emigrant Napisano 5 grudnia 2024 Napisano 5 grudnia 2024 Jakieś stare modele LG także umiały DTS, ale nadszedł moment, że DTS zniknął na chwilę i z powrotem wrócił. Wiadomo, to sprawy opłat licencyjnych - jak zawsze chodzi o pieniądze... 1 Odpisz, cytując
Iron Napisano 5 grudnia 2024 Napisano 5 grudnia 2024 1 godzinę temu, PanKlor napisał: Mało który TV wspiera DTS. Faktycznie oglądałem jakieś filmy IMAX Enhanced ale też na TV i nie zwróciłem uwagi na dźwięk. Jak kiedyś odnowię subskrypcję D+ to odpalę na FS i dam znać. Wygląd na to że tylko TV i przystawki z android mogą odtwarzać dźwięk DTS;X https://help.disneyplus.com/pl/article/disneyplus-imax-enhanced#sound Ale może to się zmieni z czasem, chociaż obsługa DTS będzie na pewno potrzebna Odpisz, cytując
Andrzejigor Napisano 5 grudnia 2024 Autor Napisano 5 grudnia 2024 Piszą tam: Uwaga: dźwięk IMAX Enhanced jest obecnie obsługiwany w Disney+ tylko na wybranych urządzeniach Android TV firm Sony, Hisense, Sharp i Xiaomi. Ale może to jest początek zmian jednak ? Czy konkurencja pozwoli sobie na to żeby to odpuścić ? Odpisz, cytując
Iron Napisano 6 grudnia 2024 Napisano 6 grudnia 2024 5 godzin temu, Andrzejigor napisał: Piszą tam: Uwaga: dźwięk IMAX Enhanced jest obecnie obsługiwany w Disney+ tylko na wybranych urządzeniach Android TV firm Sony, Hisense, Sharp i Xiaomi. Ale może to jest początek zmian jednak ? Czy konkurencja pozwoli sobie na to żeby to odpuścić ? I tu powstaje pytanie czy kazdy amplituner który dekoduje DTS:X zdekoduje dżwięk DTS:X imax z Disneya . Wydaje się mi ze nie , gdyż DTS:X jest oparty na DTS HD ( master na pewno a czy na Hi-Res to nie wiem ) a tu jest stratny format dżwięku ( coś na kształt DD+) o ile się nie mylę Odpisz, cytując
Butler Napisano 6 grudnia 2024 Napisano 6 grudnia 2024 Ja mam wrażenie że to całe IMAX Enhanced to zwykły chwyt marketingowy. W obrazie inne proporcje które lepiej wypełniają przestrzeń ekranu i dźwięk DTS który na dobrą sprawę nawet nie wiadomo w jakim jest formacie. No chyba że ktoś wie na 100% co to jest dokładnie to z chęcią się dowiem. Gra Wam górna warstwa jak w Atmos? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 grudnia 2024 Napisano 6 grudnia 2024 16 godzin temu, Iron napisał: Zapewne masz rację , jednak ostatnio rzuciła mi się informacja o tym, że na platformie Disney plus są oferowane treści IMAX , które mają ścieżkę dźwiękową w DTS:X. Czy ktoś to może potwierdzić? Ja mam niestety TV Szajmsuga , a on nie wspiera DTS (o czym zresztą sprzedawca "zapomniał" potwierdzić gdy go zachwalał) No byłby to krok do przodu Moj stary plazmowy telewizor nie wspiera takiego dzwieku z niczego i mam problem z głowy. Dlatego używałem shielda 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts