Skocz do zawartości

Pioneer PL30L wymiana wkładki

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim ;)

Od niedawna stałem się posiadaczem gramofonu Pioneer PL30L II (w zestawie mam dwa ramiona - lekkie carbon graphite z wkładką PC330 oraz drugie S z oryginalnym headshellem).

Czy ktoś w Was może mi podpowiedzieć czy do tego ramienia S w tym headshellem będzie pasowała wagowo wkładka Denon DL103 ? W specyfikacji gramofonu znalazłem  informację że tutaj pasuje wkładka 6-32g także powinno być ok. Headshell waży wg. danych 7g. czy jednak będzie słabo i powinienem wymienić na coś cięższego do tej wkładki ?

Oraz też pytanie czy zmiana wkładki MM tej oryginalnej na MC DL103 to będzie spory przeskok ? :) Denona wybrałem ponieważ mam wzmacniacz Denon PMA1500ae i czytałem sporo że on bardzo dobrze współgra z tą wkładką :)

Dzięki za pomoc

Edytowano przez RoRo
Błąd w tytule-w nazwie firmy

43 minuty temu, masiuss napisał:

W specyfikacji gramofonu znalazłem  informację że tutaj pasuje wkładka 6-32g

Skąd masz tą specyfikacje ?

Raczej nie ma takiej rozpiętości wagi. Zakres podaje się dla headszella + wkładka + śruby lub dla samej wkładki a waga headshella oddzielnie.

https://audio--database-com.translate.goog/PIONEER-EXCLUSIVE/player/pl-30l-e.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl

• RoRo changed the title to Pioneer PL30L wymiana wkładki