pietrek Napisano Sobota o 20:25 Udostępnij Napisano Sobota o 20:25 Cześć wszystkim, posiadam Cambridge Audio Azur 851A. Jak wiadomo nie ma on sekcji cyfrowej. Jaki polecicie DAC, aby podłączyć TV Samsung? Wypróbowałem kilka tanich urządzeń i jest problem z głośnością. Każdy z nich grał ciszej niż inne źródła(CD, BluRay, Streamer). Była na tyle duża różnica, że jest to nie do zaakceptowania. Macie doświadczenia w tej kwestii?? Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano Sobota o 21:19 Udostępnij Napisano Sobota o 21:19 Niestety taki cichy sygnał idzie też z mojego TV Samsung, nic z tym nie zrobisz więc musisz zglasniac i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Niedziela o 15:10 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:10 Może być to kwestia TV i tego, jak wypuszcza on sygnał niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:49 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:49 To normalne, zawsze będzie ciszej. I w przypadku podłączania TV wystarzy Ci tanio Fioo. Bo źródło TV jest jakie jest. Do oglądania TV wystarczy, musi. Do muzyki coś innego przeciez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu Dnia 2.12.2024 o 07:49, Piotr Sonido napisał: To normalne, zawsze będzie ciszej. I w przypadku podłączania TV wystarzy Ci tanio Fioo. Bo źródło TV jest jakie jest. Do oglądania TV wystarczy, musi. Do muzyki coś innego przeciez. Dziękuję za odpowiedź. Ta różnica w głośności jest dla mnie nie do zaakceptowania. Myślałem, ze ktoś ma jakiś dac, w którym można trochę tę głośność zwiększyć. Nie słucham na TV muzyki. To bez sensu. Bardziej jakiś film w stereo, z przyzwoitym dołem. No cóż. Nie miałem do tej pory TV podłączonego do stereo, to nie będę miał dalej. Nie zmienię przecież wzmacniacza z tego powodu. 🙂 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Dnia 30.11.2024 o 21:25, pietrek napisał: Jaki polecicie DAC, aby podłączyć TV Samsung? Wypróbowałem kilka tanich urządzeń i jest problem z głośnością. Każdy z nich grał ciszej niż inne źródła(CD, BluRay, Streamer). Była na tyle duża różnica, że jest to nie do zaakceptowania. Macie doświadczenia w tej kwestii?? U mnie z innych powodów stanęło na BS Node i połączeniu TV z wykorzystaniem HDMI. Po optyku Samsung gra bardzo cicho Co prawda u mnie Philips siedzi w tym miejscu i nie ma problemów z głośnością po optyku, ale sprawdzałem też z Samsungiem Frame. Jako, że DAC w BS Node mi nie bardzo pasuje, to z niego wychodzę już do wzmacniacza po USB. Ty jeśli nie masz DAC we wzmacniaczu i BS Node by Ci nie leżał, to musiałbyś jeszcze DAC po drodze dorzucić. Spróbuj wypożyczyć nowego BS Node'a i sprawdź. Może też WiiM Ultra by pomógł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 8 minut temu, Chmarski napisał: U mnie z innych powodów stanęło na BS Node i połączeniu TV z wykorzystaniem HDMI. Po optyku Samsung gra bardzo cicho Co prawda u mnie Philips siedzi w tym miejscu i nie ma problemów z głośnością po optyku, ale sprawdzałem też z Samsungiem Frame. Jako, że DAC w BS Node mi nie bardzo pasuje, to z niego wychodzę już do wzmacniacza po USB. Ty jeśli nie masz DAC we wzmacniaczu i BS Node by Ci nie leżał, to musiałbyś jeszcze DAC po drodze dorzucić. Spróbuj wypożyczyć nowego BS Node'a i sprawdź. Może też WiiM Ultra by pomógł. Dzięki za odpowiedź. Wiim Ultra miałem kilka tygodni temu na testach w domu. (Wziąłem go sobie na test, aby sprawdzić czy wniesie coś nowego w brzmieniu u mnie). I fakt, poprawił nieco mój problem z głośnością TV. Ale jednak jest za drogi, bo nie wiele wniósł pod względem brzmieniowym. Na TV właściwie się nie znam. Czy wyjście po HDMI jest głośniejsze niż po optyku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 46 minut temu, pietrek napisał: Czy wyjście po HDMI jest głośniejsze niż po optyku? W moim Philipsie nie. W moim Samsungu tak. Philips po optyku jest na tym samym poziomie głośności co CD, streamer i inne. Samsung był przynajmniej o połowę ciszej i po powrocie z oglądania filmów do streamingu łoiło strasznie po uszach jak zapomniałem przyciszyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts