Krzysztof Tkaczyk Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Cześć Proszę o podpowiedź jaki ampli najlepszy do celów: kino domowe (70%), muzyka (30%) w niedużym pokoju 20m2 z głośnikami POLK Reserve 200 + POLK R350 + RESERVE R900HT i subem SVS SB-1000. Zastanawiam się nad: ONKYO TX NR-6100 DENON AVR X-2800 inny? ale nic innego nie znalazłem do 3500-4000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Za ok 4000 na Amazon możesz trafić X3800. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tkaczyk Napisano 28 listopada Autor Udostępnij Napisano 28 listopada (edytowany) pytanie czy warto do moich potrzeb skakać na x3800 🙂 ? X2800 moge kupic nowe nawet za 2700PLN 🙂 bardziej mnie interesuje czy Denon czy Onkyo Edytowano 28 listopada przez Krzysztof Tkaczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada A no i masz jeszcze Onkyo 7100/RZ30. A pytanie co powinieneś wybrać to trochę jakbyś nas pytał czy wolimy zupę fasolową czy grochową 😉 Najlepiej będzie jeżeli sam umówisz się na odsłuch i zdecydujesz. Co do tego czy warto iść w droższy amplituner - od 7100 masz Diraca, od X3800h Audyssey XT32 i opcjonalnego Diraca. Moje doświadczenia przesiadki z s970 na X3800 mówią, że tylko dla samej kalibracji warto sięgnąć po wyższy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Cześć Wyższe modele brzmieniowo się aż tak nie różnią, ale mają lepszą korekcję akustyki i to robi sporą różnicę Denon jest ciemniejszy, spokojniejszy. Onkyo neutralne, żywsze, bardziej dynamiczne. Oba dobre, kwestia gustu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tkaczyk Napisano 28 listopada Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 14 minut temu, Q21 napisał: Cześć Wyższe modele brzmieniowo się aż tak nie różnią, ale mają lepszą korekcję akustyki i to robi sporą różnicę Denon jest ciemniejszy, spokojniejszy. Onkyo neutralne, żywsze, bardziej dynamiczne. Oba dobre, kwestia gustu a podpowiesz czy w kwestii samej obsługi oba są podobne: DENON i OKYO, gdzieś słyszałem że Denon znacznie przyjemniejszy a w Onkyo trzeba głęboko grzebać w ustawieniach żeby coś przestawić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Warto. Albo X3800 ktory ma wiecej złącz lepszą kalibrację XT32 albo wspomniany 7100 I zapewne w tego bym uderzył przy tych kolumnach. 21 godzin temu, Krzysztof Tkaczyk napisał: a podpowiesz czy w kwestii samej obsługi oba są podobne: DENON i OKYO, gdzieś słyszałem że Denon znacznie przyjemniejszy a w Onkyo trzeba głęboko grzebać w ustawieniach żeby coś przestawić Odwrotnie. To Denon był zawsze trudniejszy w obsłudze. Z tym że obecnie ma menu w jezyku Polskim. Ale menu Onkyo jest przyjemne. Chyba że mowa o kalibracji to Dirac trudniejszy od audysseya masz tu na stronie na tym forum instrukcje do tego więc bez obaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Ja bym powiedział, że oba są podobne w tym zakresie, poza korekcją jak wspomniał Piotr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ielektro.pl Napisano 3 grudnia Udostępnij Napisano 3 grudnia Więc który jest "łatwiejszy" w korekcji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 grudnia Udostępnij Napisano 3 grudnia W teorii Audyssey. Ale Dirac da lepsze efekty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 grudnia Udostępnij Napisano 4 grudnia 12 godzin temu, ielektro.pl napisał: Więc który jest "łatwiejszy" w korekcji? W korekcji łatwiejszy jest Audyssey - Denon W obsłudze - Onkyo I to nie jest tak że jeden czy drugi jest nie do przeskoczenia. Jeśli byłeś w stanie zarejestrować się samodzielnie na forum i napisać taki post to dasz sobie rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts