Skocz do zawartości

dali alteco c1 vs svs prime elevation

janusz.l

Recommended Posts

Które lepsze z tej dwójki? Głośniki będą umieszczone nad frontami i tyłami na ścianie pod sufitem - tworząc dolby IIz lub auro3d. (AMP denon 4800 + quadrale 5000 obecnie i wymiana na dali oberon 5)

Czy jest duża słyszalna różnica, bo cenowo już to widać, zwłaszcza przy 4 głośnikach. 

Edytowano przez janusz.l

2 minuty temu, Butler napisał:

Dolby IIz to prehistoria. Auro3d to ekscentryka. Ale skoro wiesz co robisz to ok... Do jakiego ampli to chcesz podłączyć i jakie masz pozostałe głośniki?

Nie mam możliwości montażu na suficie typu atmos więc chcę pójść troszkę w tę stronę. Amp denon 4800 + dali oberon 5

3 godziny temu, Q21 napisał:

Szedłbym w Dali ;) 

Aż takie dobre, czy jak mnie mam, nie warto przepłacać? 🙂 Ale dzięki za podpowiedź.

A swoją drogą to dobrze robię unieszczajac kolumny nad frontami i tylami pod sufitem na ścianie (sufit odpada a nakładki na kolumny to chyba gorzej jeszcze?) w sensie czy nie za dużo tego i nie będzie problemu ze zmieszaniem się dźwięku? Domyślam się, że ampli sobie poradzi z kalibracją ale wolę zapytać tutaj starszych kolegów z doświadczenia. Chyba że na tył fazon skierowane na słuchacza na kanapę bo ta stoi przy samej ścianie.