All Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Witam. Proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem świeżakiem na forum Proszę o radę , w którym kierunku iść. Obecny sprzęt który posiadam to : wzmacniacz Pier Audio ms 480 + kolumny JBL Stage A 190 + Bluesound Node. Chciałbym wymienić kolumny, pójść o krok do przodu, polepszyć jakość dźwięku , z czym sobie poradzi ten wzmacniacz. Budżet chciałbym dostosować do reszty toru . Lubie brzmienie po cieplejszej stronie , bez natarczywości i ostrości , co by nie kuło po uszach oraz delikatnie cofnięte wokale z fajnym miększym basikiem ale też z większą rześkością niż JBL . Miejsce odsłuchu to salon otwarty z częścią jadalnianą ok 40 m2 . Odległość od miejsca docelowego tzn. kanapy ok 5 m. Muzyka głównie TIDAL i radio ze stremera . Muzyka to starocie lata 80 i 90 , czasem Metallica , David Gilmour oraz nasze klimaty Lady Punk, Budka Suflera , Krajewski , Rynkowski . Myślałem o : Fyne audio F 502 , Pylon audio diamond 28 , Dali oberon ale nie wiem czy to dobry trop !!! Oczywiście będę chciał kolumny wziąść na odsłuch do domu i posłuchać w domowych warunkach. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Cześć Na pewno warto sprawdzić Twoje opcje, zwłaszcza Diamondy 28. Posłuchałbym też KEFów Q11 Meta. Delikatne w górze, średnica lekko wypchnięta, ale na pewno nie będzie ostra. Warto sprawdzić też Polk R700 oraz Dali Opticon 6 MK2. Te ostatnie są nieco jaśniejsze, ale rześkość dobrze opisuje ich brzmienie moim zdaniem W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
All Napisano 12 lutego Autor Udostępnij Napisano 12 lutego Myślałem o Dali Oberon , choć Optikony też brałem pod uwagę ale do tego metrażu to chyba jak już to Oberon 9 tylko nie wiem czy ten wzmacniacz je uciągnie 🤔 a jak do tego zestawu by pasował Fyne audio F 502 ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Moim zdaniem może trochę brakować do wygodnego poziomu głośności, zwłaszcza że odległość jest całkiem spora od kolumn do Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Szukaj na rynku wtórnym używek Fyne Audio F502 SP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
All Napisano 12 lutego Autor Udostępnij Napisano 12 lutego A różnica między F502 a SP jest aż taka duża ??? A miałeś możliwość porównania tych dwóch modeli ???Nie ukrywam, że Fyne Audio F 502 mi się podobają … Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 15 godzin temu, All napisał: A różnica między F502 a SP jest aż taka duża ??? A miałeś możliwość porównania tych dwóch modeli ???Nie ukrywam, że Fyne Audio F 502 mi się podobają … Całkiem różne kolumny Te z SP są dużo bardziej detaliczne, otwarte, jaśniej grające. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
All Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 36 minut temu, Q21 napisał: Całkiem różne kolumny Te z SP są dużo bardziej detaliczne, otwarte, jaśniej grające. Dziękuję za informację i nakierowanie !!! Szkoda , że mam do was tak daleko 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts