Skocz do zawartości

Dali Rubicon 2

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Wing0 napisał:

Temat tysiące razy poruszany w sieci, można doczytać. Skoro rożnice między samymi platformami są to nie wiem jak miedzy plikiem, a Spoty można nie słyszeć. 

Nie korzystam ze Spotify, a z Tidala i jeśli jest to samo wydanie to nie słyszę różnic. 

Napisano
42 minuty temu, gienas napisał:

Bo w CD jest informacja o dB wypalone/wytłoczone na sztywno.

A w streamie tę informację może nadawca sobie dowolnie sterować.

Dlatego jakakolwiek dyskusja porównująca stream z CD jest bezsensowna.

Dokladnie tak 

Napisano
8 minut temu, soberowy napisał:

Nie korzystam ze Spotify, a z Tidala i jeśli jest to samo wydanie to nie słyszę różnic

Tidala miałem mam jeszcze Dezeer i wszędzie gorzej bezmi choc różnice między platformami są. Mi służą tylko na siłowni ewentualnie szukanie nowych wypustów różnych DJów choc tego na yt więcej.

Napisano
41 minut temu, BlaBla napisał:

Czy ktoś korzysta z zew DACa po optyku?

Tak mam podłączonego Meridiana z RME. Nie zauważyłem zarówno plusów jak i minusów takiego podłączenia. Wcześniej miałem coaxialem i wg. mnie grało identycznie.

Napisano
48 minut temu, BlaBla napisał:

Skorzystam jeszcze z wątku i podpytam. Czy ktoś korzysta z zew DACa po optyku? Nigdy mi się nie zdarzyło jeszcze, nawet nie mam takiego kabla. Jakieś doświadczenia macie? 

Korzystam, optyk z blu ray do wiiim pro plus gdzie jest cudowny AKM Velvet i dalej do Naima 

Napisano
12 minut temu, pairtick napisał:

Uważasz, że nie zmieniłem wzmacniacza od dziesięciu lat, a daca od piętnastu, bo mnie nie stać? 🤔

To jak Cie stać to czemu masz taki przeciętny wzmacniacz? Przepraszam magnacie za to, że Twoje ego uraziłem :D

Napisano
2 minuty temu, maciek72 napisał:

@BlaBla , a może w Denona wpiąć coś takiego ?

https://jdslabs.com/product/switcher/

😕 przepraszam ale średnio mi się podoba takie rozwiązanie. 

Myślę, ze optymalnym rozwiązaniem będzie po Bożemu, posłać analogiem z denona do lampiaka i tam będą dwie pary wyjść (rca) jedno na końcówkę mocy, drugie do teaca 507 i jego wzmacniacza sluchawkowego z funkcją pass through ( a więc regulacja na lampie). Natomiast cyfrowo połączyć denona z teacem 507 i używać tego drugiego czasem też jako alternatywy dla głównego systemu (z 507 jest osobne wyjscie na końcówkę kablami xlr).  

A ja myślałem, że będę się nudzić dzisiaj....😆

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, BlaBla napisał:

Czyli będzie yamaha teraz? A co z Rubikore2? Zostawiasz?

Rubikore zostawiam. Po sylwestrze i opiniach moich kolegów zdecydowałem ze zostają 

1 minutę temu, Mprezi napisał:

Rubikore zostawiam. Po sylwestrze i opiniach moich kolegów zdecydowałem ze zostają 

Wąskim gardłem do tych klocków jest piecyk który musi mieć prądu x 2

Edytowano przez Mprezi