Kot Dupa Napisano Niedziela o 17:08 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 17:08 10 minut temu, tomek72 napisał: Właśnie też nie mam pojęcia, w Onkyo jest TuneIn, ale chyba raz czy dwa tam zajrzałem i przeglądałem stacje w Polsce. Jak już (bardzo rzadko) korzystam z radia to poczciwe FM 😀 bo. Jak tam jest jakiś dedykowany soft to może być jak piszesz, albo coś padło po stronie serwera albo coś zmienili. No właśnie nie mogę znaleźć nic pod pionka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot Dupa Napisano Niedziela o 17:38 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 17:38 56 minut temu, tomek72 napisał: Zainstaluj na komputerze serwer DLNA nie wiem co tam jest dobrego pod Windows ale znalazłem Universal Media Server skonfiguruj udostępniany katalog, wrzuć tam jakieś pliki z muzyką np. mp3 i sprawdź czy z poziomu amplitunera widzisz serwer i to co udostępnia. Czy ten amplituner ma natywną obsługę np. Spotify bądź innej platformy streamingowej? Jak tak to spróbuj czy odtwarza. Natomiast dziwne jest że działało i nagle przestało, to może wskazywać jakąś usterkę. Ale popróbuj, może coś ruszy. Konfiguracja jaką wrzuciłeś na ostatnim zdjęciu jest prawidłowa więc powinno działać. Ewentualnie zmień serwery DNS na 194.204.152.34 a jako drugi 194.204.159.1 to są serwery Orange, może oni coś blokują i nie masz dostępu do DNS 8.8.8.8, ale mało prawdopodobne. Możesz z komputera sprawdzić przez ping - w wierszu poleceń wpisz "ping 8.8.8.8" i enter zobaczysz czy pakiety docierają, jak nie to zmień DNS. Wtedy raczej coś z amplitunerem - bądź jakąś opcją w menu o której nie wiemy. Nie ma właśnie platform typu spotyfy 5 minut temu, Kot Dupa napisał: Nie ma właśnie platform typu spotyfy Pokazało się coś takiego ale nie mogę wejść w ustawienia 12 minut temu, Kot Dupa napisał: Nie ma właśnie platform typu spotyfy Pokazało się coś takiego ale nie mogę wejść w ustawienia No i połączyło się z pionkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Niedziela o 18:15 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:15 No to problem jest raczej z serwerami albo jakas infrastruktura na którą nie masz wpływu. Jak nie wróci to pozostaje Ci zakup jakiegoś streamera z funkcją radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot Dupa Napisano Niedziela o 18:17 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:17 1 godzinę temu, tomek72 napisał: Zainstaluj na komputerze serwer DLNA nie wiem co tam jest dobrego pod Windows ale znalazłem Universal Media Server skonfiguruj udostępniany katalog, wrzuć tam jakieś pliki z muzyką np. mp3 i sprawdź czy z poziomu amplitunera widzisz serwer i to co udostępnia. Czy ten amplituner ma natywną obsługę np. Spotify bądź innej platformy streamingowej? Jak tak to spróbuj czy odtwarza. Natomiast dziwne jest że działało i nagle przestało, to może wskazywać jakąś usterkę. Ale popróbuj, może coś ruszy. Konfiguracja jaką wrzuciłeś na ostatnim zdjęciu jest prawidłowa więc powinno działać. Ewentualnie zmień serwery DNS na 194.204.152.34 a jako drugi 194.204.159.1 to są serwery Orange, może oni coś blokują i nie masz dostępu do DNS 8.8.8.8, ale mało prawdopodobne. Możesz z komputera sprawdzić przez ping - w wierszu poleceń wpisz "ping 8.8.8.8" i enter zobaczysz czy pakiety docierają, jak nie to zmień DNS. Wtedy raczej coś z amplitunerem - bądź jakąś opcją w menu o której nie wiemy. Działa tylko media server z laptopa 4 minuty temu, PanKlor napisał: No to problem jest raczej z serwerami albo jakas infrastruktura na którą nie masz wpływu. Jak nie wróci to pozostaje Ci zakup jakiegoś streamera z funkcją radia. a mam pytanie są jakieś adresy albo program żeby coś dodać do pionka tzn jakiś serwer dodać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot Dupa Napisano Poniedziałek o 09:13 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:13 14 godzin temu, PanKlor napisał: No to problem jest raczej z serwerami albo jakas infrastruktura na którą nie masz wpływu. Jak nie wróci to pozostaje Ci zakup jakiegoś streamera z funkcją radia. witam a jest jakaś opcja żeby wpisać jakieś dane i to jakoś ruszyło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 09:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:55 W AVR mozesz pewnie spróbować wgrać nowy firmware jeżeli jest dostępny. Nie jest powiedziane, że pomoże. Jeżeli chodzi o dodanie radia do media serwera - nie wiem, musisz sobie poszukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Wade Napisano Poniedziałek o 20:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:00 Mam ten sam problem. Mój Pioneer X-SMC3 od 3-4 dni nie wyszukuje serwera z listą stacji. Może to jakiś globalny problem? Może Pioneer przestał opłacać serwery i ich odcięto, i stąd nasze problemy z dostępem do stacji radiowych? Próbowałem już wszystkiego. Resetu modemu, resetu wieży, ponownego połączenia obydwu. Niestety bez efektu. Internet jest. Zegar ustawia automatycznie. Serwerów brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot Dupa Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 16 godzin temu, Mike Wade napisał: Mam ten sam problem. Mój Pioneer X-SMC3 od 3-4 dni nie wyszukuje serwera z listą stacji. Może to jakiś globalny problem? Może Pioneer przestał opłacać serwery i ich odcięto, i stąd nasze problemy z dostępem do stacji radiowych? Próbowałem już wszystkiego. Resetu modemu, resetu wieży, ponownego połączenia obydwu. Niestety bez efektu. Internet jest. Zegar ustawia automatycznie. Serwerów brak. to samo robiłem i nic nawet nie mogę znależć jakiegos adresu żeby napisać do nich w czym jest problem.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Wade Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 4 godziny temu, Kot Dupa napisał: to samo robiłem i nic nawet nie mogę znależć jakiegos adresu żeby napisać do nich w czym jest problem.? A ja obszukałem cały polsko i anglojęzyczny internet i w ostatnich dniach nikt nie narzekał, że padły serwery Pioneer'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu VSX-923 korzysta z vTuner jako serwera dla radia internetowego http://www.pioneerhongkong.com.hk/file/product548-234-download.pdf strona 53 i 105, co to za serwer nie mam pojęcia trzeba poszukać czy tam nie tkwi problem, chociaż ich strona działa https://www.vtuner.com/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot Dupa Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, tomek72 napisał: VSX-923 korzysta z vTuner jako serwera dla radia internetowego http://www.pioneerhongkong.com.hk/file/product548-234-download.pdf strona 53 i 105, co to za serwer nie mam pojęcia trzeba poszukać czy tam nie tkwi problem, chociaż ich strona działa https://www.vtuner.com/ Pisałem na stronie pioneera ale nic cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Wade Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Kot Dupa napisał: Pisałem na stronie pioneera ale nic cisza. Dzięki Własnie też napisałem im e-mail na ich global site. U mnie w instrukcji jest równiez informacja, że radio po wifi korzysta z serwerów VTuner, a ręcznie można dodawać stacje na radio-pioneer.com Wejście na stronę kończy się za kazdym razem niepowodzeniem, więc wygląda na to, że czas poszukać nowego radyjka internetowego. Najwyraźniej z początkiem roku Piooner postanowił zaprzestać współpracy z VTuner. P.S. Własnie wysłałem również e-mail do vTuner z zapytaniem tego samego typu. Zobaczymy co nam odpiszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts