Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 minut temu, Fonn napisał:

Po prawie miesiącu grania na Fosi v3 postanowiłem je jednak odesłać.

Nie są to złe końcówki ale jednak będę szukał czegoś innego być może integry z możliwością pracy jako końcówki. 

Tylko zastanawiam się czy jest możliwość załączenia razem z avr poprzez trigera no i jeszcze kwestia hdmi arc jak to pożenić. 

Nie rozumiem co HDMI na mieć wspólnego z integrą?

Napisano
1 minutę temu, Al3x napisał:

Nie rozumiem co HDMI na mieć wspólnego z integrą?

Ano to ,że jak jest wejście w integrze arc i w ampli to chciałbym aby oba sprzęty się razem z tv załączyły.

Jakiś rozdzielacz?

Napisano
14 minut temu, Fonn napisał:

Po prawie miesiącu grania na Fosi v3 postanowiłem je jednak odesłać.

Nie są to złe końcówki ale jednak będę szukał czegoś innego być może integry z możliwością pracy jako końcówki. 

Tylko zastanawiam się czy jest możliwość załączenia razem z avr poprzez trigera no i jeszcze kwestia hdmi arc jak to pożenić. 

Napiszesz coś wiecej co nie podeszło?

2 minuty temu, Fonn napisał:

Ano to ,że jak jest wejście w integrze arc i w ampli to chciałbym aby oba sprzęty się razem z tv załączyły.

To trigger a nie HDMI. 

Chcesz używać HDMI tylko do włączania urządzeń? 

Napisano (edytowany)

Nie wiem napewno czy to zadziała ale możesz skorzystać z drugiego wyjścia HDMI w AVR 11 i użyć CEC, tam żeby aktywacja ampli aktywowała wzmacniacz. Teoretycznie powinno działać. Tym bardziej że oba Arcamy.

Edytowano przez Al3x
Napisano (edytowany)
8 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Napiszesz coś wiecej co nie podeszło?

To trigger a nie HDMI. 

Chcesz używać HDMI tylko do włączania urządzeń? 

Bo myślałam sobie o Arcamie sa35 a być może 45 bo obiecali,że mają w nowym sofcie mieć możliwość pracy jako końcówka. 

Oba mają hdmi arc i fajnie byłoby gdyby avr11 I sa35 załączyły się razem z tv i przesyłamy sygnał do obydwu.

Edytowano przez Fonn
Napisano
3 godziny temu, Fonn napisał:

Oba mają hdmi arc i fajnie byłoby gdyby avr11 I sa35 załączyły się razem z tv i przesyłamy sygnał do obydwu.

Ale na końcówkę wyprowadzasz sygnał z PRE amplitunera a nie dublujesz HDMI, to jest bez sensu. Załączanie końcówki razem z amplitunerem (załączanym przez CEC HDMI) robisz triggerem oczywiście końcówka musi mieć wejście trigger.