Krystian Forszpaniak Napisano 23 listopada Udostępnij Napisano 23 listopada Chciałbym podłączyć Lyngdorfa do innego wzmacniacza np. do Musical Fidelity M5si czy Atoll IN200 i wykorzystać go jako źródło. Jak to należy poprawnie zrobić? Prawdopodobnie należy wykorzystać Line OUT w Lyngdorf, ale czy coś należy zmienić w ustawieniach? Jakie wyjścia/wejścia należy wybrać po obu stronach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKarmi Napisano 23 listopada Udostępnij Napisano 23 listopada Line out w TDAI1120 i wejście POWER IN lub HT Bypass (różnie producenci nazywają) w drugim wzmacniaczu, który będzie pracował jako końcówka mocy. Z tego co pamiętam (miałem Lyngdorfa) wyjście z jego pre jest mocno takie sobie. Lepiej sobie radził jako kompletny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Tak w Lyngdorfie w Output setup zamykasz wyjście na kolumny a otwierasz Line Out, jednak jak kolega wyżej uważam że to raczej nie poprawi brzmienia tego wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 24 listopada Autor Udostępnij Napisano 24 listopada Dziękuję, to ważna informacja dla mnie. Czyli należy szukać innego rozwiązania w odniesieniu do źródła dla M5si czy Atolla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 23 godziny temu, Krystian Forszpaniak napisał: Dziękuję, to ważna informacja dla mnie. Czyli należy szukać innego rozwiązania w odniesieniu do źródła dla M5si czy Atolla. Jeśli zależy Ci na korekcji pomieszczenia, to nowy DMP-A10 od EverSolo może być ciekawy, ale cena niestety wyższa niż Lyngdorf. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dnia 24.11.2024 o 12:01, Krystian Forszpaniak napisał: Dziękuję, to ważna informacja dla mnie. Czyli należy szukać innego rozwiązania w odniesieniu do źródła dla M5si czy Atolla. Wiesz może nie do końca, myślę że po prostu szkoda go tylko na źródło bo to jest świetne urządzenie all in one. Jako źródło z korekcja będzie grał na pewno bardzo dobrze. Ja go mam i myślę kiedyś spróbować końcówkę albo jakiś wzmak lampowy, ale z tego co czytałem to raczej zmiana dla zmiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dlaczego tak chcesz zrobić ? Nie lepiej gołą końcówkę kupić do TDAI 1120 jeśli już koniecznie tak chcesz ? 1120 gra za słabo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 25 listopada Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 3 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Dlaczego tak chcesz zrobić ? Nie lepiej gołą końcówkę kupić do TDAI 1120 jeśli już koniecznie tak chcesz ? 1120 gra za słabo ? No właśnie nie wiem czy ten Lyngdorf wyciąga wszystko co możliwe z Pylon Audio Diamond 25. Wydaje się trochę mało mocy ale może się mylę, nie mam dużego doświadczenia w testowaniu różnych konfiguracji. Liczy się dla mnie funkcjonalność Lyngdorfa i podniesienie jakości. 5 godzin temu, edmundo napisał: Wiesz może nie do końca, myślę że po prostu szkoda go tylko na źródło bo to jest świetne urządzenie all in one. Jako źródło z korekcja będzie grał na pewno bardzo dobrze. Ja go mam i myślę kiedyś spróbować końcówkę albo jakiś wzmak lampowy, ale z tego co czytałem to raczej zmiana dla zmiany. Nie jestem pewien czy można Lyngdorfa traktować w takiej konfiguracji jako źródło z KOREKCJĄ, chyba nie do końca. Nie rozumiem, jak piszesz zmiana dla zmiany. Przecież charakterystyka dźwięku powinna odzwierciedlać to co jest na końcu czyli nowy wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Tak na wyjściach RCA możesz mieć Room Perfect, więc w tym sensie źródło z korekcją. Ja przed 1120 miałem Atolla IN200SE i Roksana blak, mi się bardziej podobało jak zagrał 1120, do tego ta funkcjonalność i RP. Też miałem Diamondy ale chyba teraz idę w stronę mniej gęstego a bardziej przejrzystego brzmienia. Z tymi końcówkami do 1120 to trzeba po prostu spróbować, ale traci się wtedy trochę to co najważniejsze w tym wzmaku a raczej power daku :). Na avforums.com namnożyli kilkaset stron o 1120 i też pisali o końcówkach, ale raczej bez entuzjazmu, więc i mi się nie spieszy. On ma dość sporą wydajność i mocniejszy wzmak raczej nie zagra lepiej, może inaczej, w tym sensie „zmiana dla zmiany”. Chociaż czaję się na ten nowy Atoll AM200 EVO, pewnie wypożyczę jak się pojawi żeby się przekonać jak zagra z 1120. Alternatywnie też myślałem o Nuprime STA9X, ale wziąłem na razie kolejne paczki za te parę tysi i tak zabawa trwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Kup sobie wzmacniacz który Ci pasuje a kalibrację zrób gdzie indziej. Albo NAD C658 i dowolny wzmacniacz jaki Ci pasuje. Albo Arcam SA35 ktory może grać jak lubisz i też ma Diraca. Czy tak nie lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 15 godzin temu, Krystian Forszpaniak napisał: No właśnie nie wiem czy ten Lyngdorf wyciąga wszystko co możliwe z Pylon Audio Diamond 25. Wydaje się trochę mało mocy ale może się mylę, nie mam dużego doświadczenia w testowaniu różnych konfiguracji. Liczy się dla mnie funkcjonalność Lyngdorfa i podniesienie jakości. Nie jestem pewien czy można Lyngdorfa traktować w takiej konfiguracji jako źródło z KOREKCJĄ, chyba nie do końca. Nie rozumiem, jak piszesz zmiana dla zmiany. Przecież charakterystyka dźwięku powinna odzwierciedlać to co jest na końcu czyli nowy wzmacniacz. To nie kwestia mocy bo Lyngdorf wcale nie jest słaby. Mam tu na myśli to, że zachowania wzmacniacza to dynamika większej ilości czynników niż tylko moc. Bez względu na to czy końcówka coś da czy nie to wydaje mi się, że ta droga jest błędna. No bo co, przykładowo spodoba Ci się Lyngrodf z końcówką czy dodatkowym wzmacniaczem i co zrobisz z nieużywanymi końcówkami Lyngrodfa i nieużywanym przedwzmacniaczem podłączonej integry ? Nie prościej mieć po prostu lepiej dopasowany wzmacniacz zintegrowany ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 15 godzin temu, Krystian Forszpaniak napisał: No właśnie nie wiem czy ten Lyngdorf wyciąga wszystko co możliwe z Pylon Audio Diamond 25. Wydaje się trochę mało mocy ale może się mylę, nie mam dużego doświadczenia w testowaniu różnych konfiguracji. Liczy się dla mnie funkcjonalność Lyngdorfa i podniesienie jakości. To może kwestia zabawy dalej z RoomPerfect? Sprzęt masz, nie zaszkodzi spędzić trochę czasu i znaleźć lepsze ustawienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 18 minut temu, Q21 napisał: To może kwestia zabawy dalej z RoomPerfect? Sprzęt masz, nie zaszkodzi spędzić trochę czasu i znaleźć lepsze ustawienia Z ciśnieniem na zakupy nie wygra 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Te Pylony nie mają najwyższej efektywności - 87dB ale 1120 sobie z nimi poradzi. Moc wyjściowa to jedno ale w tym przypadku mówimy o wydajności prądowej na poziomie 30A. 1 godzinę temu, Misio38 napisał: Z ciśnieniem na zakupy nie wygra Zgadza się, zawsze można wypróbować dołożenie końcówki ale spektakularnego efektu się nie spodziewam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts