soberowy Napisano Sobota o 17:04 Napisano Sobota o 17:04 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Temat tysiące razy poruszany w sieci, można doczytać. Skoro rożnice między samymi platformami są to nie wiem jak miedzy plikiem, a Spoty można nie słyszeć. Nie korzystam ze Spotify, a z Tidala i jeśli jest to samo wydanie to nie słyszę różnic. 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 17:08 Napisano Sobota o 17:08 42 minuty temu, gienas napisał: Bo w CD jest informacja o dB wypalone/wytłoczone na sztywno. A w streamie tę informację może nadawca sobie dowolnie sterować. Dlatego jakakolwiek dyskusja porównująca stream z CD jest bezsensowna. Dokladnie tak 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Sobota o 17:08 Napisano Sobota o 17:08 6 minut temu, soberowy napisał: Swoją drogą co to za wydanie tego składaka od Deep Purple? Wydało Sony Music w 2011 roku. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Sobota o 17:10 Napisano Sobota o 17:10 Dzięki, po roczniku znalazłem na discogs. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 17:14 Napisano Sobota o 17:14 8 minut temu, soberowy napisał: Nie korzystam ze Spotify, a z Tidala i jeśli jest to samo wydanie to nie słyszę różnic Tidala miałem mam jeszcze Dezeer i wszędzie gorzej bezmi choc różnice między platformami są. Mi służą tylko na siłowni ewentualnie szukanie nowych wypustów różnych DJów choc tego na yt więcej. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 17:29 Napisano Sobota o 17:29 Skorzystam jeszcze z wątku i podpytam. Czy ktoś korzysta z zew DACa po optyku? Nigdy mi się nie zdarzyło jeszcze, nawet nie mam takiego kabla. Jakieś doświadczenia macie? 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Sobota o 18:14 Napisano Sobota o 18:14 41 minut temu, BlaBla napisał: Czy ktoś korzysta z zew DACa po optyku? Tak mam podłączonego Meridiana z RME. Nie zauważyłem zarówno plusów jak i minusów takiego podłączenia. Wcześniej miałem coaxialem i wg. mnie grało identycznie. 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 18:19 Napisano Sobota o 18:19 48 minut temu, BlaBla napisał: Skorzystam jeszcze z wątku i podpytam. Czy ktoś korzysta z zew DACa po optyku? Nigdy mi się nie zdarzyło jeszcze, nawet nie mam takiego kabla. Jakieś doświadczenia macie? Korzystam, optyk z blu ray do wiiim pro plus gdzie jest cudowny AKM Velvet i dalej do Naima 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 19:09 Napisano Sobota o 19:09 2 godziny temu, Mprezi napisał: Patrick, czy ty masz yamahe a-s1100? Z jakimi kolumnami je łączysz? 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 19:24 Napisano Sobota o 19:24 14 minut temu, pairtick napisał: Aż sie wierzyć nie chce ze yamaha sa1200 za 10k zasila tak drogie paczki. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 19:29 Napisano Sobota o 19:29 4 minuty temu, Mprezi napisał: Aż sie wierzyć nie chce ze yamaha sa1200 za 10k zasila tak drogie paczki. Nie odrazu Kraków... 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano Sobota o 19:40 Napisano Sobota o 19:40 (edytowany) 2 godziny temu, Mprezi napisał: Zdecydowałem sie na zakup s1200 ale w Polsce braki w dystrybucji Polujesz tylko na nówkę ? https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-as-1200-perfekcyjny-stan-f-zakupu-CID99-ID187xft.html Edytowano Sobota o 19:41 przez cymes 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 19:42 Napisano Sobota o 19:42 2 minuty temu, cymes napisał: Polujesz tylko na nówkę ? https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-as-1200-perfekcyjny-stan-f-zakupu-CID99-ID187xft.html Tak , dzięki, widziałem ofertę, trochę daleko Odpisz, cytując
cymes Napisano Sobota o 19:49 Napisano Sobota o 19:49 5 minut temu, Mprezi napisał: Tak Dzwoniłeś do RTV-MAX, deklarują dostępność. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 20:15 Napisano Sobota o 20:15 47 minut temu, Mprezi napisał: Aż sie wierzyć nie chce ze yamaha sa1200 za 10k zasila tak drogie paczki. I to na luzie 😇 A DAC jeszcze tańszy 😁 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 20:16 Napisano Sobota o 20:16 27 minut temu, cymes napisał: Dzwoniłeś do RTV-MAX, deklarują dostępność. Zadzwonię w poniedziałek, dziękuję Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 20:17 Napisano Sobota o 20:17 46 minut temu, Wing0 napisał: Nie odrazu Kraków... Uważasz, że nie zmieniłem wzmacniacza od dziesięciu lat, a daca od piętnastu, bo mnie nie stać? 🤔 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Sobota o 20:25 Napisano Sobota o 20:25 41 minut temu, Mprezi napisał: Tak , dzięki, widziałem ofertę, trochę daleko https://www.olx.pl/d/oferta/marantz-pm-94-limited-yamaha-as-1200-CID99-ID18uHA8.html Tu masz taniej. W moim mieście. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Sobota o 20:30 Napisano Sobota o 20:30 12 minut temu, pairtick napisał: Uważasz, że nie zmieniłem wzmacniacza od dziesięciu lat, a daca od piętnastu, bo mnie nie stać? 🤔 To jak Cie stać to czemu masz taki przeciętny wzmacniacz? Przepraszam magnacie za to, że Twoje ego uraziłem 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Sobota o 20:43 Napisano Sobota o 20:43 @BlaBla , a może w Denona wpiąć coś takiego ? https://jdslabs.com/product/switcher/ Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 20:44 Napisano Sobota o 20:44 @Mprezi a Ty teraz zmieniasz wzmak, czy kolumny, bo sie zagubilem w tym wątku trochę... Bo pisałeś cos o zmianie kolumn, zresztą wystawiłeś je chyba na giełdzie? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 21:17 Napisano Sobota o 21:17 2 minuty temu, maciek72 napisał: @BlaBla , a może w Denona wpiąć coś takiego ? https://jdslabs.com/product/switcher/ 😕 przepraszam ale średnio mi się podoba takie rozwiązanie. Myślę, ze optymalnym rozwiązaniem będzie po Bożemu, posłać analogiem z denona do lampiaka i tam będą dwie pary wyjść (rca) jedno na końcówkę mocy, drugie do teaca 507 i jego wzmacniacza sluchawkowego z funkcją pass through ( a więc regulacja na lampie). Natomiast cyfrowo połączyć denona z teacem 507 i używać tego drugiego czasem też jako alternatywy dla głównego systemu (z 507 jest osobne wyjscie na końcówkę kablami xlr). A ja myślałem, że będę się nudzić dzisiaj....😆 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 21:32 Napisano Sobota o 21:32 48 minut temu, BlaBla napisał: @Mprezi a Ty teraz zmieniasz wzmak, czy kolumny, bo sie zagubilem w tym wątku trochę... Bo pisałeś cos o zmianie kolumn, zresztą wystawiłeś je chyba na giełdzie? Na olx jest mój naim Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 21:37 Napisano Sobota o 21:37 4 minuty temu, Mprezi napisał: Na olx jest mój naim Czyli będzie yamaha teraz? A co z Rubikore2? Zostawiasz? 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 21:41 Napisano Sobota o 21:41 (edytowany) 4 minuty temu, BlaBla napisał: Czyli będzie yamaha teraz? A co z Rubikore2? Zostawiasz? Rubikore zostawiam. Po sylwestrze i opiniach moich kolegów zdecydowałem ze zostają 1 minutę temu, Mprezi napisał: Rubikore zostawiam. Po sylwestrze i opiniach moich kolegów zdecydowałem ze zostają Wąskim gardłem do tych klocków jest piecyk który musi mieć prądu x 2 Edytowano Sobota o 21:42 przez Mprezi 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts