Xickeey Napisano Środa o 12:06 Udostępnij Napisano Środa o 12:06 Cześć, Posiadam aktualnie Marantz SR5013 + Dali Zensor 5 +(surround i center dali) Marantz SR ponieważ sprzętu używam 50% stereo - 50% kino oraz zależy mi na hdmi arc i automatycznym włączeniem z telewizorem. Metraż pokoju 16m2 Zwracam się z prośbą do doświadczonych kolegów o doradę, na jakie kolumny zmienić aby uzyskać poprawę w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Środa o 12:10 Udostępnij Napisano Środa o 12:10 2 minuty temu, Xickeey napisał: Cześć, Posiadam aktualnie Marantz SR5013 + Dali Zensor 5 +(surround i center dali) Marantz SR ponieważ sprzętu używam 50% stereo - 50% kino oraz zależy mi na hdmi arc i automatycznym włączeniem z telewizorem. Metraż pokoju 16m2 Zwracam się z prośbą do doświadczonych kolegów o doradę, na jakie kolumny zmienić aby uzyskać poprawę w stereo? Pytanie co dokładnie chciałbyś zmienić / poprawić w aktualnym brzmieniu. Zensory grają dość ciepło ze sporą dawką basu więc możesz chcieć zostać przy tej charakterystyce lub poprawić kontrolę dołu, skrócić go lub w ogóle zmniejszyć jego ilość. Bierzesz pod uwagę podstawki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xickeey Napisano Środa o 12:49 Autor Udostępnij Napisano Środa o 12:49 26 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Pytanie co dokładnie chciałbyś zmienić / poprawić w aktualnym brzmieniu. Zensory grają dość ciepło ze sporą dawką basu więc możesz chcieć zostać przy tej charakterystyce lub poprawić kontrolę dołu, skrócić go lub w ogóle zmniejszyć jego ilość. Bierzesz pod uwagę podstawki ? Basu mi nie brakuje , ogólnie podoba mi się jak to gra ale wiem że mogłoby być lepiej, powiedziałbym że chciałbym poprawić scene ,uzyskać większą szczegółowość, Dodam że słucham głównie muzyki filmowej. Biorę pod uwagę podstawki , chociaż wolałbym stojące. Przed zensorami miałem indiana line nota 550X i nie podobało mi się brzmienie zbyt ostre? , duża poprawa nastapiła po zmianie na zensor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Środa o 13:24 Udostępnij Napisano Środa o 13:24 Okej czyli musi być szczegółowo, bez przesady z fajnym dołem. Ja bym rozważył Dali Opticon 6 z hybrydową górą pasma (wstęga + kopułka oraz Pylon Audio Diamond 25. Opticony zachowują ten fajny, ciepły charakter Dali, ale basu mają na prawdę sporo a tolerancja na górę pasma to kwestia indywidualna. Niemniej jednak grają na prawdę szeroko i selektywnie. Diamondy są zrównoważone i raczej żaden zakres nie dominuje, jeśli chodzi o lokalizację instrumentów to również stoją wysoko. Pytanie ile chcesz wydać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 17:55 Udostępnij Napisano Środa o 17:55 Cześć Rozważałeś może dokupienie wzmacniacza stereo z opcją by-pass? To mógłby być fajny kierunek skoro aż 50% odsluchów to muzyka. Jak nie jest to dla Ciebie, to spróbowałbym z KEF Q7 Meta, może Rega Aya Diamondy 25 też są ciekawym kierunkiem. Opticony mogą być moim zdaniem za jasne dla Ciebie, ale w razie czego zapraszam do kontaktu - możemy przygotować bardzo atrakcyjną ofertę na nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Kolego @Xickeey, jeśli podoba Ci się tak zwana sygnatura brzmienia dali zensor 5 i jeśli nie straszny jest Ci sprzęt używany, ja polecam Ci spróbowanie monitorów Dynaudio excite x18. Miałem zarówno jedne jak i drugie konstrukcje i rozwinięciem brzmienia zensorów mogą być właśnie monitory od Dynaudio. Oferują większy bas, lepszą średnicę jak i bardziej detaliczną górę pasma, która przy tym jest dość delikatna. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts