Krzysztof Kułaga Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Witam, mam pytanie jaki tryb jest najlepszy do oglądania filmów w Atmosie na amplitunerze YAMAHA a2a, teraz mam tryb All ch stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Taki który poprawnie zdekoduje sygnał Atmos podany przez źródło... Najlepiej ustawić auto. Musisz tez mieć zamontowane glosniki warstwy górnej lub włączony wirtualizator oraz dostarczyć do amplitunera sygnał zawierający ścieżkę Atmos. Edytowano 4 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 29 minut temu, Krzysztof Kułaga napisał: Witam, mam pytanie jaki tryb jest najlepszy do oglądania filmów w Atmosie na amplitunerze YAMAHA a2a, teraz mam tryb All ch stereo Tryb Dolby Atmos:) Napisz coś więcej,bo mam przeczucie że masz coś namieszane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kułaga Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Chodzi mi o tryb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Straight. I na wyświetlaczu masz to co gra obecnie amplituner. Jak będzie atmos to na wyświetlaczu też będzie napisane atmos. All CH stereo to nie atmos. Edytowano 3 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kułaga Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Czyli tak jak teraz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Tak. Masz w opisie trybu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kułaga Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ok dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Nie mam Yamahy, ale czy tryb Straight uwzględnia kalibrację/korekcję YPAO, to coś w rodzaju Direct. Nie wiem czy do ścieżek DD, DTS nie lepszy będzie Surround Decoder - wtedy automatycznie będzie wybierał między DD a Dolby Atmos, a ponadto rozszerzał (wirtualizował) do wszystkich kanałów sygnał np. 2.0 uwzględniając YPAO. Ale tak jak mówię nie miałem i nie mam Yamahy więc nie wiem na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @tomek72 albo straght albo standard. Pure direct jest jako osobny tryb. Fakt, że Yamaha nazywa to inaczej niż inni (za wyjątkiem Pure Direct ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @PanKlor no dlatego zapytałem o Straight, bo teoretycznie to odpowiednik Direct - czyli z pominięciem korekcji, rzeczywiście jeszcze jest tryb Standard - powinien działać w automacie i z korekcją. Pure Direct to wiadomo, wyłącza wszystko co "niepotrzebne" żeby nie zakłócać toru audio 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ja mam Yamahe 100% straight Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts