Skocz do zawartości

Zestaw głośników do PC do około 1500 zł

Recommended Posts

Witam,
Jestem w trakcie wyboru zestawu głośników do komputera, które zastąpią moje stare, wysłużone Creativy T3000. Wiem, że w założonym budżecie nie mam co za wiele wymagać, więc skupiam się głównie na zestawie głośników aktywnych. Najlepiej gdyby to była konfiguracja 2.1, gdyż z przyzwyczajenia bardzo zależy mi na subooferze.

Wstępnie jestem po zakupie i niestety zwrocie głośników Edifier s360db, ponieważ pomimo bardzo pochlebnych opinii nie mogłem się do nich przekonać. Dźwięk ogólnie ok, tony średnie, wysokie bardzo mi spasowały lecz problem był z subooferem, nie można było wyregulować jego głośności w stosunku do satelit i po prostu był za cichy. Dopiero po użyciu Eualizera APO mogłem to jakoś skorygować, ale i tak "bass" wydawał mi się bardzo dudniący, twardy nie taki jakiego oczekiwałem. Ogólnie zestaw słabo zbalansowany pod tym względem.

Po lekturze z forum myślę o zakupie zestawu Klipsch Promedia Herigate 2.1, lecz wstępnie chciałem się nieco więcej o nim dowiedzieć. Czy ma ktoś porównanie względem Edifierów ? Czy regulacja tonów pokrętłami fizycznymi jest dość "szeroka" ? Jakie mają brzmienie ?

Inne opcje, o którym myślałem to zestawy od marki Teufel, ponieważ mam o nich model Boomster i brzmi naprawdę rewelacyjnie. 

Proszę jeszcze o inne propozycje, dzięki.       

Klipsche moim zdaniem super rozwiązanie jak szukasz 2.1. 

Nie mają tak jasnej góry, jak modele R/RP/RF, a prezentują raczej bardziej wyrównane granie, choć dalej bardzo dynamiczne. Regulacja tonów jest względnie szeroka, ale za dużo z niej nie korzystałem. 

Gdybyś chciał 2.0, to w bdb cenie mamy jeszcze FiiO SP3 :)