modelarz01 Napisano Piątek o 22:31 Udostępnij Napisano Piątek o 22:31 (edytowany) Myślę nad wymianą głośnika centralnego "mission-m3c2i". Kolumny Mission m34i. Czy znajdę coś lepszego do max 2500zł ? Obecnie 7.1.4 Centralny musi być znanego producenta dlatego ,że być może w przyszłości posłuży do wymiany reszty głośników. Myślałem coś Klipsch - jakieś inne propozycję? , jeden ze sklepów polecał "Oberon Vokal" Na jakie jeszcze zwrócić uwagę? Pokój kinowy 25m2 Amplituner ONKYO RZ50 Lubię łagodne dźwięki dlatego Klipsch na pewno będę musiał odsłuchać wcześniej. Edytowano Piątek o 22:32 przez modelarz01 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Niedziela o 15:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:24 Moim zdaniem bezproblemowo znajdą się lepsze opcje w tym budżecie Klasycznie Klipsch RP-404C II, nieco droższy Pylon Diamond Center mkII, może Sonus faber Lumina Center I Też drożej, ale po fajnej obniżce jest Monitor Audio Silver C250 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano Niedziela o 17:50 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 17:50 2 godziny temu, Q21 napisał: Moim zdaniem bezproblemowo znajdą się lepsze opcje w tym budżecie Klasycznie Klipsch RP-404C II, nieco droższy Pylon Diamond Center mkII, może Sonus faber Lumina Center I Też drożej, ale po fajnej obniżce jest Monitor Audio Silver C250 Teraz najważniejsze pytanie. Jak to zrobić żeby to wszystko u mnie odsłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 06:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:33 Napisz na PW, zobaczymy co się uda zrobić. Od razu mówię, że z centralnymi super łatwo nie będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:06 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:06 Zdecydowanie Klipsch 404, nie wiem czy koniecznie w drugiej edycji. Może za to 504? Ale chyba braknie budżetu. Ewentualnie wspomniany Silver 250 Oba graja inaczej niż Twoje Mission, ale i tak uważam że warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Poniedziałek o 10:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:42 Od siebie mogę dorzucić Focala Vestię lub ATC C1C. Fenomenalnie dokładnie i przestrzenne modele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano Poniedziałek o 12:50 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:50 (edytowany) 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zdecydowanie Klipsch 404, nie wiem czy koniecznie w drugiej edycji. Może za to 504? Ale chyba braknie budżetu. cena zbliżona. Jeśli faktycznie jest lepszy i warty dopłaty to czemu nie. Parametry 504 ma pod każdym względem lepsze od 404. Zrobiłem szafkę RTV dosłownie niedawno. Przewidziałem na głośnik max do długości 70cm. A 504 ma 81.4cm. I teraz sam nie wiem. Najważniejsze będą odsłuchy czy Klipsch mi podejdzie. Dzięki Panowie za wszystkie propozycje Edytowano Poniedziałek o 12:50 przez modelarz01 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano Poniedziałek o 19:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:52 (edytowany) Jak Ci nie przeszkadza ewentualne odsylanie na gwarancji to proszę -> https://hidden-audio.de/product/klipsch-rp-504c-ii-stueckpreis-centerlautsprecher-1014458/?varid=1014457 Jeszcze Ci zostanie. Nie ma co się bać ludzie zamawiaja od nich https://pl.trustpilot.com/review/hidden-audio.de Edytowano Poniedziałek o 19:53 przez Ghotti 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:12 17 godzin temu, modelarz01 napisał: cena zbliżona. Jeśli faktycznie jest lepszy i warty dopłaty to czemu nie. No to wolał bym 504 pierwszej edycji w takim razie. 17 godzin temu, modelarz01 napisał: Przewidziałem na głośnik max do długości 70cm. A 504 ma 81.4cm. I teraz sam nie wiem. Najważniejsze będą odsłuchy czy Klipsch mi podejdzie. No to już zostawiam Tobie. Nie wiem czy uda Ci się odsłuchać centralnego. Bardzo mało który salon daje takie opcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem czy uda Ci się odsłuchać centralnego. Bardzo mało który salon daje takie opcje. To w salonie rozumiem . No jak same kolumny odsłucham w salonie Klipsch i podpasuje mi charakter brzmienia to będę w stanie stwierdzić czy centralny mi podpasuje bez odsłuchu centralnego w salonie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Nie do końca, chyba że skupisz się stricte na wokalu, bo to głównie idzie z centralki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 17 godzin temu, modelarz01 napisał: To w salonie rozumiem . No jak same kolumny odsłucham w salonie Klipsch i podpasuje mi charakter brzmienia to będę w stanie stwierdzić czy centralny mi podpasuje bez odsłuchu centralnego w salonie? Nie. bo fronty graja inaczej niż centralny. JA na przykład uwielbiam brzmienie Klipscha wspomnianego w roli centralnego a nie jestem fanem frontów Z kolumny centralnej idzie sygnał który widzimy w telewizorze. Nie tylko wokal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts