Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, zastanawiam się pomiędzy kablami do mojego systemu. Mam na oku 4 poniższe modele:

-chord clearway x 

-supra ply 3.4 s

-qed classic 79

-ricable u40

Aktualnie mam melodike mdc2250 i klotz ly225. W melodice przeszkadza mi ucinanie góry. W klotzie góra w miare fajna lecz jest rozmyta - jakby wszystko jest bardziej rozlane niż w melodice. Chciałbym kabel który nie wycina góry jak melodika i ma jakby "napompowane brzmienie" jak w klotzie lecz z szybszym basem i mniej rozlanym dźwiękiem.

Odsłuchiwał już ktoś te 4 kable które podałem? Jest w stanie jakoś podać wrażenia? Kabli niestety do testów nie wypożyczę bo są cięte ze szpuli. Ogólnie fajnie jakby kabel nie ucinał góry ani dołu.

Jestem nastawiony na któryś z tych czterech kabli.

Napisano
22 godziny temu, Mieciuszek napisał:

Dzień dobry, zastanawiam się pomiędzy kablami do mojego systemu. Mam na oku 4 poniższe modele:

-chord clearway x 

-supra ply 3.4 s

-qed classic 79

-ricable u40

Aktualnie mam melodike mdc2250 i klotz ly225. W melodice przeszkadza mi ucinanie góry. W klotzie góra w miare fajna lecz jest rozmyta - jakby wszystko jest bardziej rozlane niż w melodice. Chciałbym kabel który nie wycina góry jak melodika i ma jakby "napompowane brzmienie" jak w klotzie lecz z szybszym basem i mniej rozlanym dźwiękiem.

Odsłuchiwał już ktoś te 4 kable które podałem? Jest w stanie jakoś podać wrażenia? Kabli niestety do testów nie wypożyczę bo są cięte ze szpuli. Ogólnie fajnie jakby kabel nie ucinał góry ani dołu.

Jestem nastawiony na któryś z tych czterech kabli.

Witaj,

Dorzucamy z naszej strony, bardzo udany model Audioquest Rocket 11

https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-rocket-11.html

Dostaniesz od tego kabla, dobrą selekcję. Na brak basu również nie będziesz narzekał i ponadto Cię nie zmęczy.

Zapraszamy na odsłuchy :)

Napisano

Sprzęt już mam i podoba mi się jak gra (byłem na odsłuchu) tylko właśnie z tymi kablami się denerwowałem jak zacząłem przemieniać. Jeden mi coś ucina a drugi gra mało szczegółowo i chciałbym kabel który mi za dużo nie pozamienia i nie obetnie pasma.

Ogólnie dzięki za rady Panowie 😉