Mieciuszek Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Dzień dobry, zastanawiam się pomiędzy kablami do mojego systemu. Mam na oku 4 poniższe modele: -chord clearway x -supra ply 3.4 s -qed classic 79 -ricable u40 Aktualnie mam melodike mdc2250 i klotz ly225. W melodice przeszkadza mi ucinanie góry. W klotzie góra w miare fajna lecz jest rozmyta - jakby wszystko jest bardziej rozlane niż w melodice. Chciałbym kabel który nie wycina góry jak melodika i ma jakby "napompowane brzmienie" jak w klotzie lecz z szybszym basem i mniej rozlanym dźwiękiem. Odsłuchiwał już ktoś te 4 kable które podałem? Jest w stanie jakoś podać wrażenia? Kabli niestety do testów nie wypożyczę bo są cięte ze szpuli. Ogólnie fajnie jakby kabel nie ucinał góry ani dołu. Jestem nastawiony na któryś z tych czterech kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Cześć Moim zdaniem z Twoich opcji najrówniejszym, ale i dość szybkim kablem będzie Chord Clearway X Będzie bardziej otwarty niż Melodika i dokładniejszy od Klotza. QED moim zdaniem lekko rozjaśni, ale też warto spróbować Warto też posłuchać Tellurium Q Blue II Speaker Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 22 godziny temu, Mieciuszek napisał: Dzień dobry, zastanawiam się pomiędzy kablami do mojego systemu. Mam na oku 4 poniższe modele: -chord clearway x -supra ply 3.4 s -qed classic 79 -ricable u40 Aktualnie mam melodike mdc2250 i klotz ly225. W melodice przeszkadza mi ucinanie góry. W klotzie góra w miare fajna lecz jest rozmyta - jakby wszystko jest bardziej rozlane niż w melodice. Chciałbym kabel który nie wycina góry jak melodika i ma jakby "napompowane brzmienie" jak w klotzie lecz z szybszym basem i mniej rozlanym dźwiękiem. Odsłuchiwał już ktoś te 4 kable które podałem? Jest w stanie jakoś podać wrażenia? Kabli niestety do testów nie wypożyczę bo są cięte ze szpuli. Ogólnie fajnie jakby kabel nie ucinał góry ani dołu. Jestem nastawiony na któryś z tych czterech kabli. Witaj, Dorzucamy z naszej strony, bardzo udany model Audioquest Rocket 11 https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-rocket-11.html Dostaniesz od tego kabla, dobrą selekcję. Na brak basu również nie będziesz narzekał i ponadto Cię nie zmęczy. Zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Nie wiem czy ta Yamaha będzie optymalnym wyborem do tych kolumn. Mimo że z Twoje listy także bym obsatwiał Chorda to dopisał bym mocno do listy Cardasa 101 albo Van Den Hul The Hybrid. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieciuszek Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego Sprzęt już mam i podoba mi się jak gra (byłem na odsłuchu) tylko właśnie z tymi kablami się denerwowałem jak zacząłem przemieniać. Jeden mi coś ucina a drugi gra mało szczegółowo i chciałbym kabel który mi za dużo nie pozamienia i nie obetnie pasma. Ogólnie dzięki za rady Panowie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieciuszek Napisano 18 lutego Autor Udostępnij Napisano 18 lutego Zakupiłem Supre Ply i jestem zadowolny, dzięki za pomoc Chłopaki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts