pairtick Napisano Sobota o 21:45 Napisano Sobota o 21:45 (edytowany) 1 godzinę temu, Wing0 napisał: To jak Cie stać to czemu masz taki przeciętny wzmacniacz? Bo kasa nie gra 😁 https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2547-yamaha-a-s1100 Yamaha A-S1100 https://www.avtest.pl/audio-video/wydania-2015/item/304-10-2015 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Przepraszam magnacie za to, że Twoje ego uraziłem Ech, ta dzisiejsza młodzież, całe życie na kredycie 🤦 Edytowano Sobota o 21:46 przez pairtick 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Sobota o 21:45 Napisano Sobota o 21:45 3 minuty temu, Mprezi napisał: Rubikore zostawiam. Po sylwestrze i opiniach moich kolegów zdecydowałem ze zostają Wąskim gardłem do tych klocków jest piecyk który musi mieć prądu x 2 Idealny byłby naim supernait 3 ale kosztuje swoje 8 minut temu, pairtick napisał: Bo kasa nie gra 😁 https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2547-yamaha-a-s1100 Yamaha A-S1100 https://www.avtest.pl/audio-video/wydania-2015/item/304-10-2015 Ech, ta dzisiejsza młodzież, całe życie na kredycie 🤦 Dobrze prawisz Patrick 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 22:12 Napisano Sobota o 22:12 (edytowany) To chyba czeka Cię spora zmiana @Mprezi? Czy Yamaha, zwłaszcza ta, to nie jest zasadniczo inny styl gry niż Naim. Z opisów wnoszę, że mi by przypadła do gustu. Edytowano Sobota o 22:23 przez BlaBla 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 22:31 Napisano Sobota o 22:31 13 minut temu, BlaBla napisał: Z opisów wnoszę, że mi by przypadła do gustu. Nie śledzę jakoś specjalnie rynku, ale na eBay UK, nikt A-S1100 nie sprzedaje 🤔 Teraz już nie robią NATURAL SOUND 😁 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Sobota o 22:41 Napisano Sobota o 22:41 5 godzin temu, Mprezi napisał: Patrick, czy ty masz yamahe a-s1100? Z jakimi kolumnami je łączysz? Zdecydowałem sie na zakup s1200 ale w Polsce braki w dystrybucji... Wiele osób ja łączy z Dali jako dobrą synergie i taki mam zamiar. Ciekawi mnie efekt. Dla mnie Yamaha o 180 stopni od Naima w charakterze. Co do wydajności Naima mam XSa. Lubie go, fajnie plumka z moimi mało wymagającym kolumnami. Ale zaliczyłem szok jak zagrał z trudniejszymi do napedzenia monitor audio. Zero kontroli i energi. Sił mu brakło dosłownie... pierwszy raz poczułem dosłownie co znaczy brak kontroli i mocy... ale za to Arcam rozwinął skrzydła. U mnie na odwrót zupełnie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 23:45 Napisano Sobota o 23:45 Dnia 2.01.2026 o 19:38, Mprezi napisał: Denon to bardzo wysoki i dostojny drogi model. Pewnie ma własnego doskonałego daca Ciekawe którego dac wybierzesz bo masz ich obecnie sporo DAC to brzmienie, czyli bardzo indywidualna sprawa. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 00:24 Napisano wczoraj o 00:24 9 godzin temu, BlaBla napisał: Słychać najdrobniejsze niuanse i roznice brzmień. Przesunięcie dłonią po strunach gitary czy kontrabasu wywołuje wrażenie bardzo realne - to nie tylko słychać ale wręcz czuć wibrację. To jest moja płyta referencyjna. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 05:23 Napisano wczoraj o 05:23 7 godzin temu, pairtick napisał: Bo kasa nie gra 😁 Mhm dlatego kupiłeś tak drogie kolumny ;). Jakże miło być do młodzieży czasem zaliczonym, to chyba przez wygląd :D. Dzięki. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 06:40 Napisano wczoraj o 06:40 8 godzin temu, pairtick napisał: Bo kasa nie gra 😁 Naprawdę? Te słowa w kontekście sprzętu, którego dotyczą, trącą lekką nonszalancją. Ta Yamaha 10 lat temu wyceniona na 7,5k dzisiaj, uwzględniając inflację i pandemiczny wstrząs cenowy, kosztowałaby (nowa) co najmniej drugie tyle. Gdybyś to napisał o nowym sprzęcie kosztujacym 1000 zl to zgoda. Piszesz o klocku, który dziś byłby wart 15k i wg Ciebie kasa nie gra....🤔. Wartość sprzętu i fakt, że masz go od 10 lat przeczą tej tezie - są doskonałym dowodem na to, że kasa właśnie gra. Oczywiście tylko ta dobrze wydana...😉 tj na sprzęt wykonany jak należy i z myślą o użytkowniku, a nie tylko o kieszeni zarządu. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 08:35 Napisano wczoraj o 08:35 18 godzin temu, BlaBla napisał: Problem gdy masz 2 preampy. Dlatego przydałaby się drugą para wyjść analogowych w cedeku. Myślisz że oba zostaną ? Nie powiem że preamp w Teac NT jest zły, ale jak podłączyłem A klasowy to nie ma już powrotu. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 08:35 Napisano wczoraj o 08:35 9 godzin temu, pairtick napisał: Teraz już nie robią NATURAL SOUND A szkoda. Lubiłem starą Yamahę właśnie za ten charakter grania. Z NATURAL to nie miało nic wspólnego , bo dźwięk był ciut ocieplony , ale sygnatura była niezmienna od lat. Zawiodłem się dopiero na CD-700. Słychać było mimo napisu , że Yamaha odeszła od tego specyficznego brzmienia. 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 08:44 Napisano wczoraj o 08:44 @tomek4446 z Yamahą nie jest tak że modele "setne" grają inną sygnaturą niż "tysięczne" ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 08:47 Napisano wczoraj o 08:47 @BlaBla a jakie masz drugie pre ? Spojrzałem na Twojego Teaca i znalazłem coś takiego. To dla tych co nie wiedzą jak wygląda kolor srebrny @cymes nowe wzmacniacze Yamahy słuchałem tylko na AVS , więc raczej nie mogę się wypowiadać. Lubię tą firmę. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 09:00 Napisano wczoraj o 09:00 8 minut temu, tomek4446 napisał: drugie pre ? Spojrzałem na Twojego Teaca i znalazłem coś takiego Kolega ma UD-507 urządzenie zaprojektowane jak autorski dac z funkcją pre. NT jest zaprojektowany głównie jako streamer z dac i pre. Samo pre będą pewnie bardzo zbliżone, Teac używa autorskiej regulacji głośności również w swoim premium - Esoteric (QVCS). 8 godzin temu, pairtick napisał: To jest moja płyta referencyjna. Piękna, genialny master na Tidal. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @BlaBla a jakie masz drugie pre ? Spojrzałem na Twojego Teaca i znalazłem coś takiego. To dla tych co nie wiedzą jak wygląda kolor srebrny @cymes nowe wzmacniacze Yamahy słuchałem tylko na AVS , więc raczej nie mogę się wypowiadać. Lubię tą firmę. Tak jak pisze @cymes mam ud 507, a w WBA mam zamówiony Blazebird (dual mono na 6sn7 i 2a3). Mam obiecany na marzec.... Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 7 minut temu, BlaBla napisał: a w WBA mam zamówiony Blazebird (dual mono na 6sn7 i 2a3). Będę u Piotra 17 stycznia , zobaczę czy już się tworzy Czyli będziemy mieli ten sam podobny sprzęt. Ja mam Blazebirda na innych sterujących / ECC88 / , Piotr zrobił mi przejściówki cokołów na 6sn7 , ale potrzebne było jeszcze wyrównanie prądowe. Taki przełącznik , ale jakoś nie dotarłem, by to zainstalować i zostałem przy ECC88. Rozważ jakie wejścia i wyjścia potrzebujesz , nawet przyszłościowo. Jadę do Piotra , by mi dorobił w Blazebirdzie wyjście na subwoofer. Za to kocham małe manufaktury , że każdy upgrade jest możliwy a i opieka nad sprzętem zacna. Monoblocki miałem dwa razy modyfikowane , łącznie z większością płytek. Cenię WBA za solidność wykonania. Gratuluję wyboru. 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 8 minut temu, tomek4446 napisał: Będę u Piotra 17 stycznia , zobaczę czy już się tworzy Czyli będziemy mieli ten sam podobny sprzęt. Ja mam Blazebirda na innych sterujących / ECC88 / , Piotr zrobił mi przejściówki cokołów na 6sn7 , ale potrzebne było jeszcze wyrównanie prądowe. Taki przełącznik , ale jakoś nie dotarłem, by to zainstalować i zostałem przy ECC88. Rozważ jakie wejścia i wyjścia potrzebujesz , nawet przyszłościowo. Jadę do Piotra , by mi dorobił w Blazebirdzie wyjście na subwoofer. Za to kocham małe manufaktury , że każdy upgrade jest możliwy a i opieka nad sprzętem zacna. Monoblocki miałem dwa razy modyfikowane , łącznie z większością płytek. Cenię WBA za solidność wykonania. Gratuluję wyboru. Wiem, że Pan Piotr już ma dla mnie obudowę. Zaplanowane są dwa zestawy wejść i dwa zestawy wyjść. Przełącznik hebelkowy z tyłu do wyboru źródła a z przodu dwa pokrętła: selektor wyjść i głośność. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 17 minut temu, BlaBla napisał: Wiem, że Pan Piotr już ma dla mnie obudowę. Zawsze coś Ja zażyczyłem sobie coś takiego. Mam też w pre zamontowany desymetryzator. Chodzi o to , że DAC ma wyjścia XLR symetryczne i takie mam wejście w Blazebirdzie , ale monoblocki są już normalne RCA. 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Zawsze coś Ja zażyczyłem sobie coś takiego. Mam też w pre zamontowany desymetryzator. Chodzi o to , że DAC ma wyjścia XLR symetryczne i takie mam wejście w Blazebirdzie , ale monoblocki są już normalne RCA. Grasz nim tylko z Ironami, czy używasz go jeszcze w jakiejś konfiguracji? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Tylko z Ironami , kiedyś podłączałem pod tranzystorową końcówkę mocy , ale jakoś odszedłem od tego. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 11 godzin temu, Wing0 napisał: Mhm dlatego kupiłeś tak drogie kolumny ;). Kiedy wreszcie dotrze do ludzi w Polsce, że Polacy w UK, niekoniecznie pracują na zmywaku 🤦♀️ 10 godzin temu, BlaBla napisał: Naprawdę? Te słowa w kontekście sprzętu, którego dotyczą, trącą lekką nonszalancją. Ta Yamaha 10 lat temu wyceniona na 7,5k dzisiaj, uwzględniając inflację i pandemiczny wstrząs cenowy, kosztowałaby (nowa) co najmniej drugie tyle. Gdybyś to napisał o nowym sprzęcie kosztujacym 1000 zl to zgoda. Piszesz o klocku, który dziś byłby wart 15k i wg Ciebie kasa nie gra....🤔. Wartość sprzętu i fakt, że masz go od 10 lat przeczą tej tezie - są doskonałym dowodem na to, że kasa właśnie gra. Oczywiście tylko ta dobrze wydana...😉 tj na sprzęt wykonany jak należy i z myślą o użytkowniku, a nie tylko o kieszeni zarządu. I o tym właśnie, przewrotnie, mówię. A-S1200 kosztuje £2.5k i to jest drogo. Natomiast ja, dziesięć lat temu, kupiłem A-S1100 za £1.1k 😀 3 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 30 minut temu, pairtick napisał: Kiedy wreszcie dotrze do ludzi w Polsce, że Polacy w UK, niekoniecznie pracują na zmywaku 🤦♀️ Gościu ja nawet nie wiem gdzie mieszkasz i w dupie mam gdzie pracujesz, poza tym co jest takiego urągającego w pracy na zmywaku... jakiś dziwny typ jesteś, kończmy te dyskusje bo widzę że Twoje fale radiowe są na innej częstotliwości... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 8 godzin temu, cymes napisał: z Yamahą nie jest tak że modele "setne" grają inną sygnaturą niż "tysięczne" ? Opierając się na brzmieniu daca w NP-S303, coś może być na rzeczy. https://www.avtest.pl/odtwarzacze-strumieniowe/item/910-yamaha-np-s303 Zupełnie się nie zgadzam z Lackim. 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Za to kocham małe manufaktury , że każdy upgrade jest możliwy a i opieka nad sprzętem zacna. Aczkolwiek, ma to 'zady i walety' 😉 8 godzin temu, tomek4446 napisał: A szkoda. Lubiłem starą Yamahę właśnie za ten charakter grania. Z NATURAL to nie miało nic wspólnego , bo dźwięk był ciut ocieplony , ale sygnatura była niezmienna od lat. Zawiodłem się dopiero na CD-700. Słychać było mimo napisu , że Yamaha odeszła od tego specyficznego brzmienia. CD-S700? BurrBrown, podobnie jak w NP-S303 ☹️ Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 9 godzin temu, cymes napisał: Piękna, genialny master na Tidal. Sobota też super 😇 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: BurrBrown, podobnie jak w NP-S303 Nie jestem na tyle specjalistą by móc jednoznacznie określić co sprawia , że z ciepłego dźwięku starych Yamah zrobili dźwięk techniczny. U mnie w CDX-1060 jest YAC506-D 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts