Skocz do zawartości

Pioneer vsx-923 błąd media serwer oraz radio internetowe

Kot Dupa

Recommended Posts

16 minut temu, Kot Dupa napisał:

I jak tam panowie coś się dzieje u was z tym wszystkim czy dalej głucha cisza u mnie pojawiło na moment radio ale za chwilę zgasło i dalej error.

U mnie parę dni temu przestał działać stary Grundig z vTunerem, ale już wszystko wróciło do normy. Więc coś nie działało w samym vTunerze.

22 godziny temu, Kot Dupa napisał:

Witam i jak tam panowie cisza dalej u was ktoś dowiedział się czegoś ciekawego. A temat tego całego bałaganu? Pozdrawiam.

Póki co niczego nowego nie ogłoszono. Obawiam się, że mój Pionek zostanie już tylko radyjkiem FM i czas szukać nowego. Tym razem jakiegoś taniego chińczyka. Nie chcę być ponownie wydymany na kasie za usługę, która za kilka lat ma nie działać.

23 godziny temu, Kot Dupa napisał:

Witam i jak tam panowie cisza dalej u was ktoś dowiedział się czegoś ciekawego. A temat tego całego bałaganu? Pozdrawiam.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4100788-60.html

Jest! Mamy to! Poczytaj sobie wpisu forum z linku. U mnie patent śmiga aż miło. Polecam.

Ściągasz pliki m3u stacji, zapisujesz na pendrivie i wpinasz do radia. Odpalasz odtwarzanie USB, wybierasz link i śmiga!!! Polecam!

1 godzinę temu, Mike Wade napisał:

Jest! Mamy to! Poczytaj sobie wpisu forum z linku. U mnie patent śmiga aż miło. Polecam.

Ściągasz pliki m3u stacji, zapisujesz na pendrivie i wpinasz do radia. Odpalasz odtwarzanie USB, wybierasz link i śmiga!!! Polecam!

No dobra to jest pod inny model a na vsx-923 i z tej serii dalej error 

4 godziny temu, Mike Wade napisał:

A pójdzie to na pionku vsx-923? Czy można zapomnieć?

8 godzin temu, Mike Wade napisał:

Który się wkleja 

49A4F278-2985-42A9-AA9B-904E705548AB.jpeg

0F128276-A7C6-4E68-BB30-4A7838043B72.jpeg

94B0B1FF-883E-4630-965B-232390B4BA58.jpeg

Ktoś się orientuje jakie ma rozszerzenie ten Pioneer bo nic nie chodzi tak robiłem jak w instrukcji jest i lipa straszna.😭😭😭😭

8 minut temu, Kot Dupa napisał:

Ktoś się orientuje jakie ma rozszerzenie ten Pioneer bo nic nie chodzi tak robiłem jak w instrukcji jest i lipa.Nie można nic odtworzyć z pena plik się pokazuje że jest ale jak klikam na nie go pokazuje się empty,i dalej cisza 

Edytowano przez Kot Dupa

34 minuty temu, win98 napisał:

Nie rozumiem, tutaj jest odtwarzany plik "radia FM.m3u", a w załączonej paczce nie było żadnego pliku o tej nazwie?!
To jest plik z załączonej przeze mnie paczki "pack.zip"?

Tak nie chce mi zmienić żadnego pliku 

44 minuty temu, win98 napisał:

Nie rozumiem, tutaj jest odtwarzany plik "radia FM.m3u", a w załączonej paczce nie było żadnego pliku o tej nazwie?!
To jest plik z załączonej przeze mnie paczki "pack.zip"?

Zrobiłem format pendraka i za każdym razem było tak samo a jak sprawdzałem przed użyciem to za każdym razem tak było jak na zdjęciu.

25 minut temu, Kot Dupa napisał:

Tak nie chce mi zmienić żadnego pliku 

Zrobiłem format pendraka i za każdym razem było tak samo a jak sprawdzałem przed użyciem to za każdym razem tak było jak na zdjęciu.

Chciałbym pomóc, ale nic nie zrozumiałem z twojej odpowiedzi. Możesz precyzyjniej się wypowiedzieć?

2 minuty temu, Kot Dupa napisał:

Zrobiłem format FAT 32 wrzuciłem plik od ciebie z tej paczki i cały czas pokazuje się tak jak na zdjęciu i tak za każdym razem co bym nie wrzucał non stop to samo .

Wszystkie trzy pliki nie dają rezultatu?
Przypomnij jaki masz dokładnie model.

Edytowano przez win98

2 godziny temu, Kot Dupa napisał:

I tak wgrałem na pena znowu się wyświetla to samo 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Używam czasem UNIVERSAL MEDIA SERVER ale to sporadycznie 

IMG_5678.jpeg

Na innych forach piszą, że na vsx-923 działają pliki *.m3u. Trzeba więc poszukać 'winy" po stronie samego Pioneera (uszkodzony, źle podpięty, itd.) , albo jednak nie do końca robisz poprawne działania z/na plikach. Użyj też innego penka, tak dla pewności.

4 minuty temu, win98 napisał:

Na innych forach piszą, że na vsx-923 działają pliki *.m3u. Trzeba więc poszukać 'winy" po stronie samego Pioneera (uszkodzony, źle podpięty, itd.) , albo jednak nie do końca robisz poprawne działania z/na plikach. Użyj też innego penka, tak dla pewności.

Ale gdzie błąd robię?