Dan Ran Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Jako że niedawno przeprowadziłem się z mieszkania do domu i mój stary soundbar yamahy nie daje rady w 50m salonie chciałbym zainwestować w zestaw stereo. Jeśli chodzi o muzykę słucham głównie rocka i muzyki klasycznej ze spotify/tidal. Zależy mi też na możliwości podłączenia do telewizora przy pomocy HDMI ARC żeby można było obsługiwać dźwięk z TV jednym pilotem. Chciałbym też, żeby zestaw dobrze grał przy niższych głośnościach, podczas codziennego puszczania muzyki w tle. Próbowałem poszukać jakichś opinii na temat poniższych nowości, ale niewiele udało mi się znaleźć: Onkyo TX-8470 Denon Home Amp Czy ktoś miał już okazję tego słuchać? Jeśli chodzi o kolumny myślałem o Triangle Borea BR9 lub B&W 603 s3. Jestem w stanie przeznaczyć na zestaw około 10k zł. Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maunio Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Wybacz, ale nie wiem czy mogę rozwiać twoje rozterki. Mogę tylko podzielić się swoim skromnym zdaniem. Miesiąc temu kopiłem amplituner Onkyo, a wczoraj dotarły do mnie kolumny Borea BR08. Dzisiaj przed południem je podłączyłem i słuchałem przez niedługi czas. Od kilku dni męczy mnie zatrucie, więc odsłuch ograniczyłem do minimum. Z pewnością odbiór jest na plus w porównaniu do moich starych dwudrożnych kolumn podstawkowych. Fajnie teraz się pokazał większy bas, ale nie jest on zbyt nachalny. Też zastanawiałem się nad BR09 ale doszedłem do wniosku że jako nie wyrobiony muzycznie wydałbym niepotrzebnie pieniądze (utwierdziły mnie w tym odsłuchy w kilku salonach). U mnie jest powierzchnia ponad 30 m2 jako że mam otwarty parter. Głównie stereo ma służyć do słuchania muzyki w tle, więc uważam że w tej roli sprawdzi się znakomicie. Być może że w twojej sytuacji będzie będziesz bardziej potrzebował BR09. Jednak tutaj są potrzebne uwagi bardziej doświadczonych forumowiczów. Życzę udanego wyboru i przyjemności ze słuchania muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Cześć Od razu napiszę, że bez odsłuchu się nie obejdzie. Dobrze byłoby zadzwonić do pobliskiego salonu (zapraszam też do nas), umówić się na takowy i poprosić o różne opcje brzmieniowe, by znaleźć to, które Tobie się spodoba. Masz duży metraż, więc nie obejdzie się też bez dużych kolumn. Bardzo wstępnie zainteresowałbym się KEFami Q950 dopóki jeszcze są, Monitor Audio Bronze 500 to też fajne rozwiązanie, podobnie Dali Oberon 9, czy Klipsch RP-8000F II Ze wzmacniaczy poza Onkyo zainteresowałbym się też Audiolabem 7000A Podrzucam też film z kilkoma zestawami w okolicy Twojego budżetu i ponownie zapraszam na odsłuch/wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 3 godziny temu, Dan Ran napisał: Jako że niedawno przeprowadziłem się z mieszkania do domu i mój stary soundbar yamahy nie daje rady w 50m salonie chciałbym zainwestować w zestaw stereo. Jeśli chodzi o muzykę słucham głównie rocka i muzyki klasycznej ze spotify/tidal. Zależy mi też na możliwości podłączenia do telewizora przy pomocy HDMI ARC żeby można było obsługiwać dźwięk z TV jednym pilotem. Chciałbym też, żeby zestaw dobrze grał przy niższych głośnościach, podczas codziennego puszczania muzyki w tle. Próbowałem poszukać jakichś opinii na temat poniższych nowości, ale niewiele udało mi się znaleźć: Onkyo TX-8470 Denon Home Amp Czy ktoś miał już okazję tego słuchać? Jeśli chodzi o kolumny myślałem o Triangle Borea BR9 lub B&W 603 s3. Jestem w stanie przeznaczyć na zestaw około 10k zł. Z góry dzięki za pomoc. Witaj, Jeśli wziąłeś już pod lupę B&W 603s3, to wiedzieć musisz, że będzie potrzebna naprawdę dobra elektronika do współpracy z nimi: https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html lub https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c-700-v2.html Yamaha RN1000 lub C700. W obydwu przypadkach w pełni funkcjonalne urządzenia, oferujące bardzo dużo funkcji i jakości. Jak wspomnieli nasi przedmówcy, obowiązkowo zapraszamy na prezentację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Lubisz takie jasne brzmienie? To świadomy wybór? Jeśli tak do listy dopisz Monitor Audio Bronze 500 czy Magnat Signature 507 Chyba że to nie swaidomy wybór? Bo to kolumny grające jasno dokładnie, analitycznie. Po drugiej stronie będziesz miał Heco Aurora, Dali Oberon, KEF seria Q Co do wzmacniacza ten Onkyo 8470 gra całkeim fajnie. Yamaha RN1000 chodź tu moim zdaniem płacisz sporo za HDMI, ale skoro to dla Ciebie niezbędne no to ta droga. Audiolab, Cabase Abyss. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maunio Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Co do wzmacniacza ten Onkyo 8470 gra całkeim fajnie. Yamaha RN1000 chodź tu moim zdaniem płacisz sporo za HDMI, ale skoro to dla Ciebie niezbędne no to ta droga. Onkyo też ma HDMI (autor w swoim poście wymienił amplituner a nie wzmacniacz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia Piotrowi chodzi o dopłatę do R-N1000A względem R-N800A. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maunio Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia No tak, młodzi forumowicze muszą się nauczyć czytać między wierszami.😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Ran Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Dzięki wszystkim za sugestie, postaram się posłuchać gdzieś tego Onkyo z kilkoma zestawami kolumn. R-n800a był pierwszym modelem, którym się zainteresowałem, ale dopłata 3k za HDMI w r-n1000a to jednak trochę słaby deal. Spróbuję też dla porównania tego audiolaba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Dnia 2.01.2025 o 19:50, Maunio napisał: Onkyo też ma HDMI (autor w swoim poście wymienił amplituner a nie wzmacniacz). Tak wiem. 22 godziny temu, Q21 napisał: Piotrowi chodzi o dopłatę do R-N1000A względem R-N800A. Dzieki 13 godzin temu, Dan Ran napisał: Dzięki wszystkim za sugestie, postaram się posłuchać gdzieś tego Onkyo z kilkoma zestawami kolumn. R-n800a był pierwszym modelem, którym się zainteresowałem, ale dopłata 3k za HDMI w r-n1000a to jednak trochę słaby deal. Spróbuję też dla porównania tego audiolaba. Daj znac po odsłuchu co i jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Coś czuję, że Audiolab wygra to starcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts