Sundin997 Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Cześć. Chodzi mi po głowie ,żeby spróbować przedwzmacniacz lampowy ,który chciałbym podłączyć do wzmaka tranzystorowego.Nigdy nie miałem z lampami do czynienia i nie wiem nawet,czy czymś się to różni w samej obsłudze działania.Czy preampy lampowe się mocno grzeją,czy będę mogł na nim położyć daca(mało miejsca)?Czy żeby uzyskać pełna jakość dźwięku będę musiał odczekać po jego uruchomieniu jakiś czas(gdzieś to wyczytałem)?Jaką jest żywotność samych lamp? I ostatnie pytanie,znalazłem na Ali dac r2r lampowy,czy dac z lampami ma sens? Chce spróbować lamp ze względu na opinie ocieplania przez lampy dźwięku,a taki mnie interesuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia (edytowany) Jaki budżet? Na czym grasz? Edytowano 15 stycznia przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 42 minuty temu, Wing0 napisał: Jaki budżet? Na czym grasz? Budżet maks 2k.Mam na oku chińskiego klona cary Slp 90.Miało by to grać z klonem d5pro-zresztą to polecane połaczenie w sieci. Głośniki to na razie tylko Heco aurora 700. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia 15 godzin temu, Sundin997 napisał: Czy preampy lampowe się mocno grzeją,czy będę mogł na nim położyć daca(mało miejsca)?Czy żeby uzyskać pełna jakość dźwięku będę musiał odczekać po jego uruchomieniu jakiś czas(gdzieś to wyczytałem)?Jaką jest żywotność samych lamp? Cześć Tu wiele zależy od konkretnych modeli. Na pre lampowym już bym nic nie dokładał, mimo że aż tak one się nie grzeją (a nawet jak grzeją, to względnie niewielka ilość tego ciepła idzie na pomieszczenie, bo nie mają one olbrzymiego zapotrzebowania na prąd). Odczekanie kilku minut aż się nagrzeje to dobra opcja. Żywotność lamp w pre jest wysoka, zazwyczaj określa ją producent, ale standardowo to jakieś 5 tys godzin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts