spartan5213 Napisano 3 grudnia 2024 Napisano 3 grudnia 2024 Witam. Pomyślałem że mógłbym zmienić sobie kolumny. Posiadam indiana line tesi 561 które mogę odstąpić rodzeństwu. Czy jest coś w przedziale do 3 tys. za parę gdzie poczuje różnice czy darować sobie narazie ? Pomieszczenie 23m2. P. S Jeżeli będzie coś naprawdę super to mogę i wydać 3,5k. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2024 Napisano 3 grudnia 2024 Np jakieś klipsch, różnice poczujesz na bank. Pytanie tylko czy na plus 😁. Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 3 grudnia 2024 Napisano 3 grudnia 2024 Cześć, z czym łączysz teraz kolumny ? Tesi grają dosyć ciepło. Moim zdaniem nie będzie problemem to żeby wstawić tam coś bardziej selektywnego przy zachowaniu mocnej podstawy basowej jaką w Tesi niewątpliwie posiadasz aktualnie Sugeruję rozważyć Polk Audio ES55 i ewentualnie zmianę na Monitor Audio Silver 100 (monitory). To wbrew pozorom dosyć potężnie grające konstrukcje więc śmiem twierdzić, że spokojnie sobie u Ciebie poradzą a różnica w brzmieniu będzie ogromna. Pytanie jednak czy bierzesz w ogóle taką opcję pod uwagę ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2024 Napisano 3 grudnia 2024 Różnicę poczujesz przy wielu różnych kolumnach Kwestia tego, czy czegoś Ci brakuje w brzmieniu Ogółem może będzie lekki krok do przodu, ale głównie w bok pod kątem jakościowym Chyba że kosztem sygnatury dźwiękowej. W dobrej cenie, aczkolwiek ponad budżetem, mamy obecnie System Audio Saxo 60. Fajne, neutralne i rozdzielcze kolumny W budżecie jest mniejszy model, Saxo 40 Odpisz, cytując
spartan5213 Napisano 3 grudnia 2024 Autor Napisano 3 grudnia 2024 8 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Cześć, z czym łączysz teraz kolumny ? Tesi grają dosyć ciepło. Moim zdaniem nie będzie problemem to żeby wstawić tam coś bardziej selektywnego przy zachowaniu mocnej podstawy basowej jaką w Tesi niewątpliwie posiadasz aktualnie Sugeruję rozważyć Polk Audio ES55 i ewentualnie zmianę na Monitor Audio Silver 100 (monitory). To wbrew pozorom dosyć potężnie grające konstrukcje więc śmiem twierdzić, że spokojnie sobie u Ciebie poradzą a różnica w brzmieniu będzie ogromna. Pytanie jednak czy bierzesz w ogóle taką opcję pod uwagę ? Mam loxije a30 i topping d10s. 8 godzin temu, Q21 napisał: Różnicę poczujesz przy wielu różnych kolumnach Kwestia tego, czy czegoś Ci brakuje w brzmieniu Ogółem może będzie lekki krok do przodu, ale głównie w bok pod kątem jakościowym Chyba że kosztem sygnatury dźwiękowej. W dobrej cenie, aczkolwiek ponad budżetem, mamy obecnie System Audio Saxo 60. Fajne, neutralne i rozdzielcze kolumny W budżecie jest mniejszy model, Saxo 40 Ogólnie nie ma źle no ale zawsze mogło by być lepiej. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 grudnia 2024 Napisano 4 grudnia 2024 Jest mase kolumn w ktorych różnica będzie znacza. Pytanie. Co chciałbyś zmienić? Jaki wzmacniacz? 7 godzin temu, spartan5213 napisał: Mam loxije a30 i topping d10s. Ogólnie nie ma źle no ale zawsze mogło by być lepiej. A nowe czy używane? Odpisz, cytując
spartan5213 Napisano 4 grudnia 2024 Autor Napisano 4 grudnia 2024 (edytowany) 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jest mase kolumn w ktorych różnica będzie znacza. Pytanie. Co chciałbyś zmienić? Jaki wzmacniacz? A nowe czy używane? Chciałbym kupić nowe. Nie lubię się bawić używany sprzęt. Myślę narazie podpiąć do tego co mam. W przyszłości pewnie kupiłbym jakiś lepszy. Edytowano 4 grudnia 2024 przez spartan5213 Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 4 grudnia 2024 Napisano 4 grudnia 2024 5 godzin temu, spartan5213 napisał: Chciałbym kupić nowe. Nie lubię się bawić używany sprzęt. Myślę narazie podpiąć do tego co mam. W przyszłości pewnie kupiłbym jakiś lepszy. Polki dadzą radę. Nic ciekawszego w tej klasie nie ma. No chyba, że monitory - tu ponawiam pytanie czy bierzesz je pod uwagę ? Jak dla mnie Silvery zrobiłyby robotę bez dwóch zdań. Odpisz, cytując
spartan5213 Napisano 4 grudnia 2024 Autor Napisano 4 grudnia 2024 1 godzinę temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Polki dadzą radę. Nic ciekawszego w tej klasie nie ma. No chyba, że monitory - tu ponawiam pytanie czy bierzesz je pod uwagę ? Jak dla mnie Silvery zrobiłyby robotę bez dwóch zdań. Dużo filmów oglądam. Monitory też wtedy mają sens? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 grudnia 2024 Napisano 4 grudnia 2024 3 godziny temu, spartan5213 napisał: Dużo filmów oglądam. Monitory też wtedy mają sens? Zależy jakie Silvery mają dobry dół, ale szybki, co nie każdemu przypasuje. Warto sprawdzić na pewno System Audio Legend 5.2 w takiej sytuacji, mimo niewielkich rozmiarów świetnie sprawdzają się również w filmach Została nam jedna para w bieli. Bardzo ciekawe są również Buchardt Audio P300, ale niestety zauważalnie droższe. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 grudnia 2024 Napisano 5 grudnia 2024 20 godzin temu, spartan5213 napisał: Chciałbym kupić nowe. Nie lubię się bawić używany sprzęt. Myślę narazie podpiąć do tego co mam. W przyszłości pewnie kupiłbym jakiś lepszy. Sypać z rękawa? Moim zdaniem lepiej grają KEF Q750, Heco Aurora 700, Polk S60 to z podłogowych. monitory też? 13 godzin temu, spartan5213 napisał: Dużo filmów oglądam. Monitory też wtedy mają sens? Będzie wyższy model, linia. Wspomniane Silver 100 to i tak kolumny o sporym basie. System Audio tez nie sa w tym zakresie oszczędne wiec do filmów będa ok. Heco Revolution 3 Odpisz, cytując
spartan5213 Napisano 5 grudnia 2024 Autor Napisano 5 grudnia 2024 21 minut temu, Piotr Sonido napisał: Sypać z rękawa? Moim zdaniem lepiej grają KEF Q750, Heco Aurora 700, Polk S60 to z podłogowych. monitory też? Będzie wyższy model, linia. Wspomniane Silver 100 to i tak kolumny o sporym basie. System Audio tez nie sa w tym zakresie oszczędne wiec do filmów będa ok. Heco Revolution 3 Te wszystkie kolumny są około 4k. Może o bym się skusił na coś ale zakładałem budżet 3k, ewentualnie delikatnie ponad. Te monitory mi się trochę wyglądowo nie podobaja. Miałem przez krotki czas edifery 2750db i do filmów średnio zdawały test i jestem lekko uprzedzony. Wiadomo że te są droższe ale... Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 5 grudnia 2024 Napisano 5 grudnia 2024 3 godziny temu, spartan5213 napisał: Te wszystkie kolumny są około 4k. Może o bym się skusił na coś ale zakładałem budżet 3k, ewentualnie delikatnie ponad. Te monitory mi się trochę wyglądowo nie podobaja. Miałem przez krotki czas edifery 2750db i do filmów średnio zdawały test i jestem lekko uprzedzony. Wiadomo że te są droższe ale... Za bardzo nie ma czego porównywać. Propozycja silverów wzięła się z tego, że pomimo, że są to monitory to w zakresie basu mogą konkurować z niektórymi podłogówkami a przeważać będą pozostałymi elementami czyli - poziom detali, przestrzeń itd. Faktem jest jednak to, że musiałbyś za nie zapłacić trochę więcej. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 grudnia 2024 Napisano 6 grudnia 2024 23 godziny temu, spartan5213 napisał: Te wszystkie kolumny są około 4k. Może o bym się skusił na coś ale zakładałem budżet 3k, ewentualnie delikatnie ponad. Te monitory mi się trochę wyglądowo nie podobaja. Miałem przez krotki czas edifery 2750db i do filmów średnio zdawały test i jestem lekko uprzedzony. Wiadomo że te są droższe ale... nie wiesz za ile mozna je wyrwać. Z kwestią wyglądu nie walcze. Zapytam tylko po co wątek? To kieruj się wyglądem i już Odpisz, cytując
Recommended Posts