Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć Wszystkim,

Poszukuję słuchawek przewodowych dokanałowych. Fajnie jak by miały dobry bas, ponieważ słucham dużo muzyki elektronicznej i techno a będę je też wykorzystywał do grania w gry komputerowe - od słuchawek nausznych od jakiegoś czasu zaczęła mnie boleć głowa to chcę coś zmienić. 

Przeszukałem już forum ale może ktoś doda coś od siebie poza FiIO fd3 i Fiio FH3 - które są już lekko poza budżetem.

Przydał by się też jakiś DAC do telefonu/tabletu, bo jak już będę miał rozsądne słuchawki to przyda się coś co polepszy odbiór muzyki. Rozumiem, że najlepszym mobilnym DAC`iem jest dragonfly?

Dobrze też, żeby dobrze leżały w uchu i były wygodne bo będę w uchu kilka godzin bez przerwy.

Budżet na słuchawki to 400 zł

Dac - też 400 zł

z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Edytowano przez q3sniper
Napisano

Ostatnio syn kupił dokanałówki firmy Moondrop Blessing 3. Byłem w lekkim szoku jaki postęp się dokonał w tych małych grajkach. Potem doszedł do wniosku żeby porównać z Moondrop Dusk Crinacle i te zostały choć Blessing 3 i tak były świetne.
Ja porównał bym jakość dźwięku do nausznych HD600 jakie ja użytkuję.
To poza Twoim budżetem ale może spróbuj Kato używek.

Napisano
52 minuty temu, Marek Jankowski napisał:

Ostatnio syn kupił dokanałówki firmy Moondrop Blessing 3. Byłem w lekkim szoku jaki postęp się dokonał w tych małych grajkach. Potem doszedł do wniosku żeby porównać z Moondrop Dusk Crinacle i te zostały choć Blessing 3 i tak były świetne.
Ja porównał bym jakość dźwięku do nausznych HD600 jakie ja użytkuję.
To poza Twoim budżetem ale może spróbuj Kato używek.

No i to tak że 3 razy poza budżetem 😀

Na początek nie będę jednak szalał bo nie wiem jak bardzo się z nimi zaprzyjaźnię 😀

Napisano

Topping DX3 Pro+ to przede wszystkim całkiem inny budzet. Małe grające sprzęty mają tę zaletę, że w razie czego można je wziąć ze sobą w podróż, podpiąć do telefonu :)

Brzmieniowo to DX3 Pro+ będzie sporo lepszy, ale warto też sprawdzić np. iFi Zen DAC 3 :) 

Napisano
42 minuty temu, Q21 napisał:

Topping DX3 Pro+ to przede wszystkim całkiem inny budzet. Małe grające sprzęty mają tę zaletę, że w razie czego można je wziąć ze sobą w podróż, podpiąć do telefonu :)

Brzmieniowo to DX3 Pro+ będzie sporo lepszy, ale warto też sprawdzić np. iFi Zen DAC 3 :) 

No i znowu zagwozdka :( Czyli więcej nie wiem jak wiem :( Nie wiem, które słuchawki będą lepsze FiiO FD3 czy FH3. Co do DAC`a to mam już kompletny mętlik :(

Napisano
16 godzin temu, q3sniper napisał:

Co myślicie o słuchawkach ikko oh10 względem tych Fiio FD3? Chodzi mi o bas i ogólną charakterystykę.

Wybór słuchawek padł właśnie na ikko oh10 ze względu na bas oraz ogólną charakterystykę. Teraz jedyną zagwozdką to DAC :(

Waham się pomiędzy Fosi Audio DS2, FiiO KA13 oraz MOONDROP DAWN Pro.

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Ikko to ciemniejsze i cieplejsze granie od FiiO :) 

KA13 moim zdaniem dobrze do nich będzie pasował, ale Moondropa nie znam niestety. 

Zostaję jednak przy DiiO FD3 - ikko miałem kuopić, bo pojawiły się używki w cenie FD3 ale niestety szybko się sprzedały :( 

Teraz jednak się zastanawiam czy nie dołożę do FiiO KA17, ponieważ częściej będę używał DAC`a stacjonarnie przy komputerze.

Na drugie ostatnio po 10 latach popsuł mi się Audinst HUB-mini i zastanawiam się czy taki dongle będzie choć częściowo mógł dorównać stacjonarnemu DAC`owi jak Audinst?

Może lepiej jednak poszukać DAC`a stacjonarnego?

Napisano
5 godzin temu, Q21 napisał:

Audinsta niestety nie znam, by móc to porównać. Według niektórych recenzentów iFi GO Bar może stawać w szranki ze stacjonarnymi DACami :) 

Nie ten budżet. Myślę, że go FD3 wystarczy jednak zwykły dongiel tylko teraz muszę wybrać taki który jest połączeniem dac+wzmacniacz i który daje na IEM'y dużo basu.

Napisano
15 godzin temu, Q21 napisał:

Audinsta niestety nie znam, by móc to porównać. Według niektórych recenzentów iFi GO Bar może stawać w szranki ze stacjonarnymi DACami :) 

9 godzin temu, q3sniper napisał:

Nie ten budżet. Myślę, że go FD3 wystarczy jednak zwykły dongiel tylko teraz muszę wybrać taki który jest połączeniem dac+wzmacniacz i który daje na IEM'y dużo basu.

Po przeczytaniu kilku recenzji jednak IGI Go Bar wydaje się jednak super sprzętem. Nie wiem czy jednak nie dołożę do niego pieniędzy, bo z opinii wynika, że to kawał dobregoo sprzętu :) 

Napisano
22 godziny temu, Q21 napisał:

Zapraszam na odsłuch/wypożyczenie w razie czego :) 

Zdecydowałem się jednak na początku na IFI Audio Zen Air DAC. Do IEM`ów takich jak Fiio FD3 w zupełności wystarczy a ma też podbicie basów co też jest fajną opcją dla mnie :)

W przyszłości pewnie zakupię jakiegoś dongla (pewnie IFI GO BAR) i będę się cieszył dobrą jakością muzyki na tablecie i telefonie :) 

Napisano
8 godzin temu, Q21 napisał:

Nie zawiedziesz się :) Miłego słuchania! Opisz swoje wrażenia, gdy już przyjdzie. 

Oczywiście 😀 Nie mam dużego doświadczenia ale opiszę w oparciu o moje doświadczenia z aaudins mini. 

Napisano
Dnia 11.12.2024 o 10:04, Q21 napisał:

Nie zawiedziesz się :) Miłego słuchania! Opisz swoje wrażenia, gdy już przyjdzie. 

17 godzin temu, q3sniper napisał:

Oczywiście 😀 Nie mam dużego doświadczenia ale opiszę w oparciu o moje doświadczenia z aaudins mini. 

Możecie jakiś adapter, który będzie pasował do tego Zen`a? Mój stary niestety wydaje z siebie jakieś dziwne trzaski i nie da się na nim słuchać muzyki. CHodzi o adapter 6.3 mm to jack.

Napisano
Dnia 12.12.2024 o 16:49, Q21 napisał:

W teorii każdy powinien pasować w razie czego :) Na miejscu nie wiem, czy coś mamy do sprzedaży :/ 

Myślisz, że kabel USB ma duże znaczenie? Mam zwykły gumowy noname i dźwięk jest jak dla mnie super. Sam DAC dziala świetnie na adapterze noname i nie wiem czy jest sens kupowac jakiś profesjonalny w oplocie?

Napisano
Dnia 14.12.2024 o 12:06, q3sniper napisał:

Myślisz, że kabel USB ma duże znaczenie? Mam zwykły gumowy noname i dźwięk jest jak dla mnie super. Sam DAC dziala świetnie na adapterze noname i nie wiem czy jest sens kupowac jakiś profesjonalny w oplocie?

Kable mają wpływ na sygnał. Większy, mniejszy ale zauważalny więc warto to sprawdzić nawet w tym przypadku :)

Napisano
Dnia 14.12.2024 o 12:06, q3sniper napisał:

Zmienić na próbę na pewno nie zaszkodzi ;)