Mzimu Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Witam. Posiadam jak w temacie amp V6A, przody oberon 1, centralny oberon vokal, tyły on-wall i svs sb-1000. Bawię się ustawieniami ale nie jestem pewny, czy zrobiłem wszystko jak trzeba. Jakie są najbardziej istotne ustawienia, które trzeba włączyć/wyłączyć, aby było dobrze? Nie podoba mi się jak YPAO ustawiło głośniki. Tyły mam prawie 4 m za głową a YPAO ustawiło je tak, że w ogóle ich nie słychać. Jak ustawić głośność poszczególnych głośników i to, żeby dominował bas z suba a nie z głośników? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Pomiar pojedynczy czy dla 8 punktów robiłeś? Generalnie ypao dobrze sobie radzi z oceną odległości, więc może warto kalibrację powtórzyć. Poza tym w ustawieniach ampli dajesz 8ohm, żeby nie ograniczać mocy, do tego odcięcie kolumn na 80Hz i wtedy resztę przejmie svs, ypao czy flat czy natural to kwestia gustu, można tez swoje ustawienia eq wbić. Sprawdź jeszcze co kalibracja zrobiła z subem i pozostałymi głośnikami (możesz tu wrzucić wyniki). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mzimu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Pomiar pojedynczy. Zrobię jeszcze raz tym razem na statywie i wrzucę wyniki. Crossover wszystko na 80Hz. Wrzucam też kilka innych ustawień jakie mam. Edytowano 51 minut temu przez Mzimu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts