Skocz do zawartości

Czy wystarczy mocy Denon + Klipsch

meehow86

Recommended Posts

Cześć,

Jestem w trakcie wymiany zestawu kina domowego, przy czym jestem zielony, ale też zaczęło mnie zastanawiać - czy wystarczy mocy na moje "zachcianki"? ;)

Może zacznę od posiadanego zestawu i co będę jeszcze wymieniać:

• Klipsch RP-260F
  • Klipsch SPL-120
  • Centralny + dwa surroundy są jeszcze z zestawu: Quadral Quintas 500 (kupione jakoś 20 lat temu, ale wciąż grają) :D - do wymiany, celowałem w Klipsch RP-600M II i RP-500C II
  • Dodatkowo będą: Klipsch RP-500SA II - czekają na montaż.

A (i tu pytanie) wszystko zasili Denon AVR-X1700H - no właśnie, czy zasili? Jeśli nie to jak to się objawi, czy czeka mnie też wymiana amplitunera, jak tak to jakiego albo na co zwrócić uwagę?

Moc/moc szczytowa głośników i odpowiednia moc na wyjście w ampli?

Nie zależy mi na bajerach typu 8k, mam podpięty amplituner do karty graficznej w PC przez HDMI, a z HDMI do TV - i to gra, a dźwięk sam się dobiera do źródła (filmu) TrueHD, DD+ itd, więc ok.

Na ten moment chciałbym się skupić na tym, co mam, czyli to co wyżej BEZ 600M II i 500C II.

Będę dźwięczny za sugestie lub nakierowanie na co zwrócić uwagę.

Pozdrawiam, Michał

Napisano (edytowany)

Zdaję sobie sprawę, tego Denonka  brałem jeszcze pod poprzedni zestaw (pełny Quintas 500 SET), wcześniej był poczciwy Harman AVR 255, ale wada fabryczna go wykończyła więc poszedł na sprzedaż do gościa, który je naprawia przy śniadaniu ;)

Dlatego też stety/niestety nie brałem jeszcze pod uwagę wymiany na lepsze kolumny przy zakupie ampli.

Edytowano przez meehow86