Skocz do zawartości

Apollon Purifi EIGENTAKT 1ET6525SA (2 generacja 1ET400A)

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Mnie interesuje porównanie Purifi 1ET6525SA vs konkurencja w klasie D np. Eversolo f2, Fosi v3 mono, Nad...

Macie jakieś doświadczenia?

Edytowano przez MarSZ
Napisano

Do mnie jedzie właśnie na testy Purifi 1ET6525SA od Audiophonics. Będę porównywać z Heco 700 Aurora i Indiana Line Diva 6. Obecnie korzystam z Fosi v3 mono. Jedzie także stara Yamaha A-S701 - ponoć z Yamahą (niekoniecznie ten model a nowsze) świetnie brzmią Indiany. Chcę to usłyszeć na własne uszy.

Miałem Opticony 6 mk2 w dobrej cenie, ale grały dla mnie jednak zbyt sterylnie z tranzystorem. Nawet przy dopięciu suba. Jednak nie moje brzmienie - za surowe.

Obecnie Heco 700 z fosi v3 mono grają mi zajebiście. Łatwo mi je zgrać z RElem HT1205 mk2 - trochę podobna struktura basu. Dźwięk ładnie rozlewa się po pokoju. Może czytelność średnicy nie powala, ale wszystko jak dla mnie ma swoje miejsce. 

Wpakowałem się w ten Indiany Diva 6 bo mi się spodobały w salonie, ale w domu już mi ciężko je zgrać z subem. Są też trochę bardziej wymagające co do ich ustawienia - przez co cierpi scena. Chcę zobaczyć ile wniesie właśnie Purifi 1ET6525SA / integra jaką jest Yamaha (polecana do Indiany wszędzie). W sumie to ciekawi mnie także na ile coś się poprawi względem samych Heco 700 z tym Purifi.