Skocz do zawartości

Wzmacniacz ze streamingiem (Spotify) do Pylon Audio Topaz 20

Dźwięków Furia

Recommended Posts

Cześć,

W starym mieszkaniu zbudowałem sobie nagłośnienie kina w oparciu o Marantza SR6009 i podłogówki Pylon Audio Topaz 20. Obecnie kina domowego nie mam/nie używam i mieć raczej nie będę - skłaniam się do zwykłego stereo. Zakładam, że powyższy amplituner z tymi Pylonami to nie jest najlepsze małżeństwo, więc szukam czegoś na wymianę, jakiegoś wzmacniacza stereo, który polubi się z kolumnami. Zależy mi jednak na tym, by można było używać na nim Spotify - a Spotify na Marantzu działa baaardzo losowo (alternatywna opcja to oczywiście osobny odtwarzacz, który musiałbym schować przed żoną gdzieś do szafki, więc lepiej coś zintegrowanego :) ).

A czego słucham na nich? - no tu dość różne brzmienia goszczą.. Archive, Royksopp, Florence.., Lamb,...ale i np. Norah Jones. Czy możecie mi polecić coś, powiedzmy do ok 3000 PLN ?

Dzięki!

Łukasz

Marantz PM7000n

Zagra duzo lepiej od SR6009

Albo

Arcam A5 + Wiim mini

Rotel A11 + Wiim PRO +

Cyrus one + Wiim PRO

Arcam solo UNO : https://sklep.audiocolor.pl/produkt/arcam-solo-uno-audiofilski-system-all-in-one/?mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=014c511c-e330-4cf5-a092-b5618aeabcc6

Denon PMA900

Żeby wyrobić się w budżecie i przycelować w all-in-one (no, bez cd :) ) to zostaje Ci tak na prawdę Denon DRA-900H oraz Yamaha R-N600A. Jeśli chcesz zapewnić sobie jednak optymalne brzmienie to warto pójść w system dzielony. Te wzmacniacze z okolicy 2,5k w połączeniu z podstawowymi streamerami zagrają po prostu lepiej. Od siebie dorzucę Cambridge Audio AXR100 + WiiM Mini. 

Dzięki za podpowiedzi. Pisząc wątek byłem po wstępnym researchu, gdzie (ze względu na integralność rozwiązania) na prowadzenie wysunął się właśnie ten Denon PMA900 (mógłby być jednak trochę ładniejszy :) ). W różnych miejscach w sieci leży też sporo rekomendacji NADów (głównie C326) do tych podłogówek. Ten Cambridge Audio AXR100 też mi się rzucił w oczy, jako alternatywa - tylko tu już mamy opcję dzieloną - no ale jeśli warto, to można rozważyć - boję sie tylko łatwości obsługi przez małżonkę, która zechce w prosty i szybki sposób puścić coś ze Spotify na takim zestawie.. Muszę zaczerpnąć więcej wiedzy.

Jakaś zintegrowana końcówka od Marantza..trochę boję się powtórki z rozrywki, tj. w obecnym Marantzu gałka głośności zaczęła mi wariować, a problem z odpaleniem czegoś ze Spotify jest drugim głównym powodem chęci wymiany :) To działa tak losowo, że ja już nie mam pomysłu na to, ani tym bardziej sił...

Cześć :) Denon PMA-900HNE to moim zdaniem dobry kierunek do tych kolumn, ale są one uniwersalne pod kątem doboru wzmacniacza. Niektórzy lubią je właśnie z jaśniejszymi Cambridge'ami. Mamy w bdb cenie model CXA61 w razie czego ;) Warto też sprawdzić Audiolaba 6000A Play :) 

Zapraszam do umówienia się na odsłuch, sprawdzisz kilka opcji i będziesz wiedział, jakie brzmienie Ci z nimi pasuje :)