki mnie interesuje to minimalizm ( ok 20m2) oraz prostota i automatyzacja. Zacząłem śledzić temat kolumn aktywnych i wydaje mi się to fajne rozwiazanie, dodatkowo hdmi sieciowa muzyka, nie to co kiedyś z wielokilometrowym kablami. Do rzeczy, interesują mnie półkowe kolumny aktywne z hdmi arc oraz z tidal connect, kolumny by stały na regałach ok 2m. Budżet ok 2000-2500zl. Nie jestem aufiofilem czy jak to się tam zwie, muzyka raczej każda coś leci jest fajne to słucham od techno po jakieś ballady, wpadły mi w oko audio pro bo mają wszystko co potrzebuje striming oraz hdmi( zastąpią leciwy saundbar samsunga). Z tego co czytam to szalu nie ma z audio pro a kie mam jak osłuchać w Koszalinie nie ma sklepów takich jak u was z normalnym sprzętem. Przeglądałem internet i jest kilka ciekawych propozycji ale albo nie ma strimingu albo hdmi arc. Niby w takich kolumnach bass tez potrafi fajnie zabrzmieć to jie ukrywam że z czasem jak będzie brakło to dokupię suba więc sub aut tez by się przydał. Ale to chyba już standard. Nie chciał bym zbytnio isc w system pasywny choć wiim amp tez jest fajną opcja. Uff... proszę nie linczować za historie życia🤦♂️😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Tylko Kef LSX II, ewentualnie w tej tańszej wersji LT, ale to i tak trzeba dopłacić do około 4000zł. Masz i Hdmi i super dzwięk, a i aplikacja bardzo dobra do puszczania serwisów streamingowych. Są inne polskie bardzo dobre kolumny aktywne, ale do nich potrzeba dokupić coś w rodzaju Eversolo dmp A6, a to wyjdzie jeszcze drożej bo około 7000zł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu W tym budżecie to i tak najlepiej Wiim Amp + kolumny pasywne. Jeżeli gdzieś obok są używane Polk Audio ES20 to one pasują. Są też Elac UB52 nowe na OLX za 1399 ale to już zwiększa budżet bo razem wyjdzie bliżej 3 tys. Heco Aurora 300 też da się bliżej 1 tys używane dostać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avant_2K Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Wiim mini plus Elac Connex. Miałem, w tej cenie polecam. Ew używka WiiM Pro/Pro+ plus okazja na Connexy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu KEF robi bardzo dobre kolumny aktywne ale drogie. One śa tez małe. Czesto moga wymać wsparcia suba. ELAC Connex albo Magnaty Reference polecam. Bardzodobre wypelnienie pasma. Nie buduja takiej glebi jak KEF ale basu nie brakuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts