Audiu Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) Dzień dobry wszystkim, czeka mnie zakup kolumn, stawiam na używane, powiedzmy do 2500zł. Wzmacniacz Onkyo 8850, będę słuchał z gramofonu jak i z cyfry. Jestem z Trójmiasta. Będzie to mój pierwszy sprzęt, nie mam wprawionego ucha i dopiero będę je sobie wyrabiał dlatego nie do końca wiem czego oczekuję. Nie chcę po prostu popełnić ewidentnego błędu, może pomożecie mi nie wdepnąć na minę. Moje pomieszczenie - rzut poniżej w załączniku. Mam kilka opcji do wyboru z okolic Trójmiasta jak i w okolicach Elbląga. Zaznaczę że nie czuję przymusu wydania całej kwoty, więc jeśli uznacie coś za świetną ofertę za np. 1500zł to bardzo chętnie. Stosunek cena jakość to silne kryterium. Jaśniejsze kolory drewna lub czerń mile widziane. Pod domem: Dali Zensor 5- cena chyba dobra ale design głośników średni, kolumna szczęśliwie czarna Pylon Opal 20 - do mojego pokoju może wystarczą? Piękny design dla mnie. Mission e54 - podobają mi się, to chyba może fajnie zagrać ale czy to nie overkill do mojego pokoju? Magnat Quantum 605- chyba ciekawa opcja, dobre recenzje ale ta parka dość drogo Monitor Audio BX6 - bez maskownicy kolców i zworek Canton Ergo 91 - drogo uważam ale może warto? Nieco dalej ale do dojechania: Indiana Line Tesi 661 - dobre recenzje, ładne, niedaleko, wręcz po drodze B&W 603 S3 - mała wycieczka Mission M34 - w zasięgu 30km, okleina średnio mi się podoba ale dobra cena Heco Music Style 900 - chwalone ale nie wiem czy to nie bardziej kino domowe? Będę miał po drodze. Melodika BL40 mk II- propozycja na same Melodika BL40 - 2000zł Klipsch R28 F- kilkadziesiąt km, nie wiem co o nich sądzić Będę wdzięczny za pomoc i Wasze opinie. Edytowano 14 lutego przez Audiu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Cześć Moim zdaniem Zensory są całkiem bezpieczną opcją na start. Warto też sprawdzić te Heco Music Style. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiu Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego Super, dzięki bardzo za odpowiedź wyłapałem jeszcze taką ofertę dziś rano JBL L890 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Cześć Zdarzało się już nie raz, łączyć amplitunery marki Onkyo z głośnikami Indiany. Często otrzymywało się dobrą spójność, ocieplenie i przyjemność z odsłuchu. Dlatego też, polecilibyśmy Tobie, najnowszą wersję Indiany Line Tesi 6 (to następca 661) https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-6.html Zapraszamy, jeśli masz po drodze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego W cenie 2500 znajdziesz wyższe modele albo nowsze Heco Aurora 700 Klipsch ale RF62 / RP260 Monitor audio RX6 Magnat Quantum 705 To jednak serie wyżej, lepiej grające. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts