maxredaktor Napisano Środa o 08:10 Udostępnij Napisano Środa o 08:10 10 godzin temu, fp74 napisał: Dorzucę 2 grosze. Mam Px7 s2 ale właśnie kupiłem córce m50xbt i wyszło na to, że oddam jej bowersy. Zgadzam się, że grają ciut podkolorowanym basem co musiałem korygować w aplikacji (bardzo dobrej zresztą), lecz przede wszystkim jestem fanem ath - mam kolejne stacjonarne otwarte i ten sposób grania, bardzo jasny i analityczny mi bardzo odpowiada. Więc brzmienie to raczej kwestia preferencji a nie jakości obu egzemplarzy. Dizajn i wykonanie na plus BW, ale ergonomia jak zwykle dla ATH (bowersy dość swobodnie zmieniają położenie). Kodeki? Jeśli używasz tych sluchawek zgodnie z przeznaczeniem, tj. jako mobilne i w kontakcie z otoczeniem, to z kodekami daj sobie spokój, bez znaczenia. Jakiś czas temu także szukałem słuchawek dla córki, zastanawiałem się m.in. nad m50xbt. Nie wybrałem ich jednak, głównie przez doświadczenia z innymi modelami tej firmy. O ile dźwiękowo mi odpowiadają, to denerwowało mnie to, że sztuczna skóra zarówno na pałąku, jak i padach, dość szybko zaczyna się kruszyć i odpada. Wymieniałem pady, kupowałem też osłonki na pałąk, aż w końcu odpuściłem. Mam od 7 lat B&W PX, od ponad roku PX8 i wyglądają cały czas dobrze. I tak samo grają 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Środa o 09:32 Udostępnij Napisano Środa o 09:32 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: Jakiś czas temu także szukałem słuchawek dla córki, zastanawiałem się m.in. nad m50xbt. Nie wybrałem ich jednak, głównie przez doświadczenia z innymi modelami tej firmy. O ile dźwiękowo mi odpowiadają, to denerwowało mnie to, że sztuczna skóra zarówno na pałąku, jak i padach, dość szybko zaczyna się kruszyć i odpada. Wymieniałem pady, kupowałem też osłonki na pałąk, aż w końcu odpuściłem. Mam od 7 lat B&W PX, od ponad roku PX8 i wyglądają cały czas dobrze. I tak samo grają cena pierwotna BW px7 do ATH m50btx to 2:1. Tego nie słychać ale czuć pod palcami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano Środa o 11:26 Udostępnij Napisano Środa o 11:26 @fp74 Ja swoje ATH-M50xBT2 zwróciłem po jednym dniu ale nie mogłem o nich zapomnieć. Ciągle mam w domu swoje ATH-M20xBT do których często wracam. W końcu gdy byłem w salonie Top Hi-Fi kupiłem stacjonarnie ATH-M50xBT2 jeszcze raz. B&W PX7 S2 które też mam no są designersko świetne i grać też grają pięknie ale jednak nie tak analitycznie jak ATH-M50xBT2, moim zdaniem za dużo basu. Lubię też wyeksponowany wokal blisko mnie, w B&W z tym wokalem bywa różnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano Środa o 16:14 Udostępnij Napisano Środa o 16:14 @maxredaktor Dasz jakiś link na dobre pady do ATH-M50xBT2? Bo te oryginalne to są średnio wygodne. Ze słuchawkami B&W też są problemy, rozklejają się pałąki, często lewa słuchawka przestaje działać. To są opinie które można znaleźć w internecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Środa o 18:52 Udostępnij Napisano Środa o 18:52 (edytowany) Daleki jestem od bycia rzecznikiem tych sluchawek, bo jak pisałem wyżej właśnie się ich zrzekłem, ale gdzie ludzie znajdują te opinie o psujących się BW? No i czyje to są opinie? Bo ja nie mogę znaleźć, a już druga osoba na tym forum pisze, że słyszy się... itd. Czesto przestaje działać... Skoro często, to po wpisaniu "Bw px7s2 opinie" powinno byc mnóstwo takich wpisów, no bo przecież często. Czy to czasem nie jest tak, że jak ktoś właśnie tu napisał, że coś takiego słyszał/czytał, to ktoś inny trafiając nawet przypadkiem na taką informację, powiela ją w innym miejscu i fala rośnie. No bo tak piszą na fachowym forum... Trochę to przypomina tę anegdotkę o rowerach rozdawanych na placu czerwonym... No ale może ja naiwny jestem. Edytowano Środa o 18:53 przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano Środa o 19:05 Udostępnij Napisano Środa o 19:05 @fp74 Nie jestem hejterem tych słuchawek 😉 a te negatywne opinie czytałem głównie na Facebooku. Możesz nawet znaleźć Polski funclub B&W na FB i tam też trafisz na negatywne komentarze. Czy są prawdziwe nie wiem ale są poparte zdjęciami. Ja aby od siebie mogę dodać że sam miałem w PX7 S2 problemy z baterią która ginęła w oczach, procent po procencie. Ale zresetowałem je i do tej pory są oki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Środa o 19:22 Udostępnij Napisano Środa o 19:22 11 minut temu, Ozzy666 napisał: @fp74 Nie jestem hejterem tych słuchawek 😉 a te negatywne opinie czytałem głównie na Facebooku. Możesz nawet znaleźć Polski funclub B&W na FB i tam też trafisz na negatywne komentarze. Czy są prawdziwe nie wiem ale są poparte zdjęciami. Ja aby od siebie mogę dodać że sam miałem w PX7 S2 problemy z baterią która ginęła w oczach, procent po procencie. Ale zresetowałem je i do tej pory są oki. Nie miałem na myśli tego, że jesteś hejterem, tylko zastanowił mnie pewien mechanizm obiegu informacji. Chodzi tylko o to, że ludzie szukają tu jakichś rzetelnych informacji więc zawsze dobrze jest, gdy tego typu dość ogólnikowo rzuconą opinię o tym, czy innym produkcie podpiera się jakimś źródłem. wtedy, jak się komuś chce, to niech sobie weryfikuje. 🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Środa o 20:33 Udostępnij Napisano Środa o 20:33 22 godziny temu, fp74 napisał: Dorzucę 2 grosze. Mam Px7 s2 ale właśnie kupiłem córce m50xbt i wyszło na to, że oddam jej bowersy. Zgadzam się, że grają ciut podkolorowanym basem co musiałem korygować w aplikacji (bardzo dobrej zresztą), lecz przede wszystkim jestem fanem ath - mam kolejne stacjonarne otwarte i ten sposób grania, bardzo jasny i analityczny mi bardzo odpowiada. Więc brzmienie to raczej kwestia preferencji a nie jakości obu egzemplarzy. Dizajn i wykonanie na plus BW, ale ergonomia jak zwykle dla ATH (bowersy dość swobodnie zmieniają położenie). Kodeki? Jeśli używasz tych sluchawek zgodnie z przeznaczeniem, tj. jako mobilne i w kontakcie z otoczeniem, to z kodekami daj sobie spokój, bez znaczenia. Są to na tyle dwa różne charaktery, prezentacje, odbiór więc doskonale rozumiem, że w obydwu przypadkach są zwolennicy jak i przeciwnicy. Cieszymy się, że aż tak pozytywnie odbierasz model M50XBT2. Wersja studyjna brzmi bardziej stonowanie i jest zdecydowanie surowsza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano Środa o 20:38 Udostępnij Napisano Środa o 20:38 4 godziny temu, Ozzy666 napisał: @maxredaktor Dasz jakiś link na dobre pady do ATH-M50xBT2? Bo te oryginalne to są średnio wygodne. Ze słuchawkami B&W też są problemy, rozklejają się pałąki, często lewa słuchawka przestaje działać. To są opinie które można znaleźć w internecie. Nie podam, to były zakupy z allegro i alliexpress parę lat temu, wyszukiwane po nazwie słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts