Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Dnia 23.07.2025 o 21:16, bulbulator1 napisał:

Nowa seria Bronze 7G od Monitor Audio

O

Zdaje się, że już bez 500setek... i 200stek też nie widzę.

Edytowano przez Palmos
Napisano

Z mojej strony jako klienta najlepiej byłoby,żeby ceny były za parę skoro nie można kupić jednej sztuki bo inaczej to mylące. Zakładam,że takie aktywne Elaci są nierozłączną parą, pewnie są spakowane w jedno pudełko, nie da się kupić jednej sztuki. W takim wypadku trochę bez sensu podawać cenę za sztukę.

Napisano
9 godzin temu, Tomasz S. napisał:

Z mojej strony jako klienta najlepiej byłoby,żeby ceny były za parę skoro nie można kupić jednej sztuki bo inaczej to mylące. Zakładam,że takie aktywne Elaci są nierozłączną parą, pewnie są spakowane w jedno pudełko, nie da się kupić jednej sztuki. W takim wypadku trochę bez sensu podawać cenę za sztukę.

To się zgadza, ale istnieje jeszcze taka instytucja jak "marketing" 🙂

Napisano
9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To się zgadza, ale istnieje jeszcze taka instytucja jak "marketing" 🙂

Super marketing ! Teraz tylko czekać aż w restauracji będzie reklamowana cena za makaron 20zł , a sos będzie liczony oddzielnie ( ale sprzedawane tylko w parach, cena na priv ). Rozumiem jak to działa i, że chodzi o to,żeby na ceneo pozycja wyświetlała się na samej górze bo wtedy ktoś kliknie częściej , tylko dla klienta końcowego to po prostu uciążliwe.

Jeżeli są kolumny podstawkowe sprzedawane w parach i chcę takie kupić to teraz trzeba się przeklikiwać  przez różne sklepy bo jeden podaje cenę tak, a drugi tak.

Napisano

Niedawno kupiłem w końcu swój pierwszy zestaw stereo, ale po kilkumiesięcznych rozkminkach. Przyznam, że mało rzeczy mnie irytowało przez ten czas, jak właśnie fakt podawania cen kolumn za sztukę. Kilka sklepów stanowi tu wyjątek od tej reguły, ale zdecydowana większość poszła w "markjeting" . To jest tak idiotyczne, że aż ciężko uwierzyć, że to może działać. To trochę jak z ceną za batonik. Dla klienta on i tak kosztuje 3 zł, ale "markjetingowiec" wierzy, że 2,99 zł to jednak nie 3 zł i to skusi ludzi do kupienia więcej...Dramat.

Napisano
6 minut temu, Vectorinni napisał:

Niedawno kupiłem w końcu swój pierwszy zestaw stereo, ale po kilkumiesięcznych rozkminkach. Przyznam, że mało rzeczy mnie irytowało przez ten czas, jak właśnie fakt podawania cen kolumn za sztukę. Kilka sklepów stanowi tu wyjątek od tej reguły, ale zdecydowana większość poszła w "markjeting" . To jest tak idiotyczne, że aż ciężko uwierzyć, że to może działać. To trochę jak z ceną za batonik. Dla klienta on i tak kosztuje 3 zł, ale "markjetingowiec" wierzy, że 2,99 zł to jednak nie 3 zł i to skusi ludzi do kupienia więcej...Dramat.

W mojej ocenie zahacza to o nieuczciwe praktyki handlowe. Nikt nie podaje ceny za jeden but albo za jedną nartę lub za jedną słuchawkę i dla każdego jest oczywiste, że nowe, pełnowartościowe kolumny pasywne sprzedaje sie w parach i nikt nie sprzeda jednej, co zresztą wynika z adnotacji "sprzedawane tylko w parach". No to jak w parach, to dlaczego podaje sie tylko pół ceny!? Gadanie, że tak bylo i jest, że tak się przyjęło to pitolenie.  Dla osoby, ktora pierwszy raz szuka sprzętu, to ewidentne wprowadzanie w błąd.