Skocz do zawartości

Pioneer vsx-923 błąd media serwer oraz radio internetowe

Kot Dupa

Recommended Posts

10 minut temu, tomek72 napisał:

Właśnie też nie mam pojęcia, w Onkyo jest TuneIn, ale chyba raz czy dwa tam zajrzałem i przeglądałem stacje w Polsce. Jak już (bardzo rzadko) korzystam z radia to poczciwe FM 😀 bo. Jak tam jest jakiś dedykowany soft to może być jak piszesz, albo coś padło po stronie serwera albo coś zmienili.

No właśnie nie mogę znaleźć nic pod pionka

56 minut temu, tomek72 napisał:

Zainstaluj na komputerze serwer DLNA nie wiem co tam jest dobrego pod Windows ale znalazłem Universal Media Server skonfiguruj udostępniany katalog, wrzuć tam jakieś pliki z muzyką np. mp3 i sprawdź czy z poziomu amplitunera widzisz serwer i to co udostępnia. Czy ten amplituner ma natywną obsługę np. Spotify bądź innej platformy streamingowej? Jak tak to spróbuj czy odtwarza. Natomiast dziwne jest że działało i nagle przestało, to może wskazywać jakąś usterkę. Ale popróbuj, może coś ruszy. Konfiguracja jaką wrzuciłeś na ostatnim zdjęciu jest prawidłowa więc powinno działać. Ewentualnie zmień serwery DNS na 194.204.152.34 a jako drugi 194.204.159.1 to są serwery Orange, może oni coś blokują i nie masz dostępu do DNS 8.8.8.8, ale mało prawdopodobne. Możesz z komputera sprawdzić przez ping - w wierszu poleceń wpisz "ping 8.8.8.8" i enter zobaczysz czy pakiety docierają, jak nie to zmień DNS. Wtedy raczej coś z amplitunerem - bądź jakąś opcją w menu o której nie wiemy.

Nie ma właśnie platform typu spotyfy

5 minut temu, Kot Dupa napisał:

Pokazało się coś takiego ale nie mogę wejść w ustawienia 

image.jpg

image.jpg

12 minut temu, Kot Dupa napisał:

Pokazało się coś takiego ale nie mogę wejść w ustawienia 

image.jpg

image.jpg

No i połączyło się z pionkiem 

image.jpg

image.jpg

1 godzinę temu, tomek72 napisał:

Zainstaluj na komputerze serwer DLNA nie wiem co tam jest dobrego pod Windows ale znalazłem Universal Media Server skonfiguruj udostępniany katalog, wrzuć tam jakieś pliki z muzyką np. mp3 i sprawdź czy z poziomu amplitunera widzisz serwer i to co udostępnia. Czy ten amplituner ma natywną obsługę np. Spotify bądź innej platformy streamingowej? Jak tak to spróbuj czy odtwarza. Natomiast dziwne jest że działało i nagle przestało, to może wskazywać jakąś usterkę. Ale popróbuj, może coś ruszy. Konfiguracja jaką wrzuciłeś na ostatnim zdjęciu jest prawidłowa więc powinno działać. Ewentualnie zmień serwery DNS na 194.204.152.34 a jako drugi 194.204.159.1 to są serwery Orange, może oni coś blokują i nie masz dostępu do DNS 8.8.8.8, ale mało prawdopodobne. Możesz z komputera sprawdzić przez ping - w wierszu poleceń wpisz "ping 8.8.8.8" i enter zobaczysz czy pakiety docierają, jak nie to zmień DNS. Wtedy raczej coś z amplitunerem - bądź jakąś opcją w menu o której nie wiemy.

Działa tylko media server z laptopa 

image.jpg

image.jpg

4 minuty temu, PanKlor napisał:

No to problem jest raczej z serwerami albo jakas infrastruktura na którą nie masz wpływu. Jak nie wróci to pozostaje Ci zakup jakiegoś streamera z funkcją radia.

a mam pytanie są jakieś adresy albo program żeby coś dodać do pionka tzn jakiś serwer dodać?