bielak75 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 23 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Jaki budżet? Bo jest kilka A może to kwestia akustyki? Myślałem o używanym wzmacniaczu stereo w budżecie do 4 tyś, im tańszy tym lepszy 😁. Zaraz okaże się, że 3x w ciągu 1 roku wymiennie audio w domu. Moje pytanie o wzmacniacz jest efektem odsłuchu kolumn BMN, gdzie na początku podłączone były do yamahy (niestety nie zapamiętałem modelu) z zewnątrz wyglądała jak AX892. Późniejsze podpięcie audiolab 7000a całkowicie zredukowało przestrzeń, głębię, dynamikę. Pozostałe warunki były niezmienne. Zaliczyłem zgon tracąc wcześniejszą scenę. Kolumny budowane i strojone są pod wzmacniacz pokroju yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Nic prostszego jak zadzwonić, zapytać jaki to był wzmacniacz i zapolować na taki sam na znanych portalach. Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, stach_s napisał: Nic prostszego jak zadzwonić, zapytać jaki to był wzmacniacz i zapolować na taki sam na znanych portalach. Powodzenia Stąd moje pytanie, o inne wzmacniacze o podobnej charakterystyce. Może są lepsze, może nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu To jest wyważanie otwartych drzwi. Skoro ten konkretny piec Yamahy w porównaniu z Twoim Audiolabem był taki mega, to ja szukalbym właśnie tego. Po co mnożyć opcje i do tego niewiadome... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @bielak75Okej, coś już posłuchałeś i masz jakiś punkt odniesienia. W oparciu o to wydaje mi się, że powinieneś zainteresować się jeszcze Focalami Vestia No2, które tu nie padły. To model, który ma sporo dołu, który jest twardy i punktowy i dosyć jasną górę. Konstrukcje idealne do ciepłego wzmacniacza. to co je szczególnie wyróżnia to specyficzne powietrze, które generują i powodują, że dźwięk staje się lekki i otwarty. Super opcja, która dodatkowo jest teraz w promce na BF. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, stach_s napisał: To jest wyważanie otwartych drzwi. Skoro ten konkretny piec Yamahy w porównaniu z Twoim Audiolabem był taki mega, to ja szukalbym właśnie tego. Po co mnożyć opcje i do tego niewiadome... Bo jako początkujący odkryłem coś nowego intrygującego. Za jakiś czas będzie coś innego, myślę, ze taki stan utrzyma się dłużej Chciałbym dokonać zmiany, która zaspokoi bieżące oczekiwania. Audiolab jest i nie uważam zakupu za pomyłkę, tyko teraz wiem już więcej i zmierzam postawić kolejny krok. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dnia 23.11.2024 o 18:32, bielak75 napisał: Df 8 dźwięk bardzo podobny do df5 z dużo większą ilością basu, potrzebują wzmacniacza o wiekszej mocy niż audiolab 7000a, o jasnej charakterystyce dzwieku, brakuje im dynamiki z 7000a. A to mnie zaskoczyłeś, bo DF8 dużo mocy nie potrzebują wbrew pozorom Co do sceny, to nie znamy dokładnie modelu Yamahy, której słuchałeś, ale tu fakt, Audiolab szczególnie nie błyszczy. W jakim budżecie szukasz czegoś nowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 46 minut temu, Q21 napisał: A to mnie zaskoczyłeś, bo DF8 dużo mocy nie potrzebują wbrew pozorom Co do sceny, to nie znamy dokładnie modelu Yamahy, której słuchałeś, ale tu fakt, Audiolab szczególnie nie błyszczy. W jakim budżecie szukasz czegoś nowego? Przynajmniej to jedno zestawienie DF8 z audiolabem 7000a, źródłem był wiim ultra połączony rca - było zamulone, bez polotu pod pokrywą z basu, zworka była na +2. Później była yamaha to mi dało do myślenia, zę ona lepiej może pasować do DF8 niż 7000a. Ile kasy na nowy?? To dobre pytanie, a od ilu zaczynają się nowe wzmacniacze z taką scenerią i głębią? Nie planowałem zmiany wzmacniacza Jeżeli teraz kupię kolumny pod audiolaba to później mogę mieć problem z ich brzmieniem pod nowym wzmacniaczem. Narobię sobie kłopotu. Budżet na całość lub same kolumny nie wiekszy niż 10 k PLN. Edytowano 1 godzinę temu przez bielak75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts