meehow86 Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Cześć, Jestem w trakcie wymiany zestawu kina domowego, przy czym jestem zielony, ale też zaczęło mnie zastanawiać - czy wystarczy mocy na moje "zachcianki"? Może zacznę od posiadanego zestawu i co będę jeszcze wymieniać: Klipsch RP-260F Klipsch SPL-120 Centralny + dwa surroundy są jeszcze z zestawu: Quadral Quintas 500 (kupione jakoś 20 lat temu, ale wciąż grają) - do wymiany, celowałem w Klipsch RP-600M II i RP-500C II Dodatkowo będą: Klipsch RP-500SA II - czekają na montaż. A (i tu pytanie) wszystko zasili Denon AVR-X1700H - no właśnie, czy zasili? Jeśli nie to jak to się objawi, czy czeka mnie też wymiana amplitunera, jak tak to jakiego albo na co zwrócić uwagę? Moc/moc szczytowa głośników i odpowiednia moc na wyjście w ampli? Nie zależy mi na bajerach typu 8k, mam podpięty amplituner do karty graficznej w PC przez HDMI, a z HDMI do TV - i to gra, a dźwięk sam się dobiera do źródła (filmu) TrueHD, DD+ itd, więc ok. Na ten moment chciałbym się skupić na tym, co mam, czyli to co wyżej BEZ 600M II i 500C II. Będę dźwięczny za sugestie lub nakierowanie na co zwrócić uwagę. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Zagrać zagra. Czy można lepiej - zdecydowanie tak. Kwestia budżetu. Dodatkowo x1700 to dość podstawowy model a lepsza kalibracja no. XT32 albo Dirac potrafi znacząco poprawić jakość grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow86 Napisano 7 grudnia Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia (edytowany) Zdaję sobie sprawę, tego Denonka brałem jeszcze pod poprzedni zestaw (pełny Quintas 500 SET), wcześniej był poczciwy Harman AVR 255, ale wada fabryczna go wykończyła więc poszedł na sprzedaż do gościa, który je naprawia przy śniadaniu Dlatego też stety/niestety nie brałem jeszcze pod uwagę wymiany na lepsze kolumny przy zakupie ampli. Edytowano 7 grudnia przez meehow86 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Klipsche maja wysoka skuteczność wiec to dość mocno ratuje sytuacje. Skoro masz tego x1700 to pozostaje spróbować i samemu ocenić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Cześć Mocowo nie powinno być źle, zwłaszcza jeśli sub przejmie wszystko poniżej 80Hz. Jakościowo inna kwestia Ale ustawisz komplet, odpalisz i sam ocenisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts